hesabın var mı? giriş yap

  • benim de başıma gelmiş durumdur. bir gün bir baktım kimse beni gözlemlemiyor, yok olmuşum. sonra dedim kendi kendime "saçmalama lan, düşünüyorsan varsındır" yavaş yavaş var oldum da kendime geldim. şansa yaşıyoruz yeminlen.

  • doğru mu anlamışım ? kadın hesap ödeyecek. "erkeği" mahcûb olmasın diye çaktırmadan parayı ya da kredi kartını adama veriyor ve adam hesap ödemeye gidiyor. bu da artıbir değer olarak adlandırılıyor. kaliteli kadın sıfatına uygun görülüyor.
    yemin ederim bundan daha utanç verici bir sey okumamıştım.

    demek ki bu çift "elâlem ne der ?" diye yaşayan, ataerkil zihniyeti içselleştirmiş, kendi kararlarını değil de çevrenin dayattığı kararları sorgulamadan doğru kabul edip uygulayan bir adet kadın ve bir adet erkekten oluşuyor.

    yazık olmuş gerçekten.

    tanım: saçma sapan toplum kurallarını sorgusuz sualsiz kabul etmeyen detaylardır.

  • özellikle karşı cinsten bir arkadaşın annesiyle tanışırken yaşanan muazzam olay.

    normalde koya koya gezen adamlar bir anda "namütenahi"ler, "ziyade olsun"lar, teşekkürler ricalarla doluyor.

    bunun yanında duruşta da değişme oluyor. padişah fermanı dinleyen vezir gibi duruyosun. harika.

  • a) yaaaylalaaaar yaylaaalarr
    b) hmm.. cv'nizi inceledik.. sizi hede departmanında......
    c) demek kızıma talip olan delikanlı sensin!...

    diyaloglarından kısa süre önce yaşanmış olması muhtemel durum...

  • burayı rotten tomatoes'a çevirdim iyice ama squid game güzel bir dizi. baya sarıyor. ilk kez kore yapımı bir dizi izledim ve korece hoşuma gitmeyen bir dil olsa da dublajsız izledim.

    tavsiye ederim 8/10

    --- spoiler ---

    gelelim mantık hatalarına: hesabına yatan milyarlarca lira parayla 1 sene aç sefil yaşıyor hadi gururundan dokunmuyor da maliye de hiç arayıp sormuyor yani aga hayırdır? diye. 9 basamaklı parayı kim kazanıyor tek seferde de kaynıyor aradan.
    oyunun adil olduğunu iddia eden dedenin adalet kavramını sorgulayasım geldi. gece yarısı katliam çıktı güçlüler güçsüzleri öldürdü neresi adil bunun? elenenlerin öleceğinden kimsenin haberi yok filan.
    sonra o hediye kutusu tabutlar, pembeli askerler, içeride baya hapishane tarzında yaşanan hayatlar bunlara hiç değinilmedi, mors alfabesiyle öksüren komşunun olayını bile anlamadım.
    yöneticinin eski bir oyuncu olması ve akabinde gelen iş teklifi:d ile herhalde kariyer seçimini bu yönde yapması okay de maskeyi çıkardığında polis şaşırınca kardeşi olduğunu anladık da önceden göreydik biz de hasiktir deseydik. neyse omzundan vurdu abisini bence ellerinden kaçabilsin diye. ölmedi ve 2. sezonda göreceğiz.
    kafayı yiyen gi-hun neden kırmızı yaptı saçları façayı düzelttin takımını giydin git yıka su saçını zaten 3 yıkamada akar o renk
    sonra ölen yankesicinin kardeşini yuvadan nasıl çıkarttın nüfusuna almadan? ali'nin ailesine de 3-5 lira vereydin
    bu arada sang woo'nun misket oyununda ali'yi seçmesi gihunla karşı karşıya kalacağını tahmin ettiği içindi gibi geldi bana. ama şemsiyeyi seçmesine izin verince azcık ibnelik olduğunu anladım. sonunda zaten layığını buldu
    bey amcanın patron çıkmasa da bi ibneliği olduğunu dövüş sahnesinde yukarıya tırmanmasının imkansız olduğu halde oradan herkese seslenmesini ve yöneticinin katliamı durdurmasından işkillenmiştim. genel olarak çok az efekt kullanılmış olması mekanların gerçekliği psikolojik gerilimleri ve insan ilişkileri harbiden iyi işlenmiş ama finali daha çarpıcı beklerdim saçma buldum. boka sarsa da izleyeceğim o ayrı
    --- spoiler ---

  • genelde kanser teşhisi konmakla sonuçlanır. lakin bende hep tutuyor.

    ılk defa araştırma yaptığımda 16 yaşındaydım, kendime varikosel teşhisi koydum ve ürolojiye gidip "bende varikosel var." dedim. bi böburlenme aşaması, "biz boşuna mı bunun okulunu okuyoz" tribini yiyip muayeneye geçtik. sonuç: 1 ay sonra varikosel ameliyatı için masaya yattım.

    sonrası uyku apnesi tanısıydı. gittim ve bende uyku apnesi olduğunu ama neyden kaynaklı olduğunu bilmediğimi söyledim. burnumda et çıktı, ilaç verdi. apne için de uyku bozukluğu merkezine git dedi ama hala gitmedim. gidersem orada apne teşhisi konacak adım gibi eminim.

    en son da spor sonrası çarpıntı problemi nedeniyle 3 ay önce kardiyolojiye gidip internet araştırmalarımdan aldigim güvenle "bende mitral kapak prolapsusu var." diye dikildim kardiyologun karşısına. ekoya gönderdi, hakikaten de 1. derece mvp çıktı.

    birkaç seneye youtube'dan ameliyat videoları izleyip evde kendimi ameliyat etmeye başlayacağım kısmetse.

  • bir defa en baştan soru hatalı o ilacın üzerine sabah akşam yazıp veren kişi eczane teknisyenidir. eczacıyı soracaksanız eczanede arka masada çay içip tüm gün kripto/borsa ekranına bakan kimdir diye sormalılar

  • türkiye cumhuriyeti’nin eski sağlık bakanı prof. dr. recep akdağ'ın, “keneden korunmak için pantolon paçalarını çoraba sokun” buluşudur şüphesiz.