hesabın var mı? giriş yap

  • genelde direk tuketim amaclidir. hatira olarak verilmesi pek de akillica degildir. maalesef her sarabin bir omru vardir ve her gecen gun bu omur tukenise biraz daha yaklasir. sizin alacaginiz sise zaten omrunun sonlarina yaklasmis olacaktir. hic kimse 20 yilllik bir sarabi 10 yil daha bekletmez.

    fiyatlara gelince, fransa piyasasinda 30 avro civarina 25 yillik saraplar bulunabildigi gibi, bu siseleri almak pek risklidir, zira sirkelesmis olabilirler.

    garanti olan ve en az bir kac yil daha saklanabilecek 20 yili gecmis saraplar ise 100 - 130 avrodan baslar, 4 basamakli sayilara, belki daha yukarilara kadar gider.

    (bkz: nicolas)

    http://www.nicolas.com/

    bonus:

    sevdiklerine hatira olarak eski ve kiymetli bir hediye vermek isteyenlerin viskiyi tercih etmesi gerekir, bir sise viski kacinci yilinda siselendiyse, kiyamete kadar o kadar yillik kalacak, ve ustelik kiyametten hemen once icilebilecek durumda olacaktir.

    bu arada, unutmadan;

    (bkz: alkol butun kotuluklerin anasidir)

  • çok sağlam bir kaynaktan aldığım enteresan haber. nedendir bilinmez sonradan bu plandan vazgeçmiş amk uzaylıları.

  • danimarka'da bahşiş alışkanlığı olmadığından mantıklı, muhtemelen değnekçiler olmadığından otopark sorunsuzdur. tr de ki gibi küçük 1 kron büyük 2 kron mantığında tuvalet kullanımı da yoktur. işporta desen bulamazsın varsa da kalkması için iyi yöntem. geriye dilenciler kalıyor. onların da danimarka vatandaşı olmadığını düşünüyorum. arkadaş bu ülke bu kadar mı mantıklı iş yapar.

  • günün yorgunluğunu atmak için izlediğim programlardan biri. komik ve eğlenceli. bir de ''ayyy hani enteldik lan'' diye kasan gürûh yok mu?

    ulan, salak mısınız oğlum t.şak muhabbetine izliyor millet işte. bunu izleyip moleküler biyoloji ve genetik alanında makale de yazabilir bir adam, bilmem farkında mısın? hayatın kısa lan tadını çıkar, kasma. aristokrasisini sevdiğim.

  • (bkz: yav he he)

    kilosu 30 tl olan domatesin kırmızısı,
    kutusu 35 tl olan küp şekerin beyazı,
    tanesi 25 tl olan avakadonun yeşili,
    kilosu 35 tl olan patlıcanın eflatunu,
    kilosu 40 tl olan muzun sarısı.
    kilosu 30 tl olan kapya biberin bordosu,
    kilosu 125 tl olan yaban merisinin laciverdi,

  • bence bu açık sağ-sol mevzusundan ziyade, uykulu olmak ve uykusuz olmanın aynı manada kullanılmasıdır.

    çok uykulu hissediyorum: uykum var

    çok uykusuz hissediyorum: uykum var.

    bundan büyük açık mı olur?