hesabın var mı? giriş yap

  • - karinizla bir gece icin bir milyon dolar veririm
    - ya o diil de bende bi baldız var ilik gibi şerefsizim
    - ee?
    - eesi ikisini beraber bir buçuğa bırakırım sana
    - bambaşkaymışsın yabancı
    - tamam ya birdörtyüz ver ayağın alışsın

  • mağdurlar, toplanın. size hızlı çözüm sunuyorum.

    17.57'de tayland'a uçmuş. yolculuk 13 saat sürüyor. daha uçağın inmesine 4 saat var. hızlıca organize olup, tayland'daki türklere ulaşın. adamı izlemeye alsınlar. ödül koyun başına. türklere ulaşamazsanız tayland mafyasına ulaşın.

  • başlık: ateistler cuma namazı kılar mı

    1. hıııı???

    3. bunu da budistler açıklasın boş durmasın ibneler

  • johns hopkins university bilimadamları tarafından evrenin "ortalama" rengine verilen ad. hex kodu #fff8e7.

    2001'de bu renk cosmic turkuaz olarak açıklanmış ancak 2002'de yazılımda gölgelerin hatalı hesaplandığı farkedilerek düzeltilmiş.

    ayrıca, bu sonuca asıl konusu yıldızların oluşumu olan bir araştırma sırasında ulaşılmış. araştırmacılar yıldızların yaşlarına göre renklerinin değiştiğini ve evrendeki yıldızların yaş dağılımının ortalamasının 5 milyar yıl olduğu varsayımı ile bu rengi seçmişler. buna göre, uzak yıldızlardan gelen ışınlar dünyaya ulaştıkça bu rengin giderek saf beyaza doğru değişeceğini öngörmüşler.

    bu son veriye göre, aslında "dünyadan bakıldığında evrenin ortalama rengi" demek daha doğru olur.

  • --şimdi, bir an için güneşin tamamının bir miktar sıvı olduğunu varsayalım.

    bir bardak suyu karıştırırsanız, merkez yan taraftan daha hızlı döner. dolayısıyla, yüzeyden daha hızlı dönen çekirdek sezgiseltir.

    güneş, toprak gibi değildir. yani hızlı dönen çekirdek başka bir yıldız değil, çok sıcak basınçlı hidrojen ve helyumdur.

    ilk bulutsu bulutu kütle merkezi etrafında çöktüğü zaman, yerçekimi etkisi nedeniyle parçacıklar merkeze doğru hareket etmeye başladı. ve ne kadar hareket ettiyse, o kadar hızlı dönmeliydiler. bu, momentum'un korunumu kanunuyla belirlenir.
    güneş, dünya gibi sağlam değildir, farklı katmanların farklı dönme hızlarına sahip olması mümkündür.

    iyi bir benzetme için bir kasırga düşünebilirsiniz.
    kasırganın merkezinde, işler oldukça hızlı ilerliyor. ancak, kasırga merkezinden çıktıkça hız azalır hatta büyük yarıçapta sıfıra düşer. bu, havanın sıvı niteliğinden dolayı mümkündür.

  • 19. yüzyıla kadar ingiliz kilisesinin emir ve din yorumuna uygun yaşayan insanlar için kullanılagelen bir deyimken, günümüzde genelde kabul edilen standartlara uygun düşünen ve davranışlar sergileyen insanlar için kullanılır.
    rahatı seven extra large insanlar da ben "konformistim abi" derler fakat yanlış bir kullanımdır bu.

  • okumadım.
    furkan murkan tanımam.
    kişiden bağımsız tek diyeceğim şu ki;
    bir insan gerçekten fetö düşmanı ise fetö düşmanıdır. bunu kanıtlamak için destan yazmasına gerek yoktur.
    bir insanın geçmişinde fetö sempatizanlığı varsa bunun aksini kanıtlamak için destan yazar.
    adios.

  • bu oluşum hakkında uzun uzadıya bir sürü şey yazabilirim ama okunabilirlik adına kısa ve öz tutacağım.

    ankara'daki evimde 50'den fazla insan ağırladım. birçoğuna evin tek anahtarını verdim. veriyorum anahtarı. akşam işten çıkmadan önce arıyorum, evde buluşuyoruz. çok şükür bir yedek yaptırdım da şimdi onu veriyorum. daha da fazlası, birkaç kez ben evde değilken ağırladım. üstelik ben evde değilken misafirlerim değişti ve yüzünü hiç görmediğim misafirlerim oldu. anahtarı kapının önüne bırakıp gidiyorum. girip kalıyorlar. çıkınca da yerine bırakıyorlar. evde naçizane tv'si, laptopu, telefonu vs. duruyor tabi. her misafirime de aynı şeyi söylüyorum. "ev senin, istediğin gibi kullan".

    bana sürekli aynı şeyi soruyorlar: "nasıl güveniyorsun ?" referans sisteminden falan bahsetmeyeceğim. ben şunu diyorum. atıyorum brezilya'dan, fransa'dan, rusya'dan kalkıp gelen bir insanın neden hırsızlık gibi bir amacı olsun ? hatta o adamın isteyeceği en son şey yabancı bir ülkede başının derde girmesi. daha da önemlisi ben ön kabul olarak "özünde herkes kötüdür" yerine "özünde herkes iyidir"i benimsiyorum. en azından böyle kabul etmek beni daha mutlu bir insan yapıyor.

    bir cümle, temizlik mevzu ile ilgili. sırf buna takıntılı olduğu için bu tecrübeden mahrum kalan insanlara sadece acıyor ve üzülüyorum. başka sözüm yok.

    şu an ben işteyim. evimde ise misafirlerim var. eve gittiğimde her şeyin çalınmış, evin dağılmış olduğunu görsem hiç tereddüt etmeden ertesi gün tekrar misafir kabul ederim.

    hayat böyle daha güzel.

  • kaval kemiğine benzer kemikleriyle "ulan insan mı yedirtiyolar bize" diye düşündürten ardından, "her gün bu kadar insanı nerden bulup da pişircekler" kuşkusuyla oh çektiren yaratık.