hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: deflasyon)

    öncelikle ürünlerin kağıt üzerinde fiyatı aynı ama muhteviyatı aynı mı ona da bakmak gerek. eskiden 0.4 dizem zeytinyağı olan börekte, artık margarin kullanılmadığını buradan göremiyoruz. bu muhalefet şerhini kenara bırakmakla birlikte, esas konuya değinelim; yüksek teknolojili üretim olan (almanya, japonya gibi) ülkelerde, üretim teknolojileri arttıkça, maliyetler düşer. tüketim de artmadığı için fiyatlar azalır. bence 2 yılda fiyatların artmamasındaki ana sebep bu...

    "
    [...]
    - ekonomi nasıl daralır? örneğin geçen sene 100 tane lastik top satıldı tanesi 1 euro'dan. bu sene ise 105 top satıldı ama tanesi 0.90 euro'ya düştü. 10 centlik düşüşe karşılık 5 tane fazladan satış oldu yani bu da bu sene için gdp'nin €94.5 olduğunu yani geçen seneye göre %5.5 düştüğünü gösterir.
    - sayıları abarttım, %5 küçülme olmadı lakin japonya'da olan şey aşağı yukarı bu. almanya'da ise daralma henüz küçük boyutta, ondan ziyade "henüz" durgunlaşma var desek daha doğru.
    [...]
    "

    (bkz: almanya'da negatif faiz dönemi/#94097334)

  • bu sabah, kadikoy'e gelmek icin bindigim kabatas motorunda calisan gorevlinin, motora binen herkesi;

    - gunaydin efendim. hos geldiniz...

    diyerek karsilamasi. cok hosuma gitti sabah sabah ^^

  • baba 135 kilo olmuştur. yani yarım dünya diye tabir edilen safhayı atlamış, kendi çapında ufak bir gezegen olma safhasına gelmiştir. bu muhabbetin konu edildiği bir akşam yemeğinden sonra meyve yemek için bir elma alan atrin mutfakta ayakta televizyon izleyen babayla karşılaşır. elmayı alıp babanın göbeğinin yanından yere bırakır ve bu işlemi 2 3 kere tekrar eder...

    baba: napıyosun lan?
    atrin: kontrol ediyorum.
    baba: neyi kontrol ediyosun? yıkasana lan elmayı?
    atrin: dur yahu elma büyük geldi ama mandalin kesin olur.
    baba: ne olur?
    atrin: yörüngene oturur ya..

    babanın gözlerinin yörüngeden çıkmasının akabinde atrin'in elindeki elmayı kapar ve kapıdan kaçmakta olan atrin'in yörüngesine *çot* sesi ile oturtur. hala acıyo lan sırtım.

  • oruç tutmuyorum , yıllardır da tutmadım , niyetim de yok .ama tutan tutsun sanane !!! iki şorolo sokakta öpüşse "sanane kendi tercihi" diye höykürüyorsun , adam sırf allah'ının rızasını kazanmak için ,sırf inançları için bedenini şu yaz sıcağında açlığa yatırıyor. gık demeden gündüz de işinde gücünde çalışıyor. her ne adına olursa olsun inancı uğruna maddi bir karşılık beklemeden yapılan her eyleme ancak saygı duyulur. adamsınız kardeşler , allah kabul etsin orucunuzu.

  • --- spoiler ---

    - çengin (ceyn de diyor olabilir)
    - efendim tatlığam
    - geçen konuştuğumuz şeyi yapalığm mıa?
    - hangısi ?
    - hıni şu arkımızdan kaç kişi baktırıyoruz olayı vardığ

    --- spoiler ---

    ulan yeminle kadınlardan soğuttunuz beni. katıksız moronlar sizi.

  • bu ülkede bedava sik dağıtsan aynısını görürsün.

    edit: sonlara doğru bir çalışan hala plastik çatal vermeye çalışıyor. sal gitsin olm arkadaki amca parçalanmış baklava parçalarını bile eliyle toplayıp ağzına atmaya çalışıyor.

  • kusurlarından. bu kadınları değil insanları sevme kriteridir, birinin kusurlarını kabullenip ve hatta onları benimsemeye başladığınızda, o insanı sevdiğinizi anlarsınız.

  • evlilikle ilgili her şeyin fahiş fiyatla satılmasının sebebi. nasıl olsa bu kezbanlar buna 10 katı fiyat da çektirsem aldırır diyorlar. çünkü kezban bencildir.