hesabın var mı? giriş yap

  • içeriğinde asetilsalisilik asit bulunan, birkaç haftada ya da ayda bir bu başlık altında akşamdan kalmalık durumu için kurtarıcı olduğu sürekli ifade edilen aspirin türevi bir ilaç.

    alkol aldıktan sonraki sabah bu ilacın alınmasını da geçtim, bir dolu alkol alındığı gecede yatmadan hemen önce, yani alkol damarlarınızda fink atarken alınması gerektiği ile ilgili* yığınla entrye rastlayabilirsiniz. yapmayın dostlar, arkadaşlar, romalılar. alkol yapısı gereği antiagregan yani kan sulandırıcı bir özelliğe sahiptir. bu ilacın içerisinde bulunan asetilsalisilik asit de bir antiagregan. siz bu iki maddeyi vücudunuza alarak, kanınızdaki trombosit miktarını önemli ölçüde azaltıyorsunuz. pıhtılaşmayı sağlayan bu küçük pulcukların yapışkanlıklarını ellerinden alarak başta onlara, sonra kendinize eziyet ediyorsunuz. kanadığınız zaman pıh-tı-la-şa-mı-yor-su-nuz. beyin kanamasına, mide kanamasına hatta hemorajik inmeye davetiye çıkarıyorsunuz. vücudunuzda kalıtsal bir yatkınlığınız ya da o an için sekteye uğramış bir durumunuz da varsa, eyvahlar olsun. vücudunuzda antiagregan durumunun tavan yaptığı bir anda, başınıza gelebilecek herhangi bir kaza sonrası kanama yaşama ihtimalinizden ise hiç söz etmek istemiyorum. bu riski ne siz alın ne de buraya gelip insanlara tavsiye verin.

    son olarak akşamdan kalmalık durumunu en aza indirebilmek için alkol alımı öncesinde, sırasında ve sonrasında uygulayabileceğiniz çok basit yöntemler (bkz: #79840035) var. eğleneceğim derken hayatı kendinize zehir etmeyin.

  • bir çileğin başından geçenler isimli kısa film tadında bir eser olmuş.

    tanım:çilekli tatlı.

  • belki blackberry, iphone gibi akıllı telefon kullanmıyorum ama benim telefon da aptal sayılmaz. mesela otomatikman saati geri almış bugün.kafa zehir.

  • basın toplantısında ali ağaoğlu tarafından ciddi ciddi yapılan espiri.

    şimdi bu "ağaoğlu central park" projesini tanıtmak için bakırköy'deki satış ofisinde lansman düzenledi. önce emlaktaki durgunluktan dem vurdu, alım gücünden yakındı falan sonra konuyu türkiye'de patlayan bombalara getirdi ve şöyle devam etti, "pazar günü ortaköy'deki evimdeydim. ev boğazı baştan sonra görüyor. baktım köprüden 5 dakikada bir araç geçiyor, normalde trafik olması gerekirken çok seyrek araç geçiyor. ben dedim teröristlere inat evde oturmayacağım. ortanca hanımı aldım bir de 10 yaşındaki oğlumu çıktım istiklale. hem benim için nostalji oldu. bombanın patladığı noktaya gittim. baktım millet fakir sadece karanfil bırakıyor, ben gittim gül bıraktım."
    sonra salonda kahkahalar, gülüşmeler yankılandı falan.

    fakir espirisini ali ağaoğlu'nun bizzat kendisi yapması kulağa gerçekten komik geliyor ancak bu espriyi patlama üzerinden yapması son derece itici geldi. olay daha yeni oldu kameralar da kayıttaydı. bir iki saate düşer sanırım.

    bir de "ortanca hanım" ne demek ya?

    zorunlu edit: arkadaşlar özel mesajdan sürekli kaynak soruyor. bakın toplantıda en az 6-7 kamera vardı. ajanslar oradaydı, ekonomi programı yapan gazeteciler oradaydı. zaten toplantıya giden medya belli. varsa bir babayiğit o kısmı koysun youtube'a. durduk yere öyle bir şeyi uydurmam, yazmam.

    edit2: nihayet biri yüklemiş. görüntü entriye eklendi.

    büdüt: ohaaa ya! yemeğe indim geldim ortalık çalkalanmış. tüm haber sitelerine düşmüş.

    debe editi: bu kadar gündem olacağını beklememiştim. çünkü o toplantıya havuz medyası gitmişti. ağaoğlu buna güvenerek saçmalamakta beis görmedi. orada yaşanan olayı buraya taşımasaydım sanırım bu olay halı altına süpürülecekti. ayrıca akşam haber bültenlerini patlamış mısırla izledim. kusura bakma alicim canını sıktım kib. ss (bkz: swh)

    debe editi2: konu meclise taşınıyor. millet istiklal caddesinde karanfillerle yürüyor. vay anam vay!

  • net öfkesini test ederim.

    bir adam sinirliyken bile terbiyeliyse ailesi iyi eğitmiş demektir.

    alınır.
    geri kalan kriterler nasıl olsa halledilir.
    her iki taraf için de geçerli bu.

    edit: alındı.

  • liberya'da dise dokunur hic elmas (pirlanta) madeni olmamasina ragmen, dunya uzerindeki elmaslarin 1/8 kadari liberya cikislidir. sierra leone elmaslari korkunc insan haklari rezaletlerinden dolayi cok ulkede yasaklanmis olmasina ragmen, bu elmaslarin cok buyuk bir kismi ayni sekilde uretilmekte, ve liberya uzerinden dagitilmakta, hic bir yasakla karsilasmamaktadir. liberya'nin 22. baskani charles taylor her elmas uzerinden aldigi kacak vergilerle dunyanin en zengin adamlarindan biri olmus, ancak geliri dokumanlar uzerinde olmadigi icin yanina kalmistir.

  • ya allahın vasıfsız ergeni nasıl sürekli gündem olabiliyor. takip etmiyoruz, görmek istemiyoruz ama her yerde karşımıza çıkıyor.