hesabın var mı? giriş yap

  • adını vermek istemeyen bir eski sevgili ile sushiciye gitme planları yapılmaktadır.

    avibes: bu bluz nasıl sence? yakası fazla mı açık?
    saruman: bi bakalım. kısa saç, mavi göz, dekolte bir giyim tarzı ve çiğ balık. valla film yıldızı sanıcaklar.
    avibes: kim sanıcaklar be?
    saruman: gollum!

  • valla annem karnında ur var diye gezmiş 9 ay, sonra hastaneye bir gidiyor beni doğurup eve dönüyor. adımı da bunun şerefine urcan koyuyor.

    şaka la, ama urcan koysaymış efsane olurmuş.

    9 ay hamileliği anlamamak bana da saçma geliyor ama anneye da yalancı diyemiyoruz işte.

  • alışık olmadığı bir iyilik ile karşılaştığı için buna cevap verme ihtiyacı duyan yayadır.

    aslında bir kültür olması gereken şey ülkemde iyilik haline gelmektedir ne yazık ki. sen arabanda oturduğun yerde konforlu konforlu oturuyorsun, arkanda yol vermekle tıkanacak bir trafik falan da yok... yaya ise yürüyüş eforu sarf ettiği gibi her türlü sıcak, soğuk yağmur, çamur, toz, ekzoz dumanı durumu ile karşı karşıya. tabi ki insan olarak yayanın üstünlüğü olacak, arabaya bindin de o insandan daha büyük bir şey mi oldun?

    ağa - maraba anlayışı genlerimize işlemiş, yani ata binmiş olan ağadır, atı olmayan ona hürmet etmelidir. ancak genel olarak şöyle bir şey de var;
    (bkz: trafikte yol verilince oluşan mahcubiyet duygusu)

    tam tersine haklı gururun bokunu çıkartan yayalar da vardır.

    (bkz: yol verilince ağır ağır hareket eden yaya)
    (bkz: yol verilince küstahlaşan yaya)

  • üniversite döneminde giriş yaptığım ve 9 yıldır üyesi olduğum platform.

    bu kadar zaman içinde bulunduğum ve aktif bir kullanıcısı olduğum için*, işimi kolaylaştıran bazı eklentiler ve siteleri kullanmam gerekiyor. bu entryde kullandığım eklenti ve sitelere değineceğim.

    başlamadan not düşmem gerekirse, paylaşacağım eklenti ve siteler bu başlıkta daha önce paylaşılmış olabilir. bazı anahtar kelimelerle araştırma yapınca paylaşacağım eklenti ve sitelerin paylaşıldığını gördüm. ancak bunlardan bazıları farklı farklı entrylerde yer aldığı için tek bir entryde toplamak istedim.

    -----eklentiler-----

    1. augmented steam

    enhanced steam eklentisinin varisi, steam'i tarayıcıdan kullananların mutlaka edinmesi gereken bir eklenti. eklentinin başlıca özellikleri:

    -halihazırda sahip olduğunuz veya istek listenizde olan oyunları farklı renklerlegöstererek mağaza sayfasında gezinmenizi kolaylaştırıyor.
    -istemediğiniz oyunların arama sonuçlarında gösterilmesini engelliyor.
    -arama sonuçlarında sayfa sayfa gezmek yerine scroll down ile sayfayı sonsuza kadar kaydırmanızı sağlıyor.
    -ilgili oyunun mağaza sayfasında, o oyuna ait içerikler olan farklı sitelere yönlendiren bağlantılarmevcut.
    -bir oyunun şu zamana kadarki en düşük fiyatı, o anda farklı ülkelerdeki fiyatı gibi bilgileri gösteriyor.

    bu saydıklarımın yanında steam'de gezinmeyi kolaylaştıran başka özellikler de mevcut.

    2. steam database

    faydalı sitelerde de bahsedeceğim steam database sitesinin tarayıcı eklentisi. temelde augmented steam ile benzer işleve sahip bir eklenti. ben her ikisini de kullanıyorum.

    3. steam inventory helper

    eğer topluluk pazarında kart veya item alıp satıyorsanız bu eklentinin faydasını oldukça göreceksiniz. temel bazı özellikleri:

    -envanter sayfanızdaki eşyaların fiyatları görünmekte.
    -tek tıkla eşyaları en düşük fiyattan listeleme veya o andaki en yüksek tutardan oluşturulan alış talebine satma.
    -takas ekranında getirdiği bazı kolaylıklar.
    -pazar sayfasında sağladığı bazı diğer özellikler.

    4. alike03's subscription ınfo on steam

    steam'de yer alan oyunların, abonelik bazlı platformlarda (bkz: xbox game pass)(bkz: ubisoft+)(bkz: ea play) yer alıp almadığını gösteren güzel bir eklenti. oyunlara full price vermektense abonelik bazlı platformlarda deneyebilirsiniz.

