hesabın var mı? giriş yap

  • en güzeli de parasını vererek adını hiç geçirmeden prime time'da bu olaya farkındalık yaratmalarıdır. tebrik ve teşekkür ediyorum. emsal olsun.

  • suphi'yi yetiştiren insanın açıklaması oluyor nedense, çünkü yetiştirmek kadının görevi.

    türkçe'den türkçe'ye çeviri yapalım biraz, belki işe yarar. kadın diyor ki; babası sapık ve hasta ruhlu, oğlumu yetiştiren de bu adam. oğlumun böyle olmasının sebebi de bu adam. bir melekten tecavüzcü bir katil yaratıldı, kimse böyle doğmaz.

    kadının söylediklerinden (en azından şu haberdeki kadarından) hiç de öyle oğlunu hasta diye aklamaya çalışma falan yok. hem özgecan'a yapılanlara hem bunu yapanın doğduğunda melek gibi gördüğü oğlu olmasına canı yanıyor kadının. benim oğlum suçsuz demiyor, oğlumdan bu caniyi yaratan kocamdır diyor. içinde bulunduğu ruh halini de az biraz düşünmeye çalışırsanız iyi kötü ifade etmiş işte. kadının isyanı bir bebekten suphi'yi yaratan zihniyete, açıklamanın tamamı bu kadarsa fazlasını çıkarabilmek biraz vicdansızlık oluyor sanki.

    kadın adamı suçluyor açık açık siz sanki o ailede doğmuş büyümüş gibi suphi'yi yetiştiren o ama o suçlu diyorsunuz. bu annenin eşinden şiddet gördüğüne dair haberleri de hatırlatalım bu arada. (kadın niye adamı suçluyorun cevabı bu haberlerde)

    editasyon: kadının konuşmasının tamamı da yayınlandı, hala merak ediyor musunuz kadın niye adamı suçluyor diye? hala düşünebiliyor musunuz kadın oğlunu aklamaya çalışıyor diye? hala inanabiliyor musunuz bu kadının da bu erk'in kurbanı olmayıp bilerek, isteyerek bir cani yarattığına?

  • "ben şimdi ne izledim?" dedirten tipik bir siyasal islamcı ağlama videosudur.

    anladık hep mağdursunuz. mağduriyetiniz ebedi.

    geçen hafta rüşvet, yolsuzluk içinde debelenen partine de iki kelime etseydin be.

  • yenmesinin değil de bizzat hayvanın kendisinin yasaklandığını sanan bu kafa tüm domuzların toplanıp katledildiği toplama kampları kurulması için kanun teklifinde bulunsa şaşırtmayacaktır! nedir bu domuzların çektiği arkadaş...vallahi de billahi de rezalettir.

  • beklentisi karşılanmamıştır. eskidendi o naz yapınca erkeklerin daha çok yazması filan(yani düzgün erkeklerin). en ufak bi sikkolukta yazmayı keser düzgün adam. strateji olaylarına girmeyin yani. yine gerizekalı gibi tekrar edicem, düzgün adama karşı kendiniz olun. ay biraz geç yazayım, ay şöyle böyle yapayım da çok da şey olduğumu anlamasın vs. bing kacırdınız treni.

  • yaşlandıkça cimri olanmış.

    "şimdi ucuz kıyafetler giyiyorum, zara, h&m, forever 21, bershka...
    bazen massimo dutti bile pahalı geliyor.
    “altı üstü askılı bir elbise için o para değmez!” diyorum.
    parayı, iyi çantaya ve iyi ayakkabıya harcamayı tercih ediyorum.
    geçenlerde istanbul’da network bile pahalı geldi, anlayın halimi!
    e yaşlanıyorum ya, biraz da cimri oluyorum."

    massimo dutti ve hatta network bile pahalı gelmiş düşünün, gözlerim doldu şu an.

  • birisi turizm ve otel yönetimi okulunun tiyatro kulübünü kurmuş, diğeri de tiyatro bölümünde turistmiş gibi duruyor.

  • yediği haltı önce salih bozok'un farkettiği sakar kişi. şimdi diktatör denilen ve özellikle giyim konusunda son derece titiz bu adama yapılanı kışladaki başçavuşa yap bakalım yarma şeftalinin çekirdeğini sonra nerenden çıkıyor?
    not: bilerek adam dedim çünkü bu aralar o kadar zor ki adam gibi adam görmek...

  • nikotin sadece sigarada değil, yediğimiz yemeklerde de vardır. hatta sigarayı bırakma sürecinde olan insanların kimisinde nikotin ihtiyacı için bu yemekleri aşerme durumu olabiliyor. öncelikle sigaraya bağımlı hale gelmemize sebep olan nikotin hakkında biraz konuşalım.

    nikotin bağımlılığı, kırılması en zor bağımlılıklardan bir tanesidir. farmakolojik ve davranışsal etkileri eroin ve kokain ile benzer olup uyarıcı ve depresan etkisi bulunmaktadır. bu nedenle strese girildiğinde veya kötü hissedildiğinde direkt sigaraya koşmak gibi bir refleks sergileriz.

    nikotin vücudun ihtiyacı olan bir madde ve sigara kullanmayan insanlar vücudunda bu maddeyi zaten üretiyor. sigara kullanıldığında alınan nikotin vücuda aşırı geldiği için vücudun nikotin üreten kanalları bir süreden sonra kapanıyor ve tamamen dışarıdan alınan nikotine muhtaç ediyor. aslına bakıldığında sigara kullanıcıları biyolojik birer nikotin hastası haline geliyor. bu nedenle doktor kontrolünde tıbbi destek alarak bırakmakta fayda var.
    1 dal sigaranın içinde 0,8mg nikotin bulunmaktadır. bu 1 paket sigara tüketen bir insanın günde 16mg nikotin alması anlamına geliyor.

    bırakma sürecinde sigara içme isteğinizi bastıracak nikotin barındıran yiyeceklere sırasıyla göz atalım:

    1. çaylar
    siyah çaylar 100 ng/g içerirken hazır çaylarda bu oran 285 ng/g'a kadar çıkmaktadır.

    2. patlıcan
    100 ng/g nikotin barındıran patlıcanın 8 kilosu 1 dal sigaradan aldığımız nikotine eşit oluyor.

    3. patates
    diğerlerine nazaran daha az nikotin barındıran patateste 15 ng/g nikotin bulunmaktadır. patates olgunlaştıkça nikotin miktarı azalmaktadır. yeşil ve filizlenen patateslerde ise nikotin miktarı 3 katına kadar artmakta olup büyük çoğunluğunu kabuğunda barındırmaktadır.

    4. karnabahar
    patlıcangiller familyasından olmamasına rağmen 16 ng/g nikotin içermektedir.

    5. domates
    7 ng/g nikotin barındıran domatesin de olgunlaştıkça nikotin miktarı azalmaktadır.

    6. sakız
    normalde nikotin içermeyen sakız, sigarayı ağızda bulundurmayı alışkanlık edinenler için güzel bir meşkaledir fakat eczanelerde 2mg ve 4mg nikotin içeren versiyonları da satılmaktadır.

    bu nikotin barındıran patlıcangiller familyasına ait patlıcan, patates, ve domates ile güzel bir türlü yemeği yapılabilir.

    kaynak: wikipedia
    testcountry

    düzeltme: imla.