hesabın var mı? giriş yap

  • yaramazlık yapan, mızmızlanan çocuğa annesinin çocuğun tam ismiyle(kimlikteki ismi) seslenmesinden sonra çocuğun anında dünyanın en uysal çocuğuna dönüşüvermesi.

    -edie sana otur yerine dedim. yemeğini bitirmeden oradan kalkamazsın !!!

    - hayır anne daha fazla yemek istemiyorum.

    - edward christopher jerkinson lütfen yerine otur ve o yemeğini bitir.

    - peki anne...

    nedendir bilinmez, kimlik isminin amerikalı çocuklarda etkisi çok büyük.

  • ege sucukları marka adı altında rahmetli ali kasap'ın oğlu alper kasap tarafından üretilen sucuklardır.

    öncelikle bu işi ticareten yaptıkları için sucukların içine eser miktarda (yüzde 15 yerine binde 12 oranında) nitrit (e250) koruyucu madde koyarak üretmektedirler sucuklarını ki zaten bu durumu saklamıyorlar, içindekiler kısmında da yer alıyor. ben de katkısız-koruyucusuz olarak düşünüp aldığım için bu durumu kendilerine ilettim ve işletmecisi özel olarak arayıp durumu açıkladı sağ olsun. normalde 25-30 günde açık havada fermente olması gereken sucukların ticari açıdan yapılabilmesi için bu süre 9-10 güne kadar inmek durumunda kalıyormuş ve bozulmaması için nitrite ihtiyaç duyuluyormuş ki bazı markalar ışıl işlemle bu süreyi 1-2 güne kadar indiriyor bildiğimiz üzere. e o zaman 25-30 günde yapılsın dediğinizi duyar gibiyim fakat o zaman da fiyat olarak ciddi bir artış söz konusu olacaktır. öyle bir isteği markalaşmış ticari bir firmanın karşılaması oldukça güç anladığım kadarıyla. bunun için güvendiğimiz bir kasaba özel olarak yaptırmamız gerekiyor sucuğumuzu ya da en güzeli öğrenip kendimiz yapacağız.

    onun dışında lezzet olarak, kullanılan etin kalitesi olarak, müşteri ile ilgi alaka olarak çok üstün bir işletmedir zira sucuk siparişi vermeden önce çok araştırdım ve birkaç vedatbey namı diğer yanturalı gibi adı duyulmuş sucuk üreten firmalarla görüştüm. ne yazık ki hepsi oldukça tok satıcı olmalı ki hiçbirinden bu firmadan gördüğüm ilgi ve alakayı göremedim.

    ez cümle eğer kaliteli sucuk almak istiyorsanız ve güvendiğiniz bir kasabınız yoksa müşteri memnuniyetini ön plana koyan ege sucuklarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

  • bugün gelen haberler türkiye’den mi, kuzey kore’den mi belli değil. sonumuz iyi değil.

  • (bkz: kölelik)
    100 yıl sonra insanlar bugünlere bakıp insanlar köle gibi çalışıyormuş diyecekler aynı bizim 100 yıl önceki duruma bakıp dediğimiz gibi.

    (2019 yılında yapılan ekleme) batılı devletler şimdiden 4 gün çalışma 3 gün tatili konuşmaya tartışmaya başladı bile.

  • kafa kesen, insan derisi yüzen, eroinle bir nesli zombiye dönüştüren katillere karşı girişilen operasyondur ancak ne kadar başarılı olur tartışılır.

    adamlar şehir sahibi olmuş, kitleleri maaşa bağlamış, devlet gibi örgütlenmiş yani.

    bu zamana kadar bunun gibilere karşı ordu tankla, topla önüne gelen kim varsa devirip neden harekete geçmedi dersiniz ?

    para konuşur da ondan. herkese para yedirince durum böyle laçkalaşıyor.

    paran varsa siyasetçi de satın alırsın, silahlı güç de, bu kadar basit ve bu kadar aşağılık bir durum.

  • günün anlam ve önemine binali'yen:

    "yaa biz adamlara pedofiliyi anlatamıyoruz, atam gidip bunlara erzurum'da sivas'ta cumhuriyeti anlatmış nasıl ikna etti acaba aq ya"

  • ezilenlerin gür sesidir o...
    yetmez ama evet... bu ülkede işçiler hiçbir haklarını mücadeleyle almadı. sendika ve grev hakları bile 27 mayıs darbesiyle verildi.
    tayyip, belediye başkanlığına gelir gelmez sendikalı işçileri bitirip, taşeronları doldurdu. başbakan olunca da sendikaları ve sosyal hakları yok edip, işçilerin pazarlık gücünü bitirip, makarnaya muhtaç etti.
    devam edin bir paket bulgura şükredip, ezilenlerin sesi diye saraylarda ejder meyvesi yiyenleri şakşaklamaya...
    bir zamanlar büyük saygı duyduğum işçi sınıfından soğudum...
    canınız cehenneme...