hesabın var mı? giriş yap

  • güzel ülkemin güzel yürekli nadir öğretmenlerinden, ahmet öğretmen. ismi ahmet naç.
    öğrencileri için varolan alışılmış sınıfı yeniden dekore etti. geleneksel anlayıştan kurtararak daha eğlenceli ve göze daha çok hitap eden bir sınıf dekore etti. öğrencileri okulunu sevsin, motivasyonu yükselsin, dersleri sıkıcı bulmasın ve kendisini biraz daha özel hissetsin diye küçük bir sınıfı kendi elleriyle tabir-i caizse muhteşem hale getirdi.

    haberi unimetre sayfasında gördüm. gerçekten çok beğendim.

    bu ülkede böyle öğretmenleri de görmek insanı gerçekten mutlu ediyor.

    sözcü'ye de çıkmış.

    düzenleme: tinypic sunucularını kullandığım için fotoğraflara saçma saçma tagler ekleyerek kendince eğlenen zeka gerisi çaylak, bırak o elindeki klavyeyi.

    düzenleme 2: ahmet'e ulaşıp yapabileceğimiz bir şeylerin olup olmadığını öğrenmek istiyorum. "bi'şeyler yapalım, fikrim var" diyen yazarlar mesaj atarsa sevinirim.

    debe düzenlemesi: mesaj atıp öğretmeni soran kişilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. kendisine ulaşmaya çalışıyorum. dileğim böyle öğretmenlerin ve öğretim görevlilerinin arttığını görmektir.

    ayrıca şöyle de bir şey var: (bkz: kalecik köyü ilköğretim okulu yardım kampanyası)

    debe düzenlemesi 2: haberi bilişimlife forum'da da başlık olarak açtım: http://bilisimlife.net/…den-ogretmen-ahmet-nac.html

    bu güzel haberi duymamı sağlayıp beni başlık açmaya sürükleyen futbol ve basketbol yorumcusu mustafa tepe'ye teşekkür ediyorum.

    debe düzenlemesi 3: araştırayım biraz ahmet naç'ı dedim, isterseniz bir de siz bakın. o odülleri hak ediyor. facebook'tan attığım mesaja (isteğiniz var mı gibi bir soruya) şöyle yanıt verdi: https://eksiup.com/p/5n3393334xhv

  • ahanda en uyuz olduğum müşteri tipi gel hele keke gel bak ne anlatıcam şimdi. te yazın ramazan bayramı haftası diye siparişi yüklü girdik 2 tır geldi. o malları atana kadar canımız çıktı. ardından her yeri domestosla cifle dip köşe bucak temizledik. temizlik arabamız var 3-4 tur dönmüşümdür. herşey bitti tam kasaya geçicem o da ne müşterinin biri geldi yerler cips içinde herkes basıyor süpürge varsa süpürün yazık dedi. lan dedim ne cipsi amk 1 saattir temizlik yaptım her yer cillop demeye kalmadan ne göreyim abartmıyorum ekmek dolabının ordan içecek reyonuna kadar yaklaşık 30-40 adım yerler cips kırıntıları.

    ama nası çıldırdım nası gözüm döndü bulsam yapanı orada sikicem o sinirle. neyse 10 dakkada süpürüp temizledim söylene söylene ama sesli söyleniyorum ki şayet duyuyorsa utansın pezevenk yok efendim nerdeee bunların ar damarı çatlamış ar damarı. kasaya geldim bir araba yanaştı elinde bomboş cips paketini uzattı "ben bunu yödim göçsene gasadan" bi de böyle parmağını ağzına sokup dişinin kenarında kalan cipsleri de yiyo herif gözlerimde etna yanardağı patladı amk şimdi ben bu sığıra neyi anlatacam da anlayacak olm. o günden beri adamın adı yaban kaldı. mına kodumun keltoşu. kel sözlük yazarlarını tenzih ederim sözüm size değil canlar.