    -----siteler-----

    1. steamdb

    steam harici, steam ile alakalı en çok kullandığım sitelerden biri. en çok oynanan, trend olan, yeni yayınlanan oyunları detaylı olarak görebileceğiniz bir platform. bunun yanında meraklıları için her oyunun sayfasında o oyuna ait değişikliklerin yer aldığı bölümler mevcut. bu değişiklikler arasında oyunun fiyat geçmişini gösteren grafik de mevcut.

    ayrıca calculator diye bir sayfası var ki buraya kullanıcı adınızı girerek profiliniz ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. inanılmaz detaylı bir sayfa, kesinlikle kurcalamanızı öneririm.

    2. /r/steam

    reddit'te yer alan steam subreddit'i. yeniliklerle alakalı gelişmeleri genelde buradan takip ediyorum. ayrıca sorunlarınıza cevap da bulabilirsiniz.

    3. steam250

    imdb top 250 listesinin oyun versiyonu. steam'deki kullanıcıların verdiği puanları baz alarak oluşturulan bu listede top 250, hidden gems, best of 2021, most played vb. gibi sıralamalara göz atabilirsiniz.

    4. steam ladder

    steamdb sitesinde yer alan calculator kısmına benzer bir site. profilinizle veya başkalarının profilleriyle ilgili detaylı istatistiklere bakabilirsiniz. bu istatistiklerden bazıları:

    -seviye durumunuza göre dünyadaki, bölgenizdeki ve ülkenizdeki sıralamanız.
    -oyun süresi istatistiğinize göre dünyadaki, bölgenizdeki ve ülkenizdeki sıralamanız.
    -sahip olduğunuz oyun sayısına göre dünyadaki, bölgenizdeki ve ülkenizdeki sıralamanız.

    5. krylan.ovh/steam

    nerede denk geldiğimi hatırlamadığım ancak kullanışlı olduğu için sık kullananlara eklediğim bir site. steam id'nizi girdikten sonra sahip olduğunuz oyunlara ait istatistikleri gösteriyor. bu istatistiklerden bazıları:

    -oynama sürenize göre en çok hangi türü tercih ettiğiniz.
    -kazanmış olduğunuz başarımların sayısı ve nadirliği.
    -sahip olduğunuz oyunları türe, kategoriye, platforma vb. göre filtreleyerek görüntüleme.
    -sol tarafta yer alan panelde sahip olduğunuz oyunları göstermekte ve bunlardan birine tıkladığınızda o oyuna ait istatistikleri göstermekte.

    6. lorenzostanco.com

    eğer kalabalık bir kütüphaneniz varsa oldukça işe yarayan bir kütüphane görüntüleme ve filtreleme sitesi. sahip olduğunuz oyunları türe veya türlerin kombinasyonlarına göre gösterme özelliği mevcut. örneğin korku ve aksiyon taglerini seçerek bu iki türü barındıran oyunları görüntüleyebilirsiniz.

    bunlar haricinde oldukça detaylı bir filtreleme seçeneği mevcut. denemenizi tavsiye ederim.

    7. steamstat.us

    steam sunucularının durumunu gösteren bir site. steam başlığına gelip steam çöktü mü demek yerine önce bu siteye bakabilirsiniz.*

    8. steam gifts

    elinizde olan keyleri çekiliş ile verebileceğiniz veya başkalarının çekilişlerine katılabileceğiniz bir platform. zamanında birkaç oyun kazanmışlığım var. tabi kazandığımdan fazlasını da çekilişle dağıttım.

    9. 50gameslike

    sevdiğiniz bir oyunu arattıktan sonra ona benzer oyunları öneren bir site. ne oynasam diye düşünüyorsanız oldukça faydalı olabilir.

    10. steampeek

    50gameslike sitesine benzer bir oyun tavsiye sitesi.

    11. how long to beat

    bir oyuna başlamadan önce o oyunun ortalama ne kadar zamanda biteceğini görebildiğiniz bir site. oyuncuların paylaştığı verilerle oluşturulan bu istatistikler, hikayeli bir oyuna başlamadan önce ne kadar zaman ayırmanız gerektiği konusunda oldukça yardımcı olmakta.

    12. pc gaming wiki

    steam platformundan bağımsız, tüm pc oyuncularının işine yarayabilecek bir kaynak. oyunlarla ilgili birçok bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. bu bilgilerden bazıları:

    -oyunun yer aldığı mağazalar*.
    -oyunun versiyon farklılıkları*.
    -dlc ve microtransactions bilgileri.
    -oyunun açılış ekranını, intro videolarını geçebilmeniz için yapmanız gerekenleri gösteren bilgiler.
    -oyunun önemli dosyalarının* nerede olduğu.
    -desteklediği çözünürlükler ve diğer grafik ayarları. eğer bazı ayarlar 3. parti bir uygulama ile gerçekleştiriliyorsa bunu da gösteren bağlantılar mevcut.
    -bazı karşılaşılan hataların çözümleri.

    kısacası pc oyuncusu iseniz eliniz ayağınız olabilecek bir site.

    steam'i tarayıcıdan kullanan (oyun oynama hariç) biri olarak yukarıda bahsettiğim eklenti ve siteler oldukça işime yarıyor. steam istemcisini ise yalnızca oyunları başlatmak, yüklemek gibi temel işlerde kullanıyorum. aklıma gelen yararlı eklentiler oldukça entryi editlerim.

