hesabın var mı? giriş yap

  • hades yunan mitolojisinde olulerin efendisi ve obur dunyanin hakimidir. chronus ve rhea'nin ogludur. chronus'un uc oglu dunyayi bolustuklerinde hades'in payinaasagi dunya (underworld)dusmustur, kardesleri zeus ve poseidon ise sirasiyla yukari dunyayi ve denizleri alırlar. yeralti dunyasini -yukaridan kacirdigi- persephone ile birlikte yonetmektedir. zeus her ne kadar hades'e persephone'u annesi demeter'in yanina gondermesini emretmis olsada hades tam persephone giderken ona yedirdigi bir meyve ile sonsuza dek onu yeralti dunyasina baglamistir.
    hades'in oluler dunyasina hukmederken kullandigi bazi yardimcilari sunlardir; thanatos, hypnos, salcı kharon ve uc basli kopegi kerberos.
    hades tanrilar arasinda en korkulani ve sevilmeyeniydi, diger tanrilar bile ondan cekinirdi. insanlar dikkatini cekmemek icin adini anmaktan kacinirlardi ve onu yatistirmak icin kara koyunlar kurban ederek koyunlarin kanlarini derin cukurlara yada yerdeki yariklara akitirlardi ve ona dua ederken de baslarini yere vururlardi.

    edit notu: bazı görünmez bakınızları eklemek için yapılmıştır.

  • "açık sözlü olmak iyidir. en kötü ihtimalle sonradan kaybedeceklerini en başta kaybedersin."

    hayat felsefesi yapılası bir söz. kaybetmek degil, fazlalıklardan kurtulmaktır belki de...

  • geçenlerde kısa mesafe taksiye bindim. taksici yol boyunca martılara küfretti. çok işimizi kesti diye. dedim ki abi siz de kısa mesafe almıyordunuz önceden. yanıt olarak geçmişte yaptığımız eşşekliğin bedelini ödüyoruz dedi. yorumsuz aktarım.

  • normalde böyle bir şeye ben de inanmazdım ama bi 15 dakika önce gökyüzünde grup halindadlghmjgk şaka lan şaka, olm hayatınız boyunca hiçbir olağanüstü durumla karşılaşmayacaksınız, sik gibi yaşlanıp öleceksiniz işte şu durumu kabul edin artık.

  • ust edit: apple group facetime sunucularini kapatti. bunun sorunu cozmesini bekleniyor ama hala group call yapabildigini belirten hesaplar var. sunuculari kapatmak sorunu cozmeyebilir. facetime'i kapali tutmakta fayda var.

    kucuk yorum: bu durum bize kanitliyor ki telefonlarimizin dinlenmesi ve izlenmesi soylendigi gibi 'imkansiz' degil. herhangi bir izin, giris ve onay olmadan bu yasanabiliyorsa bu dinlemeler icin altyapi aslinda ziyadesiyle hazir demektir.

    an itibariyle herkes, apple facetime destekleyen bir baska cihazi arayip karsi tarafin acmasini beklemeden ses duyabiliyor. goruntu alinmasi konusundan bahseden twitter hesaplari da var.

    apple bu hafta duzeltecegini duyurdu. o zamana kadar telefonlarinizdaki ve ipadlerinizdeki facetime ozelligini tamamen kapatmayi dusunebilirsiniz.

    ornek: https://twitter.com/…tatus/1089967572307640325?s=21
    detaylar: https://9to5mac.com/…01/28/facetime-bug-hear-audio/

    evde denendi, dogrulandi. her apple cihaz eksiksiz bu tehlike altinda suan. kotu bir saka ve istenmeyen durumlar yasanmadan cevrenizdeki herkese durumu iletmenizi oneririm.

    facetime'i devre disi birakmak icin: ayarlar -> facetime -> onayi kaldirin