hesabın var mı? giriş yap

  • ülkemizde bol bulunan; bilgisi olmadan fikri olan insan türevleri sayesinde hakkında bolca yanlış bilgilendirme yapılan uygulamadır.

    kurucusu pavel durov'dur. rusya'nın zuckerberg'i olarak anılır.
    meşhur vk platformunun yaratıcısıdır. rusya'dan kaçmak zorunda kalmış bir bilişimcidir. kurucusu olduğu vk, rus devleti tarafından rus mafyaları aracılığı ile elinden alınmıştır ve hayati tehlikeler nedeniyle rusya'dan kaçmak zorunda kalmıştır.

    gelelim uygulamaya;
    uygulama end to end encrypted iletişim yapan ilk uygulamalardan biridir. yalnız bir ara ssl/tsl gibi şifrelemeler yerine mtproto isimli garip bir şifreleme kullanıyordu. bir kaç açık olmuştu bununla ilgili ancak sonra bu durumu düzelttiler.

    sunucuları berlin'dedir. rusya'da değil.
    kısacası sunucuları amerika gizlilik kurallarından daha emin ellerdedir. avrupa birliği bu konuda malum çok daha hassas, özellikle kişisel verilerin korunması, sızdırırlmaması ve paylaşılmaması konusunda. en azından whatsapp'tan kat ve kat güvenli olduğu konusunda kuşku yoktur.

    şu ana kadar herhangi bir kullanıcı kiltesinin verilerini sızdırdığı, paylaştığı, verilerin çalındığına dair herhangi bir vukuatı yoktur.

    ben de dahil, türkiye'de iletişim güvenliğine önem veren bir çok insan tarafından yıllardır kullanılmaktadır. özellikle bilişim işi ve siber güvenlik konusunda iş yapan insanların uzun zamandır tercihidir.

    güvenle kullanınız, kullandırınız.

    edit: sevgili minik donut canavari'nın da eklemek istediği gibi; yazışmalar servera hiç uğramadan iki cihaz arasında da şifrelenebiliyor. arada sunucu olmadığı için en güvenli iletişim yolu ortaya çıkıyor. sunucu yoksa risk de yok.

  • lan bari insanları sahurda rahat bırak be

    edit: embressong nickli çaylak arkadaşımızın attığı mesajı aynen aktarıyorum
    iyi akşamlar, ben cumhurbaşkanının gittiği öğrenci yurdunda kalıyorum. çaylak oldugumdan başlığa yazamadım.öğrenci twitine cevap vererek gitti deniyor, öğrenci twiti 1 de atıyor.
    fakat saat 10 gibi hazılıklar yapılıyordu görevliler resmi kıyafetlerini giyip teftiş yapıyordu.
    izmaritler toplatıldı teras temizletildi,masalara çatal bıçak konuldu ama medyaya öğrenci twitine cevap vererek gitti olarak geçildi.
    bilinmesini istedim,sen de yazabilirsin istersen başlık sahibine de söyleyebilirsin.
    özetle gelmesi önceden bekleniyordu twitle alakası yok gelmesinin
    herkesin o ortamda olması komik olmuş ama kanıtlayabilirim orda olduğumu video fotoğraf çektim konuşmasını canlı dinledim.

  • skor oynayanlar 6-1 oynasın. 7+ olması kuvvetle muhtemel.
    di maria ve veratti oynamıyormuş bildiğim kadarıyla.
    barcelona'nın bu tarz geri dönüşlerini çok gördük.
    o yüzden 5 atarlarsa kimse şaşırmasın.

  • ilkokuldayken sirf geyik olsun diye cop kutusunun yanina seninle kalem ucu acmaya gelen arkadasin asla hayatindan cikartilmamasi gerektigi.

  • --- spoiler ---

    başlık: beyler ülkeyi ecevitte kaydeden var mı

    entry: beyler diyorum ki ülkenin boku çıktı. önceki bölümlerde kaydeden varsa oradan başlatalım. ben ecevit'te kaydetmiştim ama gül ün başbakan olduğu zaman yanlışlıkla üstüne yazmışım.

    çok da parlak değil ama ecevit bölümüne ait kaydı olan oradan başlatabilir mi? oradan 3 kasım 2002 seçimlerinde cem uzana kastırıyoruz. yüzde yedi küsürdü, onu kastırıp yüzde yirmi yirmibeşe çekersek bu iş tamamdır.
    --- spoiler ---

    olm lksjdlkadaklsd

  • bir gün t-shirt yıkamam lazımdı. çekmesin hesabına elde yıkıyım dedim. beyazdı t-shirt. neyse leğene koydum t-shirt'ü içine su doldurdum, ariel kutusundan da bir avuç detarjan aldım, sonra attım leğene bi baktım içinde renkli boncuklar var detarjanın. dedim herhalde bunları renkliler için koymuşlar. oturup ayıklamıştım ne kadar renkli boncuk varsa. t-shirt'ün üstündeki renkli yazılar için 3-5 boncuk bırakmıştım ama.