hesabın var mı? giriş yap

  • --- spoiler ---
    ihtiyacı olmayan kişiler, acil durumda olan insanların erişimini kısıtlamamak adına lütfen denemek için siteye giriş yapmasın
    --- spoiler ---

    itü enkaz dinleme uygulaması
    enkaz altındanki sesleri dinlemeye yarın itü kaynaklı uygulama.

    kalacakyer.org
    depremzedeler için kalacak yerleri gösteren uygulama.

    misafirimol.trair.com.tr
    depremzedelere evlerinde geçici konaklama imkanı sağlayanları sunan bir servis.

    adresdeprem.com
    twitter'da gönderilen "yardım edin" içerikli tweetler.

    afetharita.com
    harita üzerinden enkazları gösteren servis.

    depremyardim.com
    enkaz altında olan kişilerin listelendiği web sitesi.

    depremyardim.org
    deprem ile ilgili yardım taleplerinin listelendiği bir site

    magdur.com
    yardım kanallarına ulaşım adresleri ve yardım hesaplarının tweetlerini servis olarak sunuluyor.

    deprem yardım veritabanı
    bağış ve yardımlar için çeşitli bağlantı ve bilgilere ulaşabileceğiniz bir çalışma.

    twitter stream epctex.com
    enkaz altındaki insanlar için açılmış bir twitter stream uygulaması.

    deprem.io
    enkaz altında olanlar, gıda ve ısınma ihtiyaçlarının listelendiği bir site.

    beniyiyim.com
    deprem bolgesindeki insanlarin durumlarini diger insanlara bildirmelerini sağlar trello

    afetbilgi.com
    geçici barınma aranları, güvenli toplanma alanları, eşya bağış imkanları, kan bağış noktaları, önemli erişim numaraları.

    otelz
    otelz.com yaşanan deprem felaketi sebebi ile depremzedelere ücretsiz konaklama desteği sağlayan otel ve konaklama tesislerini listelemiş.

    hepsiemlak dostluk çatısı
    barınma ihtiyacı olan ve müsait evi olanları bir araya getirmek için hepsiemlak uygulaması

    depremzede hasta servisi
    ad soyadına göre tanıdıklarınızın hangi hastanede olduklarını sorgulatacağınız bir web site yayınladı. kayıtları varsa tanıdıklarınızın hastane kaydını bulabiliyorsunuz.

    deprem yardım takip sistemi

  • birimizin özgürlüğünün bittiği yerde ötekininki başlar. bunu anlar buna uygun hareket edersek bu gibi problemler de azalacaktır.
    deniz kenarı değil herhangi bir yerde avrupalı turistin çocuğu ile bizim milletin çocuğu arasındaki farkı 1 dakikada anlıyorsun. düzgün bir aile terbiyesi, başkalarına saygı, başkalarının ve kendinin sınırlarını bilerek yetişen çocuklar nedense hiç de etrafı rahatsız etmeyen, kendi halinde takılan çocuklar oluyor. gel gelelim bizim milletin yetiştirdiği çocukları aşırı şımarık, ortamdaki tek çocuk oymuş gibi davranan, genellikle terbiye sınırlarını pek bilmeyen çocuklar oluyor.
    mesela bizim burada bir komşunun torunu var. bahçeye oynamaya çıkıyorlar. bahçe dediğim apartmanın bahçesi. çocuk sürekli en son ses, aşağıdan en üst kata bağırıyor anası babası da asla ikaz ermiyor. biz kaç defa uyardık da işte biraz uyarmaya başladılar. şimdi bu çocuktan duyulan rahatsız değil, ailesinin terbiye veremesininin doğurduğu bir problemden
    oluşan rahatsızlıktır. ben evden çalışan biri olarak bahçede oynayan çocuğa belli bir noktadan sonra katlanmak zorunda değilim.
    plajdakii çocuk mevzusu da aynı. kimse çocuktan çocuktan rahatsız olmuyor. rahatsız olunan şey etrafa rahatsız veren çocuklarını asla uyarmayan ebeveynler. öyle çocuk yetiştirirsen işte bunlar yetişkin olduklarında birer maganda olarak ortaya çıkıyorlar.
    bu belli sınırlar koymadan yetiştirme modasının sonu gerçekten sıkıntılı. asla sınırlarını bilmeyen çocuklar yetişiyor bunlar "hayırın" ne olduğunu bilmiyor ve ileride karısı sevgilisi reddedince aile içi şiddet doğuyor. e kaynağı yetiştirme tarzı işte.

  • bir heves ve bakkal hesabıyla, "sen yazılımı yapsan, ben marketing'i yaparım. aylık 2 bin giderimiz olsa" şeklinde yola çıkılıp, uzun vadeliyi geçtim, kısa vadeli bile bir stratejileri olmadığındandır. ayrıca türkiye dediğimiz ülke de start-up düşmanıdır. koruyup kollayıcı kanunlar yoktur/yetrsizdir. türkiye'de start-up, zengin çocuklarının işidir. bye.

  • kendi ülkemizde gezmeyelim görmeyelim diye biçilen fiyattır.

    kişi başı giriş 60 tl, ilk girişten travertenlere kadar olan uzuun yolu mini arabalarla geçmek 6tl, içeriye yiyecek içecek sokmak yasak olduğundan içeride satılan küçük boy su 15tl. —fiyatlar günceldir—

    gerçekten bunun tek adı soygunculuktur. kendi vatanımızda kendi değerlerimizi gezemeyeceksek ne diye yaşıyoruz biz burada? turiste indirim yapıp kendi milletine dayamak hangi aklın ürünü?

    herkes 18bin maaş almıyor herkes zengin değil. asgari ile çalışıp çocuklarına burayı göstermek isteyen anne/baba nasıl bu ücreti karşılayacak? bu fiyatların asla mantıklı bir açıklaması yok!

    sizin ticari zekanız zikriniz fikriniz batsın. soyguncular. 100 tl yapın 500 tl yapın girişleri açıktan sokun millete. size yakışan bu...

    dokunmayın yakarım editi: içeride gezgin olarak türk yok zaten, yüzde 90ı suriyeli arap kuveytli. onlar oranın içine sıçacağına giriş daha ucuz olsa da biz sıçsak aq. fiyat politikası kendi insanımızı etkiliyor sadece. elin ortadoğulusu yine giriyor yine suya çişini yapıyor...

    müzekart edit: herkes tutturmuş bir müzekart müzekart. çok sevdiğiniz müzekart 70 tl. bu verdiğiniz parayla koskoca türkiyede bir elin parmağını geçmeyecek sayıda müzeyi anca gezersiniz. sanıyorlar ki müzekart olunca bütün müzelerde depar atacağız..

    su editi: herkes ‘pamukkalede su kalmadı fiyatlar artmalı’ demiş. bunu diyen saftirikler pamukkale’nin termal suyunun çevredeki otellere aktarıldığını bilmiyor, kendi kendine gezen yerlilerden dolayı azaldı sanıyorlar yau... o otellerle yapılan rezil anlaşmalar olmasa pamukkale şu an fışır fışır suyla doluydu halen. insan önce araştırmalı...

  • kendi kendine tekrarlamalık, gün akışında kullanmalık replik sıçan, star wars'un en sağlam episodu'dur. bi' kaç baba darth vader repliği hariç geri kalan hepsi burada. imperial march burada, yoda burada. valla ne ararsan var. 32 yıl önce yayımlanmış bir filmi bilmem kaçıncı kez izlememe rağmen aldığım keyfi düşünecek olursak, vizyona girdiği dönemdeki bıraktığı etkiyi hayal bile edemiyorum.