  • 600 yıldan fazla geçmişi bulunan ve kraliyet taçları, cüppeleri ve diğer törensel nesnelerden oluşan paha biçilemez olarak kabul edilen reelde ise 20 milyar sterlin'den daha değerli koleksiyondur. 1600'lü yıllardan bu yana tower of london'da sergilenmektedir.

    tower of london yılda yaklaşık 3 milyon ziyaretçi tarafından bu mücevherleri görmek üzere ziyaret edilir. mücevherler fransız kadifesi üzerinde ve 5 cm kalınlığında kırılmaz cam vitrinlerde sergilenmektedir.

    ziyaretçiler mücevherlerin sergilendiği odaya girmek için nükleer patlamaya dayanıklı güvenlik kapılarından geçmek zorundadır.

    sergilenen mücevherlerden bazıları aktif olarak kullanılmaktadır. örneğin "imparatorluk devlet tacı" kraliçe tarafından eyalet parlamentosu açışı (state opening of parliament) sırasında kullanılmaktadır.

    aç parantez (
    bu parlamento açılış törenleri ise hayranlık uyandırmaktadır.
    2015 yılı açılış töreni (çekimler daha çok hoşuma gitti)

    özellikle avam kamarasının kapısının black rod'un yüzüne kapanması, kapıyı üç kere vurması sonrası kapının açılması ve derin sessizlik oluşması, kraliçenin emri ile lordlar kamarasına geçiş...

    her anı ufak detaylarla dolu masal gibi...

    2020 açılış töreni - 1958 yılı açılış töreni
    ) kapa parantez

    neyse mücevherlerden bahsediyorduk.

    tower of london'ın sıkı korunmasına rağmen ikinci dünya savaşı sırasında bu mücevherlerin korunması için farklı bir yöntem kullanılmıştır. altıncı george'un talimatı ile üzerlerindeki değerli taşlar sökülmüş ve bir bisküvi tenekesine konulmuştur. bu kutu ise windsor kalesi'nin (windsor castle) sally bağlantı noktasına (sally limanı) açılan bir delik içerisinde muhafaza edilmişlerdir.

    black prince's ruby, st edward's sapphire, kaşıkçı elmasından 200 kat büyük cullinan ve koh-i-noor gibi değerli taşların en iyi korunabileceği yer pek tabii ki altıncı george'un kızlarını da korumak için gönderdiği windsor kalesidir.

    [sally bağlantı noktası korunan bir bölgeye güvenli şekilde girmeyi sağlayan arka kapı görevi gören bir giriştir.]

    kaynak: bbc history extra

  • atamızın -büyük ihtimal çoğu insanın ilk defa göreceği- görüntüleridir. bi görüntüde akıcı fransızcası dikkat çekiyor. bir diğerinde afet inan ile abd büyükelçisi joseph grew arasında adeta tercümanlık yapıyor.

    elçiyle fransızca konuşuyor.

    elçiye orman çiftliğini gezdiriyor

    afet inan'a abd kadını hakkındaki fikri soruluyor.

    youtube linkleri:

    link 1

    link 2

    link 3

    link 4

    edit: rica üzerine daha rahat izlenilebilirlik açısından youtube linkleri eklenmiştir.
    gitmeden bir şey daha söylemem lazım, görüntüleri daha önce izlemiş olanların 'büyük ihtimal çoğu insanın ilk defa göreceği görüntülerdir' ibareme takıldıklarını görüyorum. bence çok gereksiz bir tepki çünkü entryleri okuduğunuzda bu görüntüleri çoğu insanın ilk defa izlediğini ve izlerken çoğunun da -benim gibi- gözlerinin dolduğunu rahatlıkla görebiliyorsunuz.

    edit 2: türkçe sever bir yazar tarafından uyarılmam üzere bitişik olan 'birşey' ayrılmıştır. doğrusu 'bir şey' imiş.