hesabın var mı? giriş yap

  • sayesinde, kaşıbeyaz'a bu akşama kadar 21 kilo karides göndermem gerektiğini, yoksa bir daha benle iş yapmayacaklarını öğrendim.

    elim ayağım birbirine dolaştı lan. ne yapcam ben şimdi? nerden bulunur bu meret?

  • bilal erdoğan'ın paraları sıfırlamak için internet bankacılığından amcasına eft yapacakken ödemeyi yanlışlıkla imf'ye geçmesi olayı. sonra bankayı falan arayıp, araya tanıdık koyup yanlışlık oldu dese de adamlar parayı almışken geri göndermemişler doğal olarak. tayyip ise olayı duyduktan sonra sinir krizleri geçirip bilal'e temiz bir dayak atsa da ertesi gün krizi fırsata çevirip "imf'ye borcumuz kalmadı" diye oy istemeye başlamış. bilal mi? hala ne olup bittiğinin farkında değil.

  • ersin burayı okuduğunu biliyorum;

    neymiş, 8 yıldır bu turnuvayı bekliyormuş da isyan edermiş bu tepkilere.

    ulan zaten toplam 30 takım filan var yarışta olan, aralarından ilk 24'e girmek başarıysa, git kosova'yı tut. ne mücadelesi amk? hangi mücadele? turnuvada ilk defa 3 gol yiyen takım türkiye; en az koşan takım türkiye; en fiziksiz takım türkiye; ama ne hikmetse oyucuları, teknik heyeti en çok konuşan yine türkiye.

    neymiş de 8 yıl beklemişmiş. sanki biz engelledik gitmelerini amk.

    sen ve senin gibi eyyamcılar, takımdan çok kişileri tutan, ordan buradan tanıdıklarıyla bir yerlere gelen adamlar yüzünden bu takım/ülke bu halde zaten; bu yüzden insanlar artık kendi takımlarını bile sevemiyor.

    insanda biraz utanma olur.

  • sdflşgajşdlhjaihşsjdha ortalama bir lisede fen bilgisi dersi ödevi olabilecek bişeyi baya baya arge projesi gibi anlatmış adamlar. güneş enerjili mobil istasyonlarda aküler maliyetsiz olarak şarj edilecekmiş. güneş enerjili şarj istasyonu beleşe kuruluyor sanki.

    her modelin başka bir özelliği varmış. cumhuriyet adlı model tahtadan olduğu için ekolojikmiş. ekolojiden anladıkları bu asldjgah.

    öbürkü modeli doğa şartlarına uygun ve sportifmiş. aşdlsgjşaldshşlajh

    hadi çocuklar saf ve hevesli okey de koca koca hocalar nası böyle şeylere alet oluyor anlamıyorum aq. saatte 50 kilometre yapıyomuş lan tahtaya teker takmışsın iki kişi ittirse zaten elli yapar o aşslfdgja

  • iki sinek pencerinin camında iş üzerindedirler; bunu gören evin küçük çocuğu elinde sinek teliyle başlarına dikilir ve annesine seslenir:
    "annea! sineklerin erkeği olur mu?"
    "olur evladım..."
    "annea! peki bu sineklerin dişisi olur mu?"
    "(bir sonraki soruyu tahmin eden anne cevap verir) olmaz yavrum..."
    sanki bu cevabı bekleyen küçük çocuk sinekleri bir hışımla öldürür...
    "ibnelerrr!!!"

  • oysa ben norveçli balıkçılara yapılmış saldırı olarak düşünmüştüm. bilgilendirici bir tweettir. ufkum açıldı.

  • joel olmemis ama sanirim iyice elden ayaktan dusmus yasli huysuz adam olarak cikartacaklar karsimiza zira cekik gozlu arkadasimiz alayci bir sekilde bahsediyordu kendisinden. bu genclerde de hic saygi kalmamis azizim.

    ilk izleyiste gozume batan seyler ise craft sisteminin gelismesi ve ilk oyundaki huzur, sessizlik ve duygu yuklu ortamlarin yerini gerilimi cok yuksek savas ortamlarina birakacagi izlenimi.

    ilk oyunda bu kadar bagirsak desen, balyozlarla saldiran, 'cannibal'vari hareketler sergileyen manyak manyak insanlar yoktu. yani vardi da kendilerini sakliyorlardi en azindan. hastaliklilar girince geriyordu sadece, insanlar daha insan gibi hareket ediyordu. burada hastaliklilardan ziyade insanlar cok daha psikopat sekilde karsimiza cikacak bence.

    dovus sistemi ilk oyun gibi olacak ama oyunun evreninde cok sey degismis gibi duruyor. sahsi kanaatim, umarim bu gerilimli ve gotik atmosfer hakim degildir oyunun geneline. last of us insana oynarken huzur veren bir oyundu her seyden once. bu yapiyi bozmalari cok saglikli olmaz.

    edit: kuvvetle muhtemel goruntuler bu derece muhtesem olmayacak bu arada, god of war'da da ayni seyi yapmislardi ilk gameplay video ile oyun arasinda daglar kadar fark vardi.