hesabın var mı? giriş yap

  • izlanda sinemasını deneyimlemek isteyenler için ufak bir liste yapmak istedim:

    1- favorim olan malmhaus diğer adıyla metalhead

    tür: music, drama
    imdb: 7.0

    2013 izlanda yapımı olan film, izlanda'nın ücra yerlerinde bir çiftlikte büyüyen bir kızın hikayesini anlatıyor. hera, 1980'li yıllarda gençliğini yaşarken ailesiyle trajik bir olay sonucu karanlık bir döneme girer. hera, yaşadığı kaybın yasını tutarken de kendini heavy metale verir ve ruhunu acıdan bu şekilde arındırır. en büyük hayali ise rock yıldızı olmaktır ve hayalini gerçekleştirmek için elinden geleni yapar...

    film şahane bir postere sahiptir ayrıca: görsel

    2- hvitur hvitur dagur diğer adıyla a white, white day

    tür: drama
    imdb: 6.7

    2019 yapımı bu filmde, izlanda’da ücra bir kasabanın polis komiseri, kasaba ahalisinden bir adamı iki yıl önce eşiyle ilişki kurmakla suçlar. saplantısı derinleşirken adamın gerçeklikle bağlantısı kopar ve hem sevdiklerine hem kendine zarar vermeye başlar.

    3- rams

    tür: drama
    imdb: 7.2

    2015 yapımı film, koyun yetiştiricisi olan iki kardeşin hikayesini konu ediyor.

    4- hjartasteinn diğer adıyla heartstone

    tür: romance, drama
    imdb: 7.4

    2016 yapımı film, izlanda’da küçük bir balıkçı kasabasında yaşayan thor ve kristjan adlı iki ergeni anlatmaktadır.

    5- fusi diğer adıyla virgin mountain

    tür: drama
    imdb: 7.4

    2015 yapımı filmde, 40’larında, kilolu, hâlâ annesiyle oturan fusi, henüz cesaretini toplayıp yetişkinlerin dünyasına girememiştir. gününü uyurgezer gibi geçirip tekdüze bir hayat sürdürmektedir. fıkır fıkır bir kadın ve sekiz yaşında bir kız çocuğu beklenmedik bir anda hayatına girince, fusi artık kendince harekete geçmek zorunda kalır.

    6- kona fer i strio diğer adıyla woman at war

    tür: thriller, drama, comedy
    imdb: 7.4

    2018 yapımı film, sanayicilere karışı savaş açan çevre aktivisti bir kadının, evlat edinme başvurusu kabul edilince değişen yaşamını konu ediyor.

    7- noi albinoi diğer adıyla noi the albino

    tür: drama
    imdb: 7.3

    2003 yapımı filmde, noi, kuzey izlanda'da küçük bir kasabada yaşayan 17 yaşında bir gençtir. yaşadığı çevreden oldukça sıkılır ve oradan kaçmanın hayallerini kurar. daha sonra hayatına yerel bir benzincide çalışan bir kız girer.

    8- the juniper tree

    tür: drama, fantasy
    imdb: 6.8

    1990 yapımı filmde, orta çağ izlandasında cadılıkla suçlanan anneleri diri diri yakılan iki kız kardeş margit ve katla, güvenli bir yer bulmak için var güçleriyle kaçarlar. johan ve oğlu jonas'ın yanına sığınıp burada yeni bir aile kurduklarını düşünürken, katla'nın büyülü güçleri filizlenir ve yeni yuvaları yara alır.

    9- arctic

    tür: adventure, drama
    imdb: 6.8

    2018 yapımı filmin başrolünde mads mikkelsen'in yer alıyor. film, bir adamın kuzey kutup bölgesi'nde hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

    10- undir trenu diğer adıyla under the tree

    tür: drama, comedy
    imdb: 6.8

    2017 yapımı filmde, kenar mahallede yaşayan çiftin bahçelerindeki ağacın gölgesi, yan komşularının evine doğru gölge yapmaktadır. komşuları bu durumdan şikayetçi olur. ancak bu basit anlaşmazlık önce saçmalığa, ardından trajediye evrilir.

