hesabın var mı? giriş yap

  • eğer tiroid hastası değilseniz kesinlikle iyotlu tuz kullanılmalıdır.

    tuza iyot doktorların talebiyle eklenmeye başlanmıştır.aldığımız iyotun neredeyse tamamı vücudumuzda tiroid hormonları yapımında kullanılmaktadır.bu hormonlar basitçe anlatırsak metabolizma hızımızı belirler.bu açıdan az veya çok olması ciddi sorun yaratır.

    sanıldığının aksine sadece fazla iyot değil aynı zamanda yetersiz iyot da guatr hastalığı yapmaktadır.hatta karadeniz bölgemizde daha sık guatr görülme sebebi iyot azlığıdır.bunun sebebi de hem iyottan fakir topraklar hem de bolca tüketilen lahananın iyot emilimini azaltmasıdır.

    tabi guatr tiroid hastalıklarından sadece birisi.bir başka örnek de hamile kadınlardır.çocukların sinir sisteminin gelişmesinde tiroid hormonları çok çok önemlidir ve çocuk anne karnında bundan mahrum kalırsa geri dönüşü olmayan zeka geriliği yaşamaktadır.hatta yenidoğandan alınan topuk kanında da bu kontrol edilmektedir.

    sonuca gelirsek bir tiroid hastalığınız varsa doktorunuzun önerdiği şekilde beslenin aksi halde iyotlu tuz kullanılmalı.

  • en azından istanbul gibi zararı yoktur. faydası olmasa nolur...
    bütün ülke birleştik istanbuldaki 3. köprü, 3. havaalanı için çalışıyoruz. sırf istanbulda daha çok insan yaşasın diye dünyanın ormanı katlediliyor. daha da trabzonun faydası ne diye soruyor at kafalılar.

  • basın özgürlüğüdür. ifade özgürlüğüdür, sorun yoktur. ama ak-it'lerin amacı mizah yapmak, bir şeyi eleştirmek, ya da sadece güzeli aramak değil, sadece insanları sinirlendirmek. aferin ak-itler. hll spr dvm.

  • death metal
    "sabah uyandım annemi doğradım, babamı doğradım, bakkala gittim bakkalı doğradım. mutluyum huzurluyum... "

    doom metal
    "sabah düşümde annemi doğradım, babamı doğradım, bakkala gittim bakkalı doğradım. bu yuzden bunalımdayım"

    gothic metal
    "sabah uyandim ne göreyim annem dogranmış, babam dogranmış, bakkala gittim o da dogranmış bu yuzden şüpheliyim karamsarım.."

    black metal
    "sabah uyanamadım. hala uyuyorum umarım annem, babam, bakkal doğranmıştır.
    bu yuzden zevk alırım "

    heavy metal
    "sabah uyandım annemi babamı bakkalı kesmişler... kimin umrunda ben maiden dinleyip biramı içerim...uyku mu? salla, annem mi? amaan, babam mi? hic sevmezdim. bakkal mi? dukkanini da soymuşlarmi. "

    power metal
    "uyanmaz olaydim, annemi dogramislar, babami dogramislar, tavernayi dagitmislar, bu yuzden kını kılıcı alıp öç almaya gideyim... "

    grindcore
    "beorghborghbeeeeorghorghoerherrbog boggrehoooorroooo. bu yuzden boooorghooogr "

    progressive metal:
    "sabah uyandım annem ağlıyo, babam aldatmış. bakkala gittim meğer gerçek babammış. akşam uyandım hepsi rüyaymış, ama artık daha olgunum "

  • laik bir ülkede devletin bir kurumunun böyle bir üslupla konuşması ancak ve ancak alay konusu olur. bu ülkede farklı dini inanca sahip veya inançsız insanlar bunu hakaret olarak algılayamaz mı kim çoğunluktaysa onun dinini geçerli sayan bir devlet olmaz olursa yarın ateistler çoğaldığında camileri kapatmayı kendisine hak görür o zaman bana saygı duyun diye ağlayamazsın. devletin dini olmaz, devletin hastanesi dini bir üslupla konuşamaz bu müslümanların kendi haklarına vurduğu bir darbe olur. laiklik inanançsızlardan çok inananların sigortasıdır.