  • 10 kasım ramazan ayına denk geldiği zaman ahmet necdet sezer anıtkabir defterini imzalarken su içmişti.bu tayfa o zaman da ağzına sakız etmişti konuyu.sonra bu tayfanin istediği gibi isimler cumhurbaşkanı oldu.namaz kılan oruç tutan muhafazakar olduğunu iddia eden kişiler.ahmet necdet sezer oğlunun düğününün parasını kendi cebinden ödemişti ayrıca kaldığı süre boyunca faturalarını kendi maaşından ödüyordu muhafazakarlar ise itibardan tasarruf olmaz mantığıyla halkın vergileriyle lüks içinde yaşıyor.bu paçavra site tam da günümüzü anlatıyor namaz kıl oruç tut istediğin kadar kul hakkı ye.klasik akp eylemi.her ilde gormussunuzdur.agizlarindan allah düşmez sürekli ibadet showu yaparlar ama her naneyi de yerler

  • ulan bir de şikayetçi olan adamı haksız bulmuşlar.

    bunun gibi tipler işte bir kaç sene sonra haberlerde gördüğünüz tecavüz, taciz haberlerinin sanığı oluyorlar. bir insanın itibarını kazanması seneler alıyor ve çoğu meslek dalında bu itibar hem yeteneğinden hem de çalışma hevesinden daha önemli görülüyor. adam ay geçmiş üzerinden ulaşmaya çalışmış, çocuk geri yazınca da velisini istemiş. haksız bir durum yok ortada. az bile yapmışsın.

  • 28 şubat mağdurlarından güzel bir sample sunan türbanlı bacılarımızdır. heykelin yıkılması için protesto yaparken "başörtüsüne uzanan eller kırılır" diye pankart açmışlar aslşkdaslş. heykelin yanından geçerken türbüşüne falan sürtmüşse demek ki.

    işte türbanı kadın özgürlüğü sayıp bu ortaçağ artıklarıyla el ele veren liberal femilis gerzekler görsün bunların gerçek yüzünü. heykele bile tahammülü olmayan bunun gibi tipler soyut değil gerçek kadın özgürlüğü mücadeleleri karşısında hikmetyar'dan farksız tavır alırlar.

    http://haber.sol.org.tr/…laksiz-zihniyetin-urunudur

  • 1964 yılında, jim templeton adında bir itfaiyecinin peşpeşe çektiği üç fotoğrafın birinde görünen astronot kılıklı şey. kimisi astronot diyor kimisi gelecekten gelmiş biri, kimisi uzaylı diyor kimisi arı yetiştiricisi.

    23 mayıs 1964'te jim templeton kızını ve karısını alıp ingiltere'de solway firth adlı bir yere gidiyor. kırlık, yeşillik bir yerde güzel vakit geçirmek istiyorlar ailecek. solway firth'de kızının üç kare fotoğrafını çekiyor peşpeşe. hiçbir şeyin farkında değil henüz.

    evlerine geri dönüyorlar ve templeton filmi fotoğrafçıya veriyor. basılan fotoğrafları aldığında görüyorki kızının ikinci fotoğrafında, arkasında birisi duruyor. bu kişi nedense ilk ve üçüncü fotoğraflarda yok. filmin üreticisi kodak filmi muayene ediyor, bir arıza, hile, sahtecilik, dalavere bulamıyor ve fotoğrafın gerçek olduğu hükmüne varıyor. hatta o yıl büyük bir para ödülü de koyuyor, fotoğrafın sahte olduğunu ispat edene vermek üzere. denilene göre bugüne kadar kimse ödülü alamamış.

    templeton "o sırada ben ve kızımdan başka kimse yoktu çevrede" diyor. civardaki insanlar oradaki bir bataklığın uzak ucundaki bir arabanın içinde oturan birkaç yaşlı hanımmış dediğine göre.

    fotoğraf yayınlandıktan sonra "majestelerinin hizmetinde" olduklarını söyleyen ama kimlik göstermekten kaçınan iki siyahlı adamın*kendisine gelip onu sorguladığını, fotoğrafları çektiği yere gittiklerini, adamların ikinci bir astronot görüp görmediğini sorduklarını söylüyor. adamların kendisinden fotoğraftakinin o sırada oradan geçmekte olan birisi olduğunu söylemesini istediklerini, reddedince siyahlı adamların öfkelenip onu orada bırakarak arabalarıyla çekip gittiklerini anlatıyor.

    bu da fotoğrafın ta kendisi:

    http://upload.wikimedia.org/…olwayfirthspaceman.jpg