    11- bergmal diğer adıyla echo

    tür: drama
    imdb: 7.0

    2019 yapımı film, 56 farklı kesitten oluşuyor. günümüz izlandasından noel manzaraları sunan filmde, uçsuz bucaksız taşrada bir çiftlik yanarken, bir okul korosu noel şarkıları söylüyor. bir kadın müzede eski sevgilisiyle tartışıyor. tüm karakterler aynı anda geçmiş ve bugünle yüzleşiyor.

    12- vonarstraeti diğer adıyla life in a fishbowl

    tür: drama
    imdb: 7.2

    2014 yapımı film, çeşitli tesadüflerle yolları kesişen karakterleri konu alıyor.

    13- berdreymi diğer adıyla beautiful beings

    tür: drama
    imdb: 7.7

    2022 yapımı film, annesi geleceği görme yetisine sahip olan addi’nin hikâyesini anlatıyor. addi bir zorbalık mağdurunu, dışlanmış çocuklardan oluşan grubuna dâhil eder. kendi hâllerine bırakılmış çocuklar zamanla saldırganlık ve şiddetin yanı sıra, sadakatle sevgiyi de keşfedecektir.

    14- eldfjall diğer adıyla volcano

    tür: drama
    imdb: 7.2

    2011 yapımı film, aksi, saldırgan, muhafazakar olarak geçirdiği seneler boyunca etrafında kimse kalmayan yaşlı adamın, hayatını tekrar gözden geçirmesini konu alıyor.

    listenin tamamı için link

  • araba hakkındaki düşüncelerimi 3 senelik kullanıcısı olarak sonraya bırakmak istediğim güzel araçlardır.

    (bkz: burası çok önemli)
    sarı sitede 2017 1.6 tdi 115 hp style modeli satılan 2.el araçları kesinlikle alınmamalıdır. filo aracı olarak kullanılan 2017 style modelleri çoğunlukla ikinciyeni.com üzerinden satıldı ve satılmakta, bazılarını alan "nitelikli dolandırıcı" karakter yoksunları ise sarı sitede "memurdan, doktordan, bayandan" başlıkları ile hatta aradığınızda aracı ilk sahibinden aldım diyerek yalanlara başvurarak size "kakalamaya" çalışmaktalar.

    "aat
    aaz
    aer
    aep
    et" aklıma gelen plaka serileri. 2017 leon style ilanlarında bu arabalara denk gelirseniz bilin ki araçlar filo aracı ve büyük çoğunluğunun deli dehşet hasar kayıtları var. 1 kişinin bile dolandırılmasını engelleyebilirsem ne mutlu.
    "aav
    aay
    aba" plakalı araçların çoğu da bu filo araçlarındandır.

    edit : araç yılı model detayı eklendi.
    edit 2 : son 3 plaka serisini ekledim. hatırlatma için (bkz: reclakebrix) teşekkürler.

    önemli edit : (bkz: rüzgar bebek yürüyecek kampanyası)
    (bkz: rüzgar bebek yürüyecek kampanyası)
    (bkz: rüzgar bebek yürüyecek kampanyası)

  • twitter’da esra karagül isimli bir kullanıcının iddialarıdır.

    --- spoiler ---
    merhabalar size başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum.yaklaşık 3 ay önce biricik eşimi bir trafik kazasında kaybettim ama bence #kazadeğilcinayet . eşime çarpan katil alanya belediyesi çalışanlarından ahmet koçak , 142 promille trafiğe çıkıyor +++

    üstelik ehliyetsiz, çünkü ehliyeti alkol kullanmaktan ikinci kez alınmıstır. kendisi 14.07.2018 tarihinde gece 01:00 sularında bomboş yolda zikzaklar çizerek ve aşırı hızlı biçimde araç kullanırken, motosikletiyle kendi şeridinde giden eşime çarpıyor++

    bu olay yüzünden benim 7 yaşındaki evladım babasız kalmıştır.üstelik görgü tanıklarının ilk ifadeleri de bu yöndeyken daha sonra karşı tarafın baskılarından dolayı ifadelerinde olayı görmediklerini söyleyenler oldu. son duruşma da bu şahsın akrabalarının+++

    baskılarına maruz kaldım.benim ve ailemin üzerimize yürüyerek gözdağı vermeye çalıştılar.avukatlarının müdahalesiyle sakinleştiler. tek başıma mücadelemden güçlü bir kadın gibi dönmeyeceğim ama lütfen sesimi duyun bu bir trafik kazası değil bu resmen bir #cinayettir.

