hesabın var mı? giriş yap

  • gönderi altına yazılanların çoğu "gavur" "yunan" "ermeni" "kafir"

    dinlerinden çıktılar haberleri yok

  • son alti yedi yildir buyuk bir ataga kalkmis olan sinema.

    2017 yapimi prityajeniye - bir uzayli gemisi guney moskova'ya duser. dustugu yer hemen ablukaya alinir ve hukumet yetkilileri bolgede kus ucurtmaz. ancak uzaylilardan biri bu cemberin disinda kalmistir ve birkac vatandasla iletisime gecer.
    not: 2020'de vtorjeniye adli devam filmi cekildi.

    holywood benzeri: district 9, e.t. the extra-terrestrial

    2019 yapimi koma - genc bir mimar gecirdigi trafik kazasindan sonra komaya girer. ruyasinda bambaska fizik kurallarinin oldugu bambaska bir dunyadadir, ama aslinda hersey ruyadan ibaret degildir.

    holywood benzeri: the matrix, 13th floor

    2020 yapimi sputnik - 1983 yilinda bir sovyet uzay gorevi kaza ile sonuclanir, ancak kozmonotlardan biri dunyaya sag salim donmeyi basarir. kaza ile ilgili pek bir sey hatirlamayan ve garip davranislar sergileyen kozmonot ile ilgilenmesi icin bir psikiyatrist gorevlendirilir. genc psikiyatrist kozmonotun uzaydan aslinda yalniz donmedigini kesfeder.

    holywood benzeri: alien, the thing

    2021 yapimi çempion mira - 1975 yilinda genc rus satrancci anatoli karpov, amerikali rakibi bobby fischer kendisi ile karsilasmayi reddedince dunya sampiyonu olur. sampiyonu yenemeden unvani ele gecirmesi kendi devleti tarafindan dahi hafife alinmasina neden olmustur ve kendisini ispatlamasi icin vatandasi ve eski hocasi viktor korchnoi'a karsi cok zorlu bir maca cikacaktir.

    holywood benzeri: la leggenda del pianista sull'oceano

    2023 yapimi poyehavşaya - genc bir moskovali olan anna sehir hayatinin stresi ve iliskilerindeki tutarsizliklar nedeni ile bunalima girer ve huzuru dogada bulacagini dusunur. magadan'daki annesine bir ziyaret yapmaya karar verir ancak bunu bisikleti ile yapacaktir ve onunde katetmesi gereken 10 bin kilometre vardir.

    holywood benzeri: nomadland, wild

    2023 yapimi vyzov - uluslararasi uzay istasyonu kozmonotlarindan oleg bogdanov uzay yuruyusunde yaralanir ve durumu dunyaya donusu kaldiramayacak kadar agirdir. rus yetkililer ameliyatin uzayda yapilmasi gerektigine karar verir, geriye ameliyati yapacak doktoru bulmak kalir.

    holywood benzeri: yok.
    bu film uzayda cekilen ilk film olma ozelligine de sahip, bu acidan da esi benzeri yok. ama listedeki diger filmler gibi ne sinemalarda gosterildi ne de herhangi bir yerde reklamini duydunuz. holywood hegemonyasi cok guclu ve en iyi filmleri de yillardir onlarin cektigini kabul etmek gerek. yine de rus sinemasina uygulanan ambargoyu burada delebildigim kadar delmeye calisacagim cunku bunu hak ediyor.
    izleyin, bana hak vereceksiniz. iyi seyirler...

  • acı bir toplum gerçeği. bende silinmez izler bırkamış bu okul müdürü türü, pazartesi ve cuma günü yaptığı konuşmalarda düzeni sağlamak ve kendini dinletmek için ısrarla iklim koşullarına vurgu yapar. kış mı?

    - arkadaşım bak sıraya girin, düzgün durun artık!!!! kımıl kımıl kımıldanma be!!! (işte tam burada müdür böyle sanki bizi kıskandırır gibi konuşacak) ben dururum burada. benim yerim iyi... siz de soğukta öyle dikelirsiniz. benim yerim güzel, siz de soğukta bekleyin... benim için proplem (okul müdürlerinin "eğemenlik" sözcüğüyle birlikte yanlış söylemeye meyilli olduğu bir sözcük) yok. beklerim ben. siz de soğukta dikelin...

    ya da çok mu sıcak?

