hesabın var mı? giriş yap

  • 1- yaparız hayatım.
    2- gideriz hayatım.
    3- çıkarız hayatım.
    4- alırız hayatım.
    5- olur hayatım.
    6- nasıl istersen hayatım.
    7- sen daha iyi bilirsin hayatım.
    8- aaa çok iyi hayatım.
    9- özür dilerim hayatım.
    10- tabi ki hayatım.

  • adam hala normal birşeymiş gibi evet yanlışlarım oldu diyor.

    yanlış dediği de silahla hastane basmak.

    hangimizin yanlışı olmadı ki ardacığım? ben daha dün roketatarla kreş vurdum.

  • kendi başına evindeki 3’lü koltuğun yerini değiştiremez ağır olduğu için ama koskoca olimpiyatlarda alınan bronz madalyayı küçük görür. hey allahım.

  • geziyi falan boşver de, senin arkanda kim var onu açıkla yalçın akdoğan.
    sen pendik belediyesi halka ilişkiler biriminde işçi statüsünde çalışırken nasıl birkaç yıl içinde önce başbakan danışmanı sonra başbakan yardımcısı oldun. bi anlat bakalım da öğrenelim, önünde arkanda üstünde kim vardı kim yoktu.
    debe edit: (bkz: arda için yardım topluyoruz)

  • başka suser'lar da vermiş linki elden geldiğince türkçe olarak yazalım.

    2019 yılında 7.5 milyar kutu enerji içeceği satmışlardır. bu neredeyse her bir insan için 1 kutu anlamına gelmektedir. etkileyici satış sayısına rağmen sadece enerji içeceği üreten bir firmanın tüm bireysel profesyonel sporculara, futbol ve formula 1 takımlarına, manşet değeri taşıyan tüm olaylara sponsor olmayı nasıl başardığı merak konusudur.

    redbull gerçekte nasıl para kazanıyor?
    sorunun kısa cevabı "pazarlama makinesi" olmasıdır. youtube kanalı athletic interest hazırladığı video ile bu durumu açıklıyor.

    video

    firma hakkında öne çıkan birkaç istatistik:

    *1 kutu redbull'un üretim maliyeti - yaklaşık 0,09 abd dolarıdır.
    *batı ülkelerinde bir kutunun ortalama toptan satış fiyatı - 1,87 abd dolarıdır.
    *batı ülkelerinde tek bir kutunun önerilen perakende fiyatı - 3,59 abd dolarıdır.
    *2019'da satılan 7,5 milyar kutu ve şirketin 6 milyar abd doları gelir elde edilmesine yardımcı oldu ve bu gelirin üçte biri yeniden pazarlamaya yatırıldı
    *felix baumgartner’ın atlayışının gerçekleşmesi red bull’a 50 milyon abd dolarına mal olmuştur. atlayışın reklam değeri ise 6 miyar dolardır.
    küresel raporlamanın geri dönüş değeri mi? 6 milyar abd doları
    red bull new york futbol takımı 2006 yılında tahmini olarak 25 milyon dolara mal olmuştur. takımın bugünkü değeri ise forbes'a göre 290 milyon abd dolarıdır.

  • zerre kadar acıdıysam ne olayım kendin kaşınmışsın. resmen aranmışsın.

    edithor: sanırım yanlış anlayan çok oldu, öküz haklı demiyorum öküzü seçtiği için kadın hatalı diyorum anlayın artık yeter ya.

    2. edithor: arkadaşlar bu kadar kıt anlayışlı olamazsınız bilerek mi yapıyorsunuz, kalbinizi kırarım özelden yazıp durmayın.

    hala kadının yaptığını bla bla adamın yaptığını görmüyon mu diyen anlama özürlüler için, ben böylesine adam demem böyle bir hayvana da ancak semer vururum.

    3. edithor: ya arkadaş şu konuya gösterdiğiniz ilginin 10'da 1'ini (bkz: muhalefet istifa) konusuna gösterseydiniz ya. ülke elden gidiyor siz neyin derdindesiniz.

  • 16 maç ceza yemiştir. pfdk kırk yılda bir doğru karar vermiştir. emsal bir karar olacaktır ayrıca.

    emsalliği sadece hakemi itip kakma değil, arkasını birilerine dayayıp 'adamcılık' oynayanlar için de geçerli olmasından ötürüdür.

    ekleme: yallah katar'a.

  • bbc human instinct belgeselinde penguen-taş örneğiyle açıklanan olgu. penguenlerde erkekler kuluçkaya yatıyor. bu erkekler önceden karaya çıkıp taş topluyor. kimin ne kadar taşı olursa yuva o kadar yüksek, dolayısıyla da yumurtadaki yavrunun soğuktan zarar görme ihtimali o kadar düşük oluyor. sonradan karaya çıkan dişi penguenlerde de çiftleşilecek erkeği seçerken yuvası büyük yani taşı çok olanı seçme eğilimi oluyor... taş = para.

    bir de meşhur bir video vardı, milletin topladığı taşları çalan hırsız penguen :) tanıdık geldi, değil mi? :)