    karşı taraf o kadar güçlü ki , beni ve adaleti bu güçlerini kullanarak ezmeye çalışıyorlar. öyle ki yerel gazetelerde yayınlanan haberleri bile kaldırttılar. ben tek bir kadın başıma girdiğim bu mücadele de sizlerden destek bekliyorum.
    --- spoiler ---

    edit: @degisimindengesi isimli yazar "alanyanın bir yerel gazetesi olayın haberini paylaşmış" diye bir bilgi paylaştı.

    edit2: bu konudaki şahsi fikrim, 3 tane çok önemli detay var: sürücü alkollü, ehliyeti 2. defa alkollü araç kullanmaktan alınmış ve bazısı fikrini değiştirmiş olsa da olayın görgü tanıkları var. şimdi bu 3 detay gerçekse şayet, artık bu kişinin ceza alıp almamasını tartışmak bile gereksiz olmalı. zaten ceza almazsa, komple ülkeyi kapatıp gidelim artık. asıl sıkıntı ceza yedikten sonra suçlu yakınlarının bu kadının başına bir şey getirme ihtimali. şahsen sadece bunun için açtım bu başlığı. açıkçası başlığı açarken bile kısa da olsa bir tereddüt yaşadıysam, kadının yaşadıklarını tahmin bile edemiyorum. kısa bir sürede gündem yapan herkese teşekkürler.

    edit3: @alanyali belediye başkanı ve basınla iletişime geçmiş: (bkz: #82686906)

    edit4: milliyet haber yapmış.

  • aslında bunun kaynağı bence aileler. kızınızın zihinsel engeli varsa neden evlenip çocuk yapmasına müsaade ediyorsunuz?

  • vatandaş işi demiyorum, devlet eliyle dolar basmaktan bahsediyorum. hadi sıradan kalpazan doğru düzgün para basamaz fakat koca devlet nasıl basamaz lan. şöyle mit eliyle bassak olmaz mı lan? sonra piyasada dolar fazlalığı olur o da amerika'ya enflasyon olarak yansır. sonra miami'ye ucuza tatile gideriz. olmaz mı? ah şu okul bir bitse, hariciye de bir işe başlasam, ülke çağ atlayacak ama hoca taktı işte.

  • elindeki reçeteyi yavaşça yere bırak ve sakin ol. bu ne kibir. hem bankacı hem psikolog hem doktor her şeymiş meğer eczacılar ama bizim haberimiz yokmuş. yahu günümüz eczacılarının bakkaldan ne farkı var. içinizde manuel ilaç yapabilen kaç kişi var bunun cevabını verin lütfen. bir metropolde bunu yapabilen eczacı sayısı bir elin parmaklarını geçmez geçen doktorun yazdığı manuel bir ilacı hanginize geldi isem yapamayız diye geri çevirdiniz. en sonunda yaşça büyük eski bir eczacı yapabildi. susun ve oturun. kapatacaklarmış kapatın ulan ne işe yarıyorsunuz.

    zorunlu edit: manuel ilacın adı “majistral”miş sağolsun bir çok eczacı arkadaş yazdıklarımı haklı çıkarırcasına nezaketten yoksun bir üslupla dalga geçerek mesaj atmışlar. bir kısmı da bunun ücretinin devletten tahsilinde problem yaşadıklarını ifade etmişler ki bu eğer böyle ise yapamadıklarını söylemek suretiyle vatandaşı aldatma durumu var. yazık valla ben böyle bilmezdim sizi.

    şiirli edit: bütün nezaketsizlere bir şiirle cevap vereceğim.

    mey biter saki kalır.
    her renk solar haki kalır.
    ilim insanın cehlini alsa da,
    hamurunda varsa eşeklik; baki kalır.
    saygılarımla.