    - susun artık evladım be! susun! hizana bak! bak hizana! hizana bak! (başlıyoruz) bu sıcakta bekletirim sizi. gidemezseniz evinize. benim yerim güzel, rahatım ben. bana gölge... olan size olur. pişerseniz bu sıcakta. oğlum hizana gir artık be saygısız adam!

    bir gün x-men'e türk bir karakter dahil olursa bu olsun istiyorum. "magneto bak o sıcakta öyle kalırsın... ben iyiyim serin yerdeyim magneto. senin için kötü olur... öyle dikelirsin orda". bence bu müdür türünün asıl gücü soğuğa ya da sıcağa vurgu yaptığında o iklim koşulunu ekstradan hissetmeniz. "donduk lan yeter" söylentileri bu noktada zirveye çıkar zaten. rahatsız edici bir başka mesele de şu: müdürün kendi yeri de o kadar rahat değildir aslında. o da nihayetinde yüksekçe bir yerden, okulun girişlerinden birinin tepesinden hitap ediyor bize. sanki tahtta oturuyor. "benim yerim güzel, bana göre hava hoş". e sen de ayaktasın, sana da 38 derece. ne bu tavırlar müdür?

  • çocuklardan biri ulaşabildiği başhekim yardımcısına durumu anlatıp yardım istemiş. aferin ona doğru bir temas noktası bulmuş diye düşünürsünüz değil mi?

    sonuç; başhekim yardımcısı da çocuğa tecavüz etmiş.

    düşündükçe beyni yanıyor insanın, ne güçlüymüşüz ki hala delirmedik.

  • - messi, allah'ın bir lütfu sayın seyirciler. 4 kardeşi var ve 3'ü kur'an kursuna gidiyor. babası arjantin'de müezzin.

    ...

  • surekli bakistigim cook guzel bir kiz vardi. denize havuza sirf onun icin gidiyor sadece ama sadece derin derin bakisiyorduk. yasim o zamanlar 20 falan. havuzda olmadik hareketler yapiyor bur turlu beceremedigim ters taklalar atiyordum. ters takla sonrasi kafami suyun disina cikartir cikartmaz kafam baska yonde olsa bile hemen ona donuyor ve gozlerinde bana bakip bakmadigini, atlayisimi begenip begenmedigini anlamaya calisiyordum. neyse bir ogle vakti yine havuzda oldugunu gorup kosarak gittim. kendisi iki arkadasiyla birlikte suyu icinde havuzun tam kosesinda kenarlara tutunarak sohbet ediyorlar. birbirimizi gorunce gulumsedik ve ben acilisi yine ters taklayla yaptim(bu arada her atlayisimda sirtim suya sak diye carptigindan biber gibi yaniyor ama her seferinde sirtim biraz daha nasirlastigindan kelli aciya dayaniyordum). kafami bir kere cikartip nefes alip yine suyun icinden ona dogru yuzdum. ilk defa yapiyordum bunu. yani ona dogru ilk defa yuzuyordum. yuzerken bir taraftan bunu yapma diyordum kendime. cunku, nefesim anca yetecek ve onun oldugu kenarda su ustune cikacaktim. henuz onunla bu kadar yakinlasmaya hazir degildim. tam kenara geldigimde ani bir kararla su ustune cikmamaya karar verdim ve kenar duvardan destek alip(ayaklarimla kendimi itip) geldigim yone dogru yuzmeye karar verdim. fakat o da ne? bir duvarin bu kadar yumusak olmasi hic normal degil! er kisi olan 'gerizekali ben' o gucu duvar yerine kizin gobegimden aldigimi farkettim. resmen sevdicegimin gobegine cift tepik attim ve o saskinlik, utanc ve korkuyla hemen oradan uzaklasmak istedim. telasima telas aptalligima aptallik katarak guclu tekmelerimle yanindaki iki kizi ve yine sevdicegimi acilara surukledim. cirpindikca battigim bir bataklikti. nefesim bitmek uzere ben cikmak istemiyorum. caresizlikle cikip nefes alip gozyaslarimi gizlemek icin donup o tarafa bakmadan karsiya yuzdum havlumu aldim tam giderken baktim. evet ben kazanmistim. 3'unude dovmustum. sonradan kuzenimden ogrendigim kadariyla ciglik attirmisim hepsine. filmin sonu mu? bosverin!