hesabın var mı? giriş yap

  • bir kutuda duran bu bacı kuantum konusunu açıklamada önemli bir semboldür.

    kutuya bakarsan saldırıya uğramamıştır,
    bakmazsan gezide o potansiyel vardır.

    bacı aynı anda iki durumda da olabilir.

  • benim evliliğimde çocuklardır.

    biri sekiz, diğeri altı yaşında iki vahşi erkek besliyoruz. eşim için hiçbir problem yok, çocuklar mükemmel. özellikle büyük çok zeki. fakat benim için boşanmanın eşiği. iki çocuk da o sevimli hallerinden bu noktaya nasıl geldi çözemiyorum. eve girmek istemiyorum artık.

    en son büyük olanı, küçüğe kedi maması yedirirken yakaladım. önlüğünü de taktırmış, itinayla mamaları kaşığa tek tek koyup besliyor. vurmadım. kaç tane yedirdiğini sordum, güldü; ama yine vurmadım. yemeğini aldım diye küçük ağlamaya başladı bu sefer.

    arkadaşlarım özgür eğitim, özgür okul, ekolojik pedagoji muhabbetleriyle başımın etini yedi. iyi dedim, okudum hepsini. güzel tamam da sanmıyorum dedim. büyüğü müfredat dışı, bahsi geçen referanslara dair eğitim veren özel bir okula gönderiyorum. ağaçlar altında ders, doğa gezileri, atölyeler falan. ikinci ayında okula çağırdılar. bir sıkıntısı mı varmış evde? anlatmak ister miyiz? var. kardeşine kedi maması yedirip mobilyaları kırıyor. ağaç falan yaramamış. bahçeye bağlasalar sesimi çıkarmam. çocuk da iki ay çıkarmaz, sever. hoşuna gidiyor böyle acayip şeyler. bi ara eğitim videoları izlerken önüme köpek eğitim videoları çıktı. eline ödül maması koyup burnuna tutuyor köpeğin, o da oturuyor. aldım çikolatayı gittim yanına, burnuna doğrultup otur, dedim. kaçtı gitti.

    keşke şimdi hiç değilse büyük olanı alıp otuz iki yaşında falan geri getirseler eve.

  • insana ani ve siddetli kahkahalar attiran film. benim icin en etkilisi

    --- spoiler ---

    ormanda cesetleri tasima sahnesinde, arkada gokyuzune dogru tuhaf hareketler yapan galerici sahin icin ozgur'un ''o napiyo orda ucak mi indiriyo'' demesiydi.
    --- spoiler ---

    bir de

    --- spoiler ---

    herkes dertli dertli otururken, sahin'in "ozgur bey, midem kazindi da bi parca ekmek var miydi?" diye sordugu sahne.
    --- spoiler ---

  • ahmet necdet sezer ve sevgili eşiyle alışveriş sırasında karşılaştığım bir anım mevcut. (olay kendisinin cumhurbaşkanı olduğu dönemde gerçekleşmişti)

    alışveriş sırasında ahmet bey eşinin yanında değilken eşiyle kuyrukta karşılaştık. eşini tanıyamadığım itiraf edeyim. sadece kendisine sıramı verdim, zaten aynı anda gelmiştik olay ; "siz buyurun lütfen, sizden" çok da farklı olmadı. eşi gelene kadar sohbet ettik bu sırada eşyanız çok görünüyor isterseniz sizi ve eşinizi arabayla bırakabilirim bile dedim. eşi cumhurbaşkanı sezer'i gördüğüm anı unutamıyorum o kadar beklenmedik bir olaydı ki öyle kala kaldım kendisi ile de biraz sohbet ettik ve sonrasında teklif için ikisi ayrı ayrı teşekkür etti. ben öyle koruma ordusu falan hatırlamıyorum.

  • -"şeni çiri me" * ne demek biliyor musun kızım?
    -biliyorum baba... "senin derdin benim olsun" demek...
    -senin derdin olmasın kızım, senin derdin hiç olmasın...
    baba ağlamaya başlar.

    ben gözlerimi kaçırırım.
    babaya 20 gün ömür biçilmiştir.
    20 gün ve sonraki günler ve 20 yıldır ne zaman aklıma gelse babamın gözyaşları benim içimden akar.

  • o köpek de doğanın kuralları gereğince özgür yaşayabilmek için sensiz yaşam alanları istiyor.

    rezalet değildir, güzelliktir. can harekettir.
    bir köpeğin denize girip eğlenmesini rezalet diye nitelendiren dangalaklarsız plaj alanları istiyorum artık ! !!

  • batı dünyasında da kabul gören alternatif tıp yöntemlerinden biri.

    gerçekte ise 5000 yıl boyunca medikal tedavi olarak uygulanmıştır. çok basit bir şekilde, vücudun fiziksel fonksiyonlarını iyileştirmek için özellikle ağrı bölgelerine çok küçük çelik iğneler sokmaktır.

    bu tedavi yönteminin ilk bilinen kaydı, 4700 yıllık huang di nei jing içinde bulunmuştur. bu dünyada bilinen en eski medikal yazınlardan biri olarak kabul edilir. bu yöntemi yazıya geçiren ise çin tıbbının babası kabul edilen shen nung'dur. nung, daha avrupa dünyası bu gelişmeler hakkında hiçbir şey bilmezken, dolaşım, nabız ve kalp ile ilgili birçok bilgi ve tedavi yöntemi yazıya geçirmiş, birçok teoriye imza atmış bir hekimdir. bu yöntemi ise kendisi bulmamış, daha önceden de bilinen bu tedaviyi yazıya geçirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamıştır.

    yöntemin temelinde, nung, vücudun her yerinde akan bir enerji olduğu üzerine bir teori geliştirdi. bu enerji gücüne çin tıbbında qi denmektedir. ona göre qi, ruhsal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gerekli hayat aktivitelerini içermektedir. bir insanın sağlığı ise qi'nin damarlardaki akışı ve yin yang in evrensel gücü tarafından belirlenir. eğer vücuttaki qi akışı yetersiz veya dengesizse, yin yang de dengesiz olur ve bu şekilde hastalıklar meydana gelmektedir.

    qi, vücudun her iki yanında aynı olan meridyenler veya özel yollar boyunca vücutta dolaşır. vücudun yüzeyinde dikey olarak yukarı ve aşağı doğru uzanan on dört ana meridyen ve bunlardan vücudun her yarısında on iki organ meridyeni vardır. ayrıca eşleşmemiş iki orta hat meridyeni vardır. akupunktur noktaları, meridyenlerin cilt yüzeyine geldiği ve iğneleme ile kolayca ulaşılabilen özel konumlardır. aralarındaki bağlantılar, yin yang arasında bir denge olan qi'nin eşit dolaşımını sağlar. enerji sürekli olarak bu yollarda yukarı ve aşağı akar. engellendiklerinde yin yang'in dengeden çıkarak hastalığa neden olduğu söylenir. akupunkturun ise bu dengeyi sağladığı söylenir.

    bu yöntem aynı zamanda alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığını tedavi etmek için de kullanılır. bu sayede, vücudun bu maddelere karşı olan fiziksel bağımlılığıyla başa çıkılabilmektedir fakat zihinsel bağımlılık ve alışkanlık varsa bundan kurtulmak tedaviyle pek de mümkün değildir. bu sebeple, bağımlılıklarda bu tedavi yöntemi tam anlamıyla başarılı olamamaktadır.

  • ahiretin resmi dilinin arapça olduğunu öğrendiğimiz başlık. ortamlarda dinim evrensel dersin kim bilecek.