hesabın var mı? giriş yap

  • gönüllüler takımı benden daha iyi besleniyor amk.

    -döner
    -kahvaltı
    -karnıyarık
    -mantı
    -tuttukları balık da bonus

    peki ya ben?
    tost filan. bu ne lan?

    benim hayatım daha hakiki survivor amk

  • son yayınlanan trailer ile yine heyecanlandıran dizi. sinematografi müthiş.

    game of thrones'u efsane dizi yapan şeylerden biri hikayenin kitaba dayanması ve onlara bağlı kalınmasıydı ne zaman ki george r. r. martin kitapların devamını getirmedi, dizi o iş bilmez senaristlere kaldı işte o zaman batırdılar. o yüzden ateş ve kan gibi güzel bir kitap varken bu dizinin kötü olacağını sanmıyorum hbo zaten nasıl muhteşem dizi çekilir iyi biliyor. ramin djawadi müziklerde döktürmüş yine fragmandan bile anlaşılıyor güzel parçaların bizi beklediği.

    yılın iki dev bütçeli dizisi olduğu için ister istemez yüzüklerin efendisi (dizi) ile karşılaştırıyorum fragmanları ve house of the dragon; müzikleri, kıyafetleri, renk paleti vs ile aynı evrenin parçasıyım ben diye bağırıyor resmen ama lotr için aynı şeyi söyleyemiyorum maalesef.

    edit: --- spoiler ---

    trailer'da kim kimdir;

    - rhaenyra targaryen, kral viserys i targaryen'in ilk çocuğu ve aynı zamanda kral i. viserys'in ilk eşinden olan tek çocuğu. sekiz yaşındayken babasının varisi oldu ve westeros'un ilk hükümdar kraliçesi olmayı bekleyerek büyüdü. görsel

    - daemon targaryen,kral 1. viserys'in küçük erkek kardeşi. zamanının en deneyimli savaşçısı ve valyrian çeliği kılıcı dark sister'ı kullanıyor. aynı zamanda adı caraxes olan bir ejderin binicisi. görsel

    - kraliçe alicent hightower, kral aegon ii targaryen, kraliçe helaena targaryen, prens aemond targaryen ve prens daeron targaryen'in annesidir. kraliçe rhaenyra targaryen ile başlarda dost olsa da daha sonrasında baş düşmanı oluyor ve ejderhaların dansı'nın beynidir. görsel

    - sir otto hightower, hightower hanesi'nden üç krala kral'ın eli olarak hizmet eden bir şövalyeydi, ancak iki kral onu çeşitli zamanlarda görevden aldı. otto, bilginin her şey olmadığı konusunda bir uyarı olarak hatırlanır. görsel

    - viserys i targaryen, demir taht'a oturan beşinci targaryen kralı. viserys, dedesinin barışını sürdürdü ancak ejderhaların dansı olarak bilinen iç savaşın tohumları yanlışlıkla onun hükümdarlığında ekildi. görsel

    --- spoiler ---

  • hayat büyüdükçe, yaş aldıkça zorlaşıyor, zevk alınan şeyler azalmay başlıyor, hayatın soğuk yüzü kendisini daha çok hissettirmeye başlıyor, sevdiklerinizin sağlık sorunları başlıyor, kayıplar başlıyor, filmin sonunda da kendi sağlık sorunların ve ölüm. hani lisede okula gidip geldiğin, sınavlardan yakındığın, annenin, babanın sağlıklı ve genç olduğu dönem, anneannenin,babaannenin, dedenin, amcanın teyzenin de hayatta olduğu dönem,bir pazar sabahı annenin seni nis gibi bir kahvaltı sofrasına oturtmak için yataktan kaldırışı, işte o yataktan kalkarken söylendiğin an var ya, hayatının en güzel anı…şu an hiç olmadığın kadar yaşlı, ama ileride hiçbir zaman olamayacağın kadar gençsin.

  • dedesini ve babasını kanserden kaybetmiş biri olarak hiç ama hiç üzülmediğim durum. ne üzüleyim lan? adam ın elinde kaç kişinin kanı var.

    sırf babamla aynı hastalığa sahip diye bir sürü gencin ölüm emirini veren birine üzülmem. sırf bu nedenle üzülen de gerizekalının önde gidenidir. ülke olarak neye empati duymamız gerektiğini bir türlü öğrenemedik.

  • herşeyi atatürk'e dayandıran birinin açıklaması. o kadar rahatsız ki atatürk'ten kazandığı savaşların bile kaybedilmesini istediğini daha önce duymuştuk. o yüzden bu adamı gündem yapmayı bırakın, zaten kimse hatırlamayacak kendisini.

  • hayatta hiç bir duygu kalıcı değildir. tuttuğunuz takım maç kazandığında o akşam havalara sıçrıyorsunuz ama o mutluluk hissi bir hafta boyunca devam etmiyor. mutluluk geçicidir, mutsuzluk da öyle.

    hayat süreğen bir akıştır. hayatta dip, tepe olmaz, onunla birlikte akarsınız. bazı gün coşkun bir yerinde bir batıp bir çıkarsınız, bir başka gün durgun bir yerinde keyifle yüzersiniz. hayata karşı direnmek nafile çabadır. durgun yerde kalacağım diye bir dala tutunsanız bile, yorulup akışa kapılacağınız gün gelecek.

    hayattaki seçimler elbette önemli, nehrin hangi kolundan yola devam edeceğimizi bu seçimler belirliyor ve bazen o dalgalı akışa kapılmamıza neden oluyor ama her nehir durulur.

    acı mı çekiyorsunuz? çekin, yaşayın bunu, sonra bırakın gitsin. ona tutunup kalmayın ya da ondan uzaklaşmak için çırpınmayın. acıdan kaçmaya çalışıyorsanız, hayattan kaçmaya çalışıyorsunuz demektir. kimse hayattan kaçamaz. bu nehir akar.

    ve daha önemlisi şu, en nihayetinde her nehir denize açılır. hepimizin hayatı sonlu ve tek kullanımlık. o yüzden hayatla akmak ve getirdiklerini; acıyı, mutluluğu, hüznü, neşeyi hakkını vererek ve elimizden geldiğince güzel yaşamak gerek.

  • cevabı benim için net (bkz: çalışmam) olan soru cümlesi. resim yaparım, bol bol kitap okurum, basketbol oynarım, kamp yaparım, trekking yaparım, hiking yaparım daha bir dünya hobime bir dünya zaman ayırırım ama asla çalışmam.

    hiçbir şey yapmıyorsam 365 gün yatarım ama yine çalışmam.

  • yazmayın. yazılmış bir dolu kitap var zaten, sanki hepsi okundu da gidip bir de sen yazacaksın. okursam da siksinler.