hesabın var mı? giriş yap

  • babasını 1992 yılında kaybetmiş biri olarak, az önce facebook'ta rastladığım ve her nedense bana ilginç duygular yaşatmış babadır.
    fotoğrafına yorum yapılan eleman da 26-27 yaşlarında.
    acaba babam yaşasaydı facebook hesabı alır mıydı?
    fotoğrafımın altına da "gururumsun" diye yazar mıydı?
    adam, ne cep telefonu gördü; ne interneti bildi...
    hayat garip, sadece sisli puslu bir iki sahnesi hatırlanan eski bir siyah beyaz film gibi.

  • (bkz: goldbach hipotezi)

    --- spoiler ---

    1742 yilinda christian goldbach, euler'a mektup gonderdi. mektupta, ikiden buyuk her cift sayinin iki asal sayinin toplami seklinde yazilabilecegini soyledi. *

    kucuk sayilar icin bu kolaydir ve kolayca calistigini gorebilirsiniz.

    ornegin,

    18=7+11
    24=5+19
    50=13+37
    100=17+83
    1000= 479+521
    7112= 5119 + 1993

    bu islemleri tek tek tum cift dogal sayilarda kontrol edemezsiniz. cunku dogal sayilar sayilabilir sonsuz tanedir.
    o yuzden bu tek tek islemlerin hepsini birden saglayan tum dogal sayilar icin gecerli bir kanun bulunmak zorundaydi. goldbach hipotezi kanun haline getirilemedi (ispatlanamadi). goldbach hipotezi hala matematik tarihinin en zor problemlerinden biridir.

    --- spoiler ---

  • bu reklam filmi için serenay sarıkaya’ya yedi milyon türk lirası ödenmiş.
    peki bu bankanın çalışma sistemi veya sunduğu avantajlarla ilgili herhangi bir şey öğrenebiliyor muyuz reklamdan? hayır.
    bize bankamızı akbank’la değiştirme isteği uyandıracak herhangi bir done elde edebiliyor muyuz? hayır.
    bence akbank, beyaz bir arka fona siyah büyük harflerle “akbank, bu reklamda ünlü bir yüze sadece kulağı irrite etmeyen güzellikte bir şarkı söyletip yedi milyon tl ödemek yerine; yangın afetzedesi okul çağındaki kızlarımıza yedi milyonluk destek bursu sağladı dese, en azından benim akbank’a sempati duymak için bir sebebim olurdu.

  • bize ayiligin ne demek oldugunu hatirlatan ayi, ulan son zaman da kedi sever gibi ayi seviliyor, ay ne sevimli ne sempatik falan diye.
    gercek ayilik budur iste.

  • yeri geldigi zaman birlikte ibadet edilebilecek, pilavli, maklubeli sohbetler gibi sosyal aktivitelere birlikte gidilebilecek, hak yolundan sapmayan muminlerin arandigi ilanlardir.

  • hükümet asla yolsuzluk yapmaz. muhalefet kadar dürüstlük peşinde kimse yok. ülkücüler kadar kimse sevemez bu ülkeyi. hoca efendi zaten evliya. ne bileyim demek ki halk şerefsiz