hesabın var mı? giriş yap

  • o kadar entry var ama bir kişi de para kazanmanın, daha doğrusu bilançonuzun hep artıda olmasının asıl yolunu yazmamış. evet halkın ihtiyaçlarının tamamını karşılayıp gemi satarak para kazanabilirsiniz ama bunlar pasif gelir/gider dengesinde artıda kalmanızı sağlamayabilir. bende sağlamadı en azından. yavaş ilerlemeyi seviyorum, daha investorlar açılmadı. 1500 enginarım bile yok.

    para olayının sorun olmaktan çıkmasını istiyorsanız elinizdeki paralarla rakiplerinizin ana adalarından hisse alın. paranız oldukça bunu yapın ve rahat edin. oyunun başından beri neredeyse hep kırmızıda mücadele eden ben şu anda +50k seviyesine geldim, oh be.

    "artık gemi de satmıyorum, hayvan gibi filo yapıp o küstah teyzeye dalacam eninde sonunda" diye yazacaktım ama influence diye bir mekanik daha var ve oyunun başından beri hiç bir zararını görmediğim bu şey meğer gemi, müze bölümleri, hayvanat bahçesi bölümleri ve daha bir sürü şeyi yapmanıza sınır koyuyormuş. üzdün enflüans. bu arada hisse almak da enflüanstan yiyormuş galiba. hay sıçam. demek ki gereksiz hisse almamak gerekiyor.

    neyse çinli karının ele geçirdiğim ana adasındaki petrol kaynaklarını sömüreyim ben şimdi.

    edit: +100k'yı geçtim. fakat bunun asıl sebebi yaşlı karının ana adasını sömürmem. o adayı ele geçirsem kârım anında +7k'ya düşüyor. herkesin her isteğini karşılıyorum ama kazanabildiğim para ancak bu kadar. investorlar sigara ve çikolata istemeye başladı en son dün akşam. ondan sona da pek bir şey kalmıyor sanırım vanilya oyunda. umarım devam etmekte olan save'e dlc'ler eklenebiliyordur, yoksa yeni oyuna başlamaya üşenebilirim.

  • helal olsun,allah işini gücünü kolay etsin diye dua ettiğim teyzedir,aynı şekilde çok uzak olmayan osmanbey'de 65 yaşında çaycılık yapan tanıdığım tatlı bir teyze de var ve neden çalışıyorsun diye sorduğumda hayat çalışmamama müsaade etmiyor evladım diye cevabı tokat gibi yapıştırmıştır.

  • her insanin hayatinda en az bir kere aklina gelen eylem.

    yazin üstsüz bicimde, altta bir sortla sokaklarda gezmek.

    nasil oluyor gencler, efil efil?

  • doyamadınız medeniyeti metrekarelerle, saraylarla algılamaya çalışmaya.
    doğru hesap şöyle;
    hukuki güvenlik + iyi çalışma şartları + eğitimli medeni insanlar + temiz çevre > 50 metrekare

  • adamın otobüsünün üzerine taş yağdırıyorlar resmen. cumhuriyetin temellerinin atıldığı kentin geldiği duruma bakın resmen rezillik. tarihe kapkara bir leke olarak geçecek durumdur.

  • şu kötü günlerde biraz olsun bizi mutlu eden bir haber.

    "bir oy neyi değiştirir ki?" diyenlere gelsin. evet türkiye ve dünya bir anda çiçek böcek olmaz, bataklık tamamen kurumaz ama 25 tane dinci yurtta binlerce çocuğun ve gencin beyinlerinin iğdiş edilmesinin önüne geçebilir.

    ve her gün neden kuduz köpekler gibi trollerin imamoğlu'na, yavaş'a saldırdığını, saldırtıldığını da bize gösterir.

    düşünün bir de genel iktidar değişirse ve değiştiğinde neler neler olacak. bu sebeple başta kendimiz sonra da o bilmediğimiz, tanımadığımız çocuklar ve gençler için herkesin elinden gelen mücadeleyi devam ettirmesi gerek.

  • yaralı parmağa işe desen, insanlık için bir fidan dik desen, aç bir çocuk doyur desen gelmez. ama o heykel protesto edilmezse biteriz yanarız kül oluruz. kimseye yaşından ötürü saygı duymak zorunda değilim.

    sözlük ya burası ondan bir de tanım olmalı: yaşadığı yeri bitirmiş izmir'i de bitirmeye çalışan 98 yaşındaki çember sakallı insan.

    edit: rehber köpekler derneği kurulmuştur. bu dernek türkiye'de ender olan iyi olaylardan biri olabilir. lütfen öğreniniz.

    (bkz: rehber köpekler derneği)
    entry linki
    #60468430

  • akıllı akıllı okumayı gerektiren iştir. sabah ya da sözcü okumaya benzemez.

    herşeden ilk senin haberin olur ama neye itibar edip edemeyeceğini anlamak için kafanın çalışması ve bolca saçma sapan şeyi de okuman gerekir.

    gündem butonu, dünün en beğenilenleri, şükela modu ve linkler aracılığıyla yapabilirsiniz.

  • sözü edilen kız kemal kılıçdaroğlu'nun kızı olsa başbakan mitinglerde "kızına, evladına sahip çıkamayan, onlara edep, terbiye veremeyen zihniyet nasıl olacak da ülkesine sahip çıkacak. işte bizim bunlarla aramızdaki fark bu." diyecekti.

    en azından bana öyle geliyor.

  • sonuna kadar haklı olan teğmendir.ibadet yerleri belli iken gidip koğuşta kılarsan bu askeri ciddiyete sığmaz.resmen erler kumpas kurarak teğmeni cezalandırmışlar.

    vah benim türk silahlı kuvvetlerim vah.

    ------------------
    edit
    çok sinirlendim.teğmene verilen bu cezaya sus pus olan rütbeliler artık tamamiyle tayyibe biat etmişlerdir.şerefiniz varsa teğmeni kurtarırsınız.o ''er''lere de askerlik hayatlarını dar edersiniz.