hesabın var mı? giriş yap

  • erkeklerdeki master ve doktora yapma meraki diye bir baslik yok. cunku bir erkek ancak kendini gelistirmek, yeni birseyler ogrenmek, kariyerinde daha iyi bir yere gelmek ya da sadece ilgi duydugu icin master veya doktora yapar, degil mi?

    bir de o kadar entry girilmis, tespit sicilmis. askerlikten kacma bahanesi olmasa universitenin kapisinin onunden gecmeyecek tipler sirf ogrenme sevkiyle master veya doktora yapan kadinlara laf edecek cesareti nasil buluyor anlamiyorum.

  • fred'den çok gol kaçırdığım kupa. tuvalete gidiyorum gol oluyor, mutfağa gidiyorum gol oluyor, telefon çalıyor gol oluyor. ulan hapşırıyorum yine gol oluyor yine kaçırıyorum..

  • orion takım yıldızında bulunan, kimi yerde ikizlerevi olarak da bilinen, güneşin 1000 katı çapına sahip ve dünyamızdan yaklaşık 600 ışık yılı uzaklıkta bulunan devasa bir anakol yıldızı dır.
    8 milyon yıllık fani ömründe görüp görebileceği şeyleri yaşamış bir yıldız olarak, "ben neler gördüm neler geçirdim, miadım doldu artık gençler" diye selam çakarak gözü toprağa bakan supernova adayıdır kendisi. patlamasının ne zaman olacağı tam olarak belli değildir, yarın da olabilir, 100.000 yıl sonra da.
    bilim adamlarının teorisine göre betelgeuse patladığında, yeryüzünden muazzam parlaklıkta bir yıldız gibi görüneceği, hatta gündüzleri bile rahatlıkla gözlemlenebileceği ve geceleri ay gibi cisimlere gölge oluşturabilen bir aydınlık sağlayacağı düşünülüyor. bu çok parlak halini yaklaşık 7-10 gün boyunca koruyacakmış denilene göre. sonrasında ise yavaşça sönükleşecek ve ortalama 1 ay içinde tamamen gözden kaybolup bir daha hiç görünmeyecek. bu arada, bize de hiçbir şey olmayacak. sadece bir ışık şöleni izleyeceğimiz söyleniyor.

    velhasılı kelam, okunuşuyla da dudaklarda hoş bir simetri yaratan betelgeuse şu an araştırılan en popüler yıldızların arasındaki yerini koruyor.

  • bati ulkelerinden birinde, matematikten surekli zayif notlar alan cocugu, ailesi bir faydasi olur dusuncesiyle katolik okuluna gonderir.
    bakarlar ki cocuk hep tam not almakta...

    sebebini cok merak edip sene sonunda cocuga sorarlar:
    "ne degisti?"

    cocuk cevap verir:
    "okulun ilk gununde arti isaretine civilenmis adami gorunce durumun ciddiyetini anladim."

  • adam ingiltere'nin bütün çirkin kadınlarını çocuk sahibi yapmış. ödül vereceklerine pes diye haber yapıyorlar yazık.