hesabın var mı? giriş yap

  • yıllarca çektiğim sendrom. bilimsel bir açıklaması var mıdır bilmiyorum ama bu sendromun direkt sigara ve stres ile alakalı olduğunu düşünüyorum, yani en azından sigara bu sendromun olma sıklığını arttırıyor ve bir şekilde tetikliyor. uykusuzluk sorunu çeken biriyim ve yıllarca günde 1 paket 1.5 paket hatta bazı zamanlar 2 pakete yakın sigara içtim. ve sigara içtğim zamanlarda da ay içinde 5-6 kere bu sendrom'a yakalanırdım. ne zaman ki sigarayı bıraktım ve bu sendrom'a yakalanma oranım da zaman içinde azalmaya başladı. sigarayı bırakalı neredeyse 9 ay olacak son 3-4 aydır patlayan kafa sendrom'u denen rahatsızlığı çekmiyorum. bu rahatsızlığın nedeninin en önemli başka bir etkenin de stres olduğunu söylebilirim. stres ve strese bağlı olarak sigara kullanımının yarattığı ağır psikolojik etki bu sendromun oluşması için gerekli alt yapıyı sağlamakta, uzun zamandan beri sigara içmiyorum ve son zamanlarda da eskisi kadar stres altında değilim ve artık(çok şükür) bu sendroma yakalanmıyorum.

    tabii bu saydıklarım benim sinir sistemim ve bünyem için geçerli olan şeyler. benim yaşadığım deneyimler bir başkası için ne derece geçerli olur bilemem, ama zamanında fena halde bu sendromu çeken biri olarak size tavsiyem; eğer sigara kullanıyorsanız sigarayı azaltmanız ve yapabiliyorsanız sigarayı bırakmanız yönünde olacaktır. ve stresi de hayatınızdan bir şekilde çıkarmaya bakın. bu dediklerimi yaptığınız an geceleri biraz daha rahat uyuyabilirsiniz. ve düzenli, rahat ve iyi bir uyku uyumak vücut direncinizin artmasına yardımcı olacaktır. ve vücut direncininiz artması demekte bu tür sinirsel ve psikolojik sorunlarla başetmeniz adına size çok yardımcı olacaktır.

  • açılımı fear of missing out olan ve ''gelişmeleri kaçırma korkusu'' anlamına gelen, z kuşağı erkeklerinde daha sık görülen çağımız hastalığı.

    en tipik belirtiler:

    sürekli olup bitenden haberdar olmanın iyi tarafları kadar kötü yanları ve korkulması gereken seviyeleri de var. "gelişmeleri kaçırıyorum" hissi kişide zamanla takıntılı bir hal alabiliyor. sonucunda neler mi doğuyor? şöyle sıralayalım; siz de benzer hisler yaşayıp yaşamadığınıza bir bakın.

    * sürekli yeni bir bilgi akışı olduğu için kişiler herhangi bir bilgiye yeterince vakit ayırıp konsantre olamıyor; hemen bir yenisine geçiyor.
    * herhangi bir konunun derinine inilemiyor; eksik ya da yüzeysel kalıyor.
    * kimin nerede, ne yaptığına takılan kişi, kendisi dışında herkesin çok eğlendiği ve mutlu olduğu hissine kapılıyor.
    * sosyal medyada geçirilen zaman o kadar artıyor ki kişinin rutin hayatında aksaklıklara yol açıyor.
    * kişi çok yorgun olmasına rağmen konuşulanlardan geri kalmamak için arkadaş buluşmalarının hepsine gidiyor ve buluşmaya konsantre olamıyor.

  • ekşi sözlük bu sene de tıp öğrencilerinin oylarıyla turkmsic "yılın en beğenilen sitesi" ödülünü aldı. törende "ama gök yeleli bozkurt hariç" diye de not düştüler.

  • gerçekten absürt film tadında bir paylaşım olmuş.

    kardeşim bu konuda farkındalık yaratmak istiyorsan daha uygun bir video paylaş, mesela koskoca yolda köpeği uzaktan gördüğü halde frene basmayan bir aracı örnek ver. ama tek şeritli, karşıdan gelen trafiğin mevcut olduğu bir yolda önüne son anda köpek çıkan bir aracı örnek gösterip “frenle” demek, “arkadaşım gönül rahatlığıyla takla atabilirsin veya karşıdan gelen araçlarla kafa kafaya girebilirsin, yeter ki köpeğe bir şey olmasın” demek gibi bir şey.

    sabah sabah bu absürtlüğü izletip kahkaha arttırdıkları için başta nilüfer belediyesi olmak üzere videoda emeği geçen herkesi kutluyorum.

  • bu gösteriye (bkz: ardha) deniyor. katar kültürü ile yetişmiş neredeyse her erkek birey birer kılıç sahibi olduğundan ve bunlar dededen toruna kadar geçebildiğinden, kılıç gösterileri onlar için inanılmaz önemli.

    bu sebeple ardha gösterisini dini bayramlarda, ulusal kutlamalarda kısacası ota boka bir sebep göstererek yapmaktalar.

    dünya kupası ile bunun ne alakası var diyebilirsiniz ama bu dans ile bi nevi kültürlerini dünyaya tanıtmaya çalışmışlar. tabi ki de bi boka benzememiş.