hesabın var mı? giriş yap

  • sebebi siyasi girişimlerde bulunmamak olmayan başarısızlıktır. daha düz bir ifadeyle, cem yılmaz başarısız olmuştur çünkü doğanın kanunu bu. siyasetle ilgisi yok. 2000’de güldüğün adama 2019’daki yeni gösterilerinde gülmen zor. hem o yaşlandı hem nesiller değişiyor. yenilik yapmaya çalışıyor gerçi ama artık tutmuyor. 20 senede bütün türkiye cem yılmaz oldu. hepimiz onun gibi espri yapıyoruz. o kafadan çıkabilecek bütün esprileri tükettik. artık yenilerinin gelmesi gerekiyor.

  • birkaç gündür instagramda art arda sanat dünyasının 150 başyapıt resmini paylaşması nedeniyle takipçi sayısı 609 bin'den 607 bin'e düşen fazıl say bu bilgiyi paylaşmış.
    acun biti hakan hatipoğlu hangi akla hizmetse altına yorum yapıyor: aynı şey bana da oluyor bayram tebriki paylaşınca :)

    sonrası uygulamalı cringe. fazıl say: "siz ne işle uğraşıyordunuz?" diyor. sonrası h.h. için karanlık... onu bir daha gören olmadı. yorumunu siliyor tabii.
    fazıl say klavyene sağlık. doblo bilmeyen vedat milor'dan sonra en nazik insan ezme bu olurdu herhalde. içimin yağları eridi. evet.
    http://m.hurriyet.com.tr/…s-yapiyorsunuz-41025688/4

  • dert edilecek kadar mühim bir mesele değildir. o selamun aleykum der, sende merhaba diyerek cevap verirsin. bu şekilde hem kendi istediğin gibi davranmış olursun, hemde karşıda ki insanı kırmamış olursun. ama sen safi bir öküz olduğun için bunları düşünemeyebilirsin.

  • erkek çocuk ile aralarındaki farkı bir kız babası olunca anladım. tabii sağdan soldan duyuyorduk ama farkın bu derece ciddi olacağını hiç tahmin etmezdim. ikisini de tabii ki çok seviyorum o ayrı bir konu fakat kız çocuk gerçekten çok farklı. eve geldiğimde direkt boynuma atlaması, o işveler o cilveler tam bir küçük şeytan.

    geçenlerde fena hasta oldum. influenza, covid movid ne varsa toplanmış. yataktan kalkamıyorum o derece. fena da susadım ki erkek olana(9 yaş) seslendim, bir bardak su getirsin diye ama oyun oynuyorum bilgisayarda baba dedi bitsin getireceğim. hay senin oyununa diye iç geçirirken, bizim küçük şeytan(3 yaş) elinde bir bardak su yanıma geldi. diğer elinde de ıslak bir bez alnıma koymaya çalışıyor. geldi sarıldı, öptü falan. ulan bir iyi hissettim kendimi sormayın.

    annesine de bağırıyor oradan, babama ıhlamo(ıhlamur) yap diye:)) neyse ki bir kız çocuğumuz var da şu hastalığı bir şekilde atlattık. velhasıl kelam, kız babası olmak insana kendini gerçekten değerli hissettiriyor.

  • dünyanın sonu bir şekilde insanlık tarafından getirilmez ise teorik olarak ne zaman gerçekleşebilir hep beraber bakalım:

    dünyaya çarpacak büyük bir asteroit ya da kuyruklu yıldız tüm yaşamı sonlandırsa bile dünyayı yok edecek kadar bir enerjiye sahip olmayacaktır. birkaç ışık yılı içerisinde bir süpernova da olmayacaktır.

    ancak güneş sistemindeki yörüngesel dengesizlikler sonunda dünya ile diğer yerbenzeri gezegenlerden biri olan merkür, venüs ya da mars arasında feci bir çarpışmaya yol açabilir. bunun önümüzdeki 5 milyar yıl içerisinde olma olasılığı ise yalnızca yüzde 1'dir.

    dünyanın tamamen olması için en olası senaryo güneş bir "kırmızı dev"e (red giant) dönüşürken yutulmasıdır. güneşin çekirdeğindeki termonükleer yakıt hidrojen tükendikçe güneşin dış kabuğu genişlemeye başlayacaktır.

    evriminin bu aşamasında güneş önemli miktarda kütle kaybedecek sonucunda da dünyanın yörüngesi de genişleyecektir. bu teoride, yörünge genişlemesinin dünyanın güneşin yıkıcı etkisinden kaçması için yeterince geniş olmayacağı ve sonunda güneşin dünyayı buharlaştıracağı ve bünyesine katacağı öne sürülmektedir.

    bu kavurucu yıkım da oldukça uzaktadır. yapılan bazı hesaplamalar senaryonun yaklaşık 7.59 milyar yıl sonra gerçekleşecektir.

    öyle ya da böyle önümüzdeki 100 milyar yıl içerisinde bu son gerçekleşecek ancak evrenin henüz sadece 13.5-14 milyar yaşında olduğunu da düşünürsek dünya için şimdilik endişelenmeye gerek yok gibi gözüküyor. (kendiniz için endişelenmeye devam edebilirsiniz tabii...)

    kaynak: bbc science focus