hesabın var mı? giriş yap

  • başlık karakter sınırına takıldığı için tam anlatamadım ama sayın fahrettin koca twitterda az önce demiş ki;

    "almanya'da, beyin ölümü gerçekleştiği söylenerek hastaneden evine gönderilen, fakat göz işaretleriyle iletişim kurabilen vatandaşımız osman bey, az önce uçakla ankara’ya getirildi. 59 yaşındaki hastaya, cumhurbaşkanımızın olaydan haberdar olmasıyla “evi”, yani ülkesi sahip çıktı!"

    ilgili twite burdan ulaşabilirsiniz.

    ben türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak yıllarca almanyada veya avrupada huzur içinde yaşadıktan sonra en ufak bir sağlık sorununda ülkeye getirilip şov yapılmasını kabullenemiyorum. kaldı ki twitte epey tutarsızlık var. göz işaretleriyle iletişim kurabilen birinin beyin ölümü gerçekleşmesi de mümkün değil diye biliyorum. ülke kaynaklarını bu tarz şeylere harcamaktansa keşke ülkemizdeki sağlık sistemini iyileştirerici adımlar atılsa, aylar sonraya bile randevu alamayan insanlar tanıyorum.

  • isyan günleri etkinlik programı şöyle:

    12:30 - ilkokul bahçesinde muhteşem havayi fişekli açılış
    13:30 - yerli esnafın cam-çerçevelerini indirme ve molotoflu saldırı etkinliği
    16:30 - 7-16 yaş arası gençlerin düzenleyeceği molotof ve küçük çaplı havayi fişekle insan vurma yarışması
    17:30 - içinde sivil yolcu bulunan belediye otobüslerini yakma yarışması
    18:30 - evlere kaçış
    20:30 - millet vekillerinin de katılacağı mağduriyet belirtici ağlama konuşması

  • buraya entry girmek icin de calisma vaktinden calarak ramazan ruhuna aykiri hareket eden insanin goygoyu.

    katiliyorum goze soka soka icilmesin yenmesin ancak ozellikle son yillarda sizden olmayana ne saygi gosterdiniz ki saygi bekliyorsunuz.

    her sene geleneksel ramazan dayaklarini okuya okuya geldigimiz nokta bu maalesef.

  • taşak geçmeyi çok seviyoruz da yüz küsür entry içerisinde sadece burada değinilmiş olması (bkz: #6558694) beni üzdü açıkçası. bilmeyip de sormaya utananlara açıklık getirmek isterim.

    3 silahşörler bir kitap değil bir seridir, efendim. 17yy.'da geçer ve dartanyan'nın (d'artagnan şeklinde yazılır aslında, fransızca bilmediğimden dö mü de mi nası okunur bilmem) evden ayrılıp kraliyet silahşörlerine katılmasını anlatır. kaldı ki bu silahşörler aslında 3 tane falan değildir. 3 kişi mi koruyacak koskoca fransız kralını? dartanyan olmadan önce de bunlar silahşördü. özellikleri en ünlü silahşörler olmaları ve aralarındaki arkadaşlık bağının inanılmaz olmasıydı. (birmimiz hepimiz, hepimiz birimiz için geyiği...). hikayeyi de çizgi filmlerden bilmeyen yoktur. yok efendim işte ingiltere prensi midir kralı mıdır neyse onunla, fransa kraliçesi aşıktır. birbirlerine hediye yollarlar falan. bu kardinal'de bu aşkı ortaya çıkartmaya çalışmak için türlü dalaverelere girer. dartanyanın önderliğinde iyiler kazanır.

    sonra bütün silahşörler biryerlere dağılırlar.

    hikayenin başında zaten öyle kanka falan da değildir dartanyan. atos'la bildiğin kavga ederler ve düello ederken, kardinalin adamları (kısaca kötüler) bunları hapse atmaya kalkar. bunlar birleşip kardinalin adamlarını bir güzel yerler ve dartanyan 3 sillahşörlerin saygısını kazanır.

    her zaman 3 silahşörlerdir.

    serinin devamında (hani filmi de vardır the man in the iron mask` diye.) orada bir araya geldiklerinde 4 silahşörler diye anılırlar. (3 silahşörlerden 20 yıl sonra geçer bu hikaye).

  • antep fıstığı diyen bir iki dallama gördüm. inşallah kalabalığı yara yara giderken yanlışlıkla birinin sikine dıştan ellersiniz.