hesabın var mı? giriş yap

  • hayal etsenize. türkiye'nin gururu olarak bir basketbolcu nba yolunu tutuyor. büyük umutlarla bütün ülke arkasında.

    tarihin en iyi basketbolcularından biri, belki zirvede olan lebron james'in takım arkadaşı oluyorsun. adam benim çaylağım diye seni bağrına basıyor. bütün rüzgar arkanda.

    milli takıma gelip, yeni jenerasyonun lideri oluyorsun. abd maçında 0/2 serbest atış atıp, ardından tatum'a üçlükte faul yaparak tarihimizin en büyük maçlarından birini kazanma fırsatını teptiriyorsun. bütün takımın emeği yok oluyor. herkes olur, gençtir deyip arkanda.

    cleveland geri dönüp bütün gücünle çalışmak gerekiyor. lebron ayrılmış, yeniden yapılanan takım ana ve rol oyuncuları arıyor. sen de en büyük adaysın. acunla vakit geçirmeler, özel hayatını basketbol önüne koyup magazinsel haberlerle her yerdesin. yine tutunamadın.

    bugün geldin, takımın lideri olman gerekti. hatalarından ders çıkarıp, milli ruhu yaşatman beklendi. iyi oynamana gerek yok. mirsad ruhunu yansıtsan yeter. ne mi yaptın? aynı hatayı yapıp 0/2 serbest atış atıp, üzerine topu kenardan rakibe hediye ettin. yine bütün takımın emeği yok oldu. bu kadar insanın hevesi kursağında kaldı, üzüntüden kahroldu.

    hiç mi utanma duygusu olmaz bir insanda, kameralara çıkıp konuşacak yüz bulamaz insan. şimdi tatil süren uzadı, sevgili eşinle güzel bir tatil yapmak hakkın.

    yazacak çok şey var da, yazıklar olsun.

  • sözlükten düşürülen kızın cinsiyetinin kadın çıkmasının gerçekten muazzam olduğu eylem. daha muazzamı da buddy başlığına 16 ilan vermiş bir beyefendinin hala kılsızını araması.

  • lady diana'yı oynamaması gereken tek insan olabilir. gerçekten bak. bu kadının hem zekası, hem kalbi, hem gözlerindeki muzip parıltı, gülümseyişindeki hayat tutkusu, merhameti... bunları nasıl verebileceğini gerçekten merak ediyorum. hiçbir şekilde ortak noktaları yok bu anlamda. bunu kristen'ı aşağılamak için söylemiyorum. kristen güzelliğiyle de, yaşam tarzıyla da, aurasıyla, bakışlarıyla, yaydığı enerjisiyle de çok farklı bir kadın.

    diana bir efsane ya. bu kadar efsanevi bir kadını, dünya'nın en çok fotoğraflanan, yıllardır isminin geçmediği tek bir gün olmayan kadın. en iyileri bile kolay kolay altından kalkamaz bu rolün. kıran kırana bir cast seçimi olmalıydı. tüm ingiltere'yi dolaşıp, tiyatroları okulları gezip belki de hiç tanınmayan ama bu kadının ruhuna sahip birisi bulunmalıydı.

    kristen 18 yaşındayken bir prens'e aşık olmuş, sevildiğine inanmış, sonra aldatılmış, hem kırılgan hem de cesur, yaşama aşkıyla dolu bir kadını nasıl anlayabilir. mesela diana anaokulu öğretmenliği yapmış bir süre. kristen'da çocuklarla karşılaşsa nasıl davranacağını bilmeyecek, eli ayağına dolaşacak bir hava var.

    nereden baksan her yönüyle çok kötü bir cast. filmle ilgili tek sevdiğim şey de filmin adının "spencer" olması. diana'nın sadece diana olduğunu, herkesten bağımsız, kraliyetle anılmasına gerek olmayan bir kadın olduğunu vurgulamışlar. başka da bir artısı yok benim için. hak etmeyen birisinin hak etmeden elde ettiği roldür. hakkı verilmemiş bir film olacaktır.

  • çocuğun çıkan kavgadan hoşnut bir şekilde ayağını vurmaya devam etmesi ilginç gerçekten. çocuğu oyalayacak başka bir şey yok mu ablam? yeni nesil anneler topluma illallah ettiriyor valla

  • başlık: çocukken magnum alacak parası olmayanlar buraya

    1. gelsinler de kendi kafamdaki adamlarla bi muhabbet çevireyim.

    beyler, bayanlar, taşaksızlar, taşaklılar, taşağını yediklerim, ben küçükken alınabilecek en değerli şey magnum idi. hiç unutmam bi kere annem bana magnum almıştı ki bu magnum sözünü bana 1 hafta önceden vermişti. neyse o magnumu ben yarısına kadar yiyebilmiştim. malum max adlı fakir dondurmasına alışmış bünyeye ağır gelmişti magnum. hepsini yiyememiştim o magnumun.

    ey o. çocukları, çok tramvalar yaşadık biz. cebimizdeki misketlerimiz dışında hiçbir varlığımız yoktu şu dünyada. şimdi de pek bi bokum yok ama en azından magnum alacak param var. şimdi magnumu yiyebiliyorum ağır gelmiyor ama inanır mısın tat vermiyor lan.

  • özellikle çocuklarının gönül ilişkileri konusunda gösterdikleri realist tepkiler öküzlük boyutuna ulaşabilmektedir. hemen farklı iki babadan iki örnek verelim;

    oğlunun kep törenine gelmiş anne, baba kendisinin bir alt sınıftaki kız arkadaşıyla konuşmaktadır.

    anne: ay ne güzel bak ahmet, inşallah ayşe'nin de kep törenine geliriz seneye.
    baba: ohooo o zamana kaç ayşe gelir geçer.
    kız arkadaş : errör
    oğlan: utanç

    bu da başka bir aileden geliyor;

    baba: ee kesin ayrılmışlar mı artık? nolmuş o amerikalıyla?
    anne: evet, bitirdim diyor.
    baba: iyi yapmış, ona göre değildi zaten. üzülmesin hiç. en azından ingilizcesini ilerletti.