hesabın var mı? giriş yap

  • bu millet sigarayı ve içkiyi bıraksa, bir de arabayı bırakıp hollandalılar gibi bisiklet sürmeye başlasa devlet iflas eder.

    zamlara ekstra fiyat gelmesi durumudur.

  • videoyu izlemeden yorum yazacaklar olacaktır, tavsiyem önce bi izlesinler. başlığı okuyunca insan haberde kendine saldırmaya çalışan köpeği kovalamaya çalışırken yanlışlıkla elindeki 30 günlük kundaklı bebeği düşüren bir anne var sanıyor, durum lakin ki öyle değildir. videoda tahminen "abe çocuum aç be bi süt parası" bilmemne diye dilenme aksesuarı olarak kullandığı çocuğu, köpeği görünce "beni yeme bunu ye" diye köpeğe atıp kaçan bir kadın var. yuh diyoruz.

  • gezegende yaşayan en yaşlı türdür. aslında bir yengeç değildir, tür olarak kene, akrep, örümceklere daha yakındırlar. dinozorların gelmesinden 200 milyon önce yani 445 milyon yıl önce ortaya çıkmışlardır. at nalı yengeçleri sığ suları olan kirli denizlerde, özellikle atlas okyanusu'nun amerika sahillerinde ve güneydoğu asya denizlerinde yaşamaktadır. aşırı sıcak ile soğuğa karşı dayanıklıdır. bir yıl boyunca yemek yemeden hayatta kalabilir ve 10 göze sahiptir. ancak isimlerini yunan mitolojisindeki tek gözlü dev polyphemos'tan alırlar. (bilimsel adı limulus polyphemus)

    at nalı yengecinin kanları mavidir ve litresi 15 bin dolara satılır. bunun sebebi kanlarında oksijeni taşımak için demiri kullanan hemoglobin yerine bakır kullanan hemosiyanin olmasıdır.

    en çok insan hayatı kurtaran hayvandır. yaşadığı kirli denizler yüz milyarlarca zehirli bakteri bulundurur. bağışıklık sistemleri olmayan at nalı yengeçleri enfeksiyonlara karşı antikor oluşturamaz. onun yerine kanlarında bu bakteri ve virüsleri bir pıhtıyla çevreleyerek etkisiz hale getiren mucizevi bir madde bulunur. bu madde yani lal, ilaç firmaları tarafından tıbbi amaçla kullanılacak herhangi bir şeye mikrop bulaşıp bulaşmadığını anlamak için kullanılır. testte tıbbi malzeme bir miktar lal'e maruz bırakılır, pıhtı oluşmadığı takdirde malzeme sterildir. at nalı yengeci bu yüzden en çok insan hayatı kurtaran hayvandır. (lal: limulus amebocyte lysate)

  • vaktinde bir sevgilim vardi. firtinali bir sekilde ayrilmistik. bir sene sonra filan bana "allah hala belani versin" gibilerinden bir mesaj atti, ben de ayni sekilde cevap verdim.

    o sekilde mesajlasmaya tekrar basladik, surekli hakaretler filan. kisa bi sure sonra hakaretler, "esprili, sakali hakaretlesmeler"e donustu, "naber lan psikopat kari" "napiyosun hala kaslarini aliyo musun ibne herif" gibilerinden.

    oyle oyle devam etti, suratini bir daha hic gormedim gerci ama halen arada mesajlasiyoruz. arkadas olduk resmen lan. kodumun karisi.

  • yazıldı mı bilmem ama;
    detaya gel detayaaa.... behzat ç. akşam sızar. sabah telefon sesiyle uyanır. sürünerek kalkar, telefonla konuşur, kapatır. işte detay: ayağa kalkınca, akşamdan açık kalan lambaları kapatır!!! breh breh breh... behzat ç. böyle bir dizidir.