hesabın var mı? giriş yap

  • ev arkadaşımın odasından hatun sesi geliyordu geçen gece. adamı tanımadığınız için size paranormal gelmeyebilir tabi şimdi.

  • böyle saçma meraklari olmayan insandır; zira sen kapatinca karşı tarafı da görmuyorsun. bence harika.
    kaldı ki bir sürü "aaa girmiş cevap yazmamis" modunda takılan arkadaşlar hala bunun "kişiye özel telefon" olduğunu unutup "her istediğimde ulaşabilirim telefonu" olduğunu sanıyorlar. lütfen bisktrp gidin, istediğime istediğim zaman cevap veririm.

  • editin editi: hiçbir şey değişmedi. her şey aynı tas aynı hamam.

    2 sene sonra gelen edit: şükür, değişiyor bu düzen. ömer uğur gençcan hocamızın emeği çok. sağ olsun. gerçi bu halde olmamızda da kendisinin emeği mevcut, swh.

    hukuk sistemimizin ömür kısaltan icraatlarından biri.

    evlendin, 1 senede boşandın ama ödeyeceğin nafaka ömür boyu. avrupa'da bir kadına ödenen nafaka çok istisnai durumlarda olmak şartıyla en fazla 5 sene. ya bizim devlet yurdum kadınlarının tembelliğini, tek vasıflarının vatan millet edebiyatı ile enayi ayıklayıp ömür boyu onları sömürmek olduğunu biliyor ve bu yüzden her boşanan kadın devletten yardım dilenmesin diye böyle yapılıyor, ya da bilemiyorum altan.

    haa kadınlık çok zor ama dimi, taciz falan var dimi?

    önerim: ya şuna bi üst sınır uygulaması getirin ya da nafaka için evliliğin sürdüğü süreyi baz alın. bu kadar basit.

    herkes nasıl da kadınlar okutulmuyor edebiyatı yapmış. hepiniz bir anda yozgatlı oldunuz galiba? hani şu alay edip durduğunuz yozgat. ne adamlarsınız ya. e sormazlar mı adama, istanbullu işhanı beyaz yakalısı pelinsu neden alıyor bu nafakayı o zaman diye? adam ciddi ciddi para kazanan kadınların nafaka almadığını sanıyor, ortamlarda ekşici piç işte. sosyetelerin haberlere konu davaları ne olacak? sendeyiz gültekin.

    eeh eytere bee: aga ben bekarım, valla bak. sorup durmayın yani niye boşandınız diye. hani kadın yalakası evlilik meraklısı tipler var ya, onlar akıllansın diye bu. hanımcılık akımının önde gelenlerine bir rest. olacakların fragmanı.

  • 1 yıldır kullandığım hayat kurtarıcısı. süpürgeyi en verimli haliyle kullanmak için bazı tavsiyeler vereceğim. zira robotun verimi bir kaç aylık kullanımdan sonra ciddi derecede düşüyor ve pek de hissedilmiyor. ben de robotu sağlam bir bakımdan geçirdikten sonra aradaki farkı görüp anladım meğerse alet can çekişiyormuş da haberimiz yokmuş. evde uzun tüylü kedi var, her gün çalıştırıyoruz. her gün de sağolsun bir hazne dolusu pislik çıkarıyor. gelelim tavsiyelerime. zira robotun verimi bakımıyla doğru orantılı.

    benim kullandığım robotun filtresini, fırçasını değiştirmeme rağmen her açılışta motoru devir almaya çalışırmış gibi sesler çıkarıyordu sanki tam güç çalışmıyor gibiydi. arkasında çektiği havayı tahliye ettiği bir çıkış var oradan da doğru dürüst hava çıkmıyordu. evdeki klasik süpürgeyle içindeki motor bölümünü iyice temizledim. bilenler bilir bilgisayar fanı temizlerken fan da şiddetli döner, öyle bir temizlik yaptım. motor bölümünü bir bez yardımıyla kapatıp sadece süpürgenin ucu kadar bir alan bırakıp temizliği oradan yaptım. muazzam bir vakum oldu tabi.

    robotu çalıştırdığımda sesi normale dönmüştü ve bingo arkasındaki hava çıkışından neredeyse bir fön makinesi kadar hava geliyordu. meğersem motoru da tıkanmış. süpürgenin performansı inanılmaz arttı. aylardır gırgır gibi evde takılıyormuş. ona rağmen yine de iyi temizlemiş.

    robotun temizliğinden şüpheniz varsa arkasındaki çektiği havayı tahliye ettiği çıkışı elinizle kontrol edin, şiddetli bir şekilde hava üflemesi lazım, hava üflemiyorsa tıkanmıştır.

    benim kullandığım model xiaomi mi robot vacuum-mop p her marka ve model için aynı durum geçerli olmayabilir.

    önemli edit: xsekox uyardı, hava girişinden verdiğim vakumun şiddetli motoru döndürünce motor devreye elektrik vererek aleti bozabilir, robotu temizleyin ama çok asılmayın derim.

    edit 2: çok fazla soru gelince tam olarak nerenin temizleneceğiyle ilgili görseli paylaşmak istedim

    görsel

    robotun içini açmadan bu bölümü herhangi bir nesne ile temizlemek mümkün değil. filtresi de olsa içini de temizleseniz dahi bir süre sonra bu kısım da tıkanıyor. ben çareyi başka bir süpürge ile çekmekte buldum. görselde görünen bölgeden temizliğini yapmanız gerekiyor.

  • altındaki şu yorum koparttı:

    -adam ayağa kalkıp çocukları dışarı çıkartmıyor çünkü muhtemelen altında donla oturuyor

  • biz bu cumhuriyetin gördüğü en büyük sivil itaatsizliği, tayyip'in gördüğü en sert tepkiyi ortaya koyabilecek kadar harika zamanlar yaşadık. sen hiç sokağa çıkıp tayyip istifa diye bağırabildin mi? binlerce insanla kol kola, ülke tarihinin en protest meydanında, kurabiye tayyip marşını söyledin mi? bunları sen yapamadın biz yaptık, sırf bu yüzden bile, tayyip ve şürekasına karşı doya doya protesto yapmış olmak bile benim hayatımı seninkinden harika yapıyor. sen anca otur twit at "omo koloşdor hop koybotto" diye.
    (bkz: 28 mayıs 2013 gezi parkı direnişi)