hesabın var mı? giriş yap

  • tartisma/kavga esnasinda akla gelmeyen ama gece yatarken bir an da dank eden,”off bunu diyecektim olm yaa” dedigimiz tum seylerin olay esnasinda aklina gelmesi.

    hep yatarken aklima geliyo,diyemedim diye icimde kaliyor sonra hep ya:(

  • dünyada üretilen futbol toplarının %70'e yakını pakistan'ın sialkot şehrinde üretilmektedir. video

    pakistan, sialkot, 1800'lerin sonlarından itibaren dünya çapında bir futbol topu üretim merkezi olmuştur. ingiliz sömürgeciler, futbol toplarını tamir ettirmek üzere yerel bir ayakkabı tamircisine başvurmuşlardır. ayakkabı tamircisi ise topları tamir etmekle kalmayıp kopyasını çıkarmış ve o günlerden bugünlere şehirde futbol topu üretimi hiç durmamıştır.

    aile şirketinden aldığı mirasla 1991'de kendi şirketi "forward sports" u kuran inşaat mühendisi masoof akthar ilk başlarda ayda, tamamen el ile dikilen 1000 kadar futbol yapabilirken şirkete dahil ettiği modern teknoloji ve r&d yatırımları ile el ile dikilenlerden, makine ile dikilene, ısıyla birleştirilenlerden, havasız (patlamayan) minik toplara kadar ayda 1 milyon civarı futbol topu üretmeye başlamıştır.

    şirket adidas ve diadora gibi markalara üretim yaptığı gibi 2014 ve 2018'de fifa world cup'da kullanılan futbol toplarını da üretmiştir.

    kaynak: pupular mechanics

  • serbest stil dövüş tekniği konusunda genç yaşta uzmanlaşmış bir kardeşimizdir.

    yalnız o elektrik kutusunun üstüne çıkıp ilginçli tekme atmak nereden aklına geldi çok merak ediyorum. hani futbol oynarken artistlik yapan elemanlar olur ya, sırf hareket yapmak için pozisyon bekler, burada da eleman sırf hareket yapmak için uygun dövüş zemini aramış yıllarca da sonunda denk gelmiş gibi. saygı duydum.

  • bay rte ve davutoğlu'nun derin stratejisi sayesinde türkiye cumhuriyeti uyguladığı sözde dış politika ile başta ortadoğu, kuzey afrika , kafkaslar bölgesinde delicesine güç kaybederken iran 'ın fırsatı kullanıp içinde bulunduğu durumdan son hızla çıtığının resmidir.

    çok değil bir kaç sene içinde bugün hayal bile edemeyeğiniz haberler duyacaksınız iran _ amerika _ avrupa üçgeninde.

    geçmişler olsun.

    nasıl bir derin strateji ise elin oğlu imkansız denilen durumlardan müzakere ve diplomasi ile çıkıyor biz çatışmadır, silah'dır, bomba'dır, mülteci 'dir , savaş riski'dir battıkça batıyoruz ve hala dibi bulamadık.