hesabın var mı? giriş yap

  • etkisinin çok büyük olduğu aşikar. kitabın ve yazarın adı kapatılmış iki kitabı yan yana koyalım. illa ki birinin kapağı bize daha ilgi çekici gelecek ve onu alıp karıştırmak isteyeceğiz.
    bu konuyla ilgili ilginç bir çalışma netflix algoritması. netflix yaptığı araştırmaya göre şu sonuca varmış: bir insanın ilgisini 90 saniye içinde çekemezseniz ilgisi başka yöne kayıyormuş. bu sebeple netflix de içeriklerinin kapak fotoğrafını o kullanıcının izleme geçmişine göre belirliyormuş. yani siz o zamana kadar daha çok romantik filmler izlemişseniz, o zaman x bir dizinin kapak fotoğrafı da o diziden romantik bir sahne oluyor.
    bu konuyla ilgili ayrıntılı yazı netflix teknoloji blogunda.
    bu olayı filme gitmeden önce kanalındaki şu videodan öğrendim.

  • polisin sizden kimlik isteme yetkisi vardır. sizden kimlik isteyen polise kimliğinizi göstermezseniz bunun sonuçları vardır. bir kadın gidip de polise zorla kimlik veriyorsa başka tabii. yani polis sizden kimlik isteyip kimliğinizdeki bilgileri kullanarak size sosyal medyadan arkadaşlık isteği göndermişse, ileti yollamışsa en basit ifadeyle devletin kendisine verdiği yetkiyi kişisel amaçları için kullanmıştır. bu da kanunlara aykırıdır. meslek etiği açısından da asla doğru değildir zaten. kısacası bir kadın polise kimlik göstermediğinde nasıl ki bir sonuçla karşılaşacaksa benzer bir sonuçla da o kimlik bilgilerini kullanarak sosyal medyadan arkadaşlık isteği vs. gönderen polis de karşılaşmalıdır.

  • eğer 300.000 liralık evi 500.000 liraya almadılarsa, ülke tarihinin en şanslı insanları olmuşlardır.

  • ilanda 17 defa 'bavyera', 18 defa 'panter' sözcükleri kullanılmış.

    "neden eşit değil?" sorusuna cevap aramak üzere yaptığım araştırmalarda 1 defa 'bavyera' yerine 'bayyera' yazıldığını tespit etmiş bulunmaktayım.

    tansel bey bu inceliğimi sözlükten görür ve değerlendirmeye alırsa belki bir tur bindirir.