hesabın var mı? giriş yap

  • başıma bir kez gelmiştir.
    elime tutuşturulan bir tek gül ile gözüne far tutulmuş tavşan gibi kaldım. tam bana bu gülü veren yakışıklıya adını soracakken 'sakatlar derneği için sattığımız bu gülü almak ister misiniz?' lafını duydum. dumura uğramış bir şekilde o an sadece 'ne kadar?' diyebildim. 'gönlünüzden ne koparsa' dedi çıkartıp 10tl verdim ama içim acıdı be sözlük. ömrü hayatımda uzatılan tek çiçeğe de parasını ödedim ya la.

  • gs'nin dortmund ile birlikte gruptan çıkıp arsenal'i bize geri göndermesini dilediğim kura çekimidir.

    not: arsenal'den rövanş almak isteyen takımspor'luyum

    edit: debe'leri okurken kendi entry'mle karşılaştım. bu nasıl entry amk dedim nasıl debe'ye girmiş derken ben bi yerden hatırlıyorum bu cümleleri falan diyorum kendime. sonra dank etti ki ben yazmışım. beklemiyordum tabii böyle bir entry'nin debe'ye girmesini. bir de en beğenilenlerime de ikinci sıradan giriş yapmış. bu kadar mı kötü lan benim entry'lerim diye düşüncelere bile daldım.

  • populasyonu baya artmis site. uskudar amerikan piyasasinin buyuk bolumu burda. tanidik gordukce sasiriyo insan niyeyse. bi bug'i var yalniz, kendimi baskasinin mesaj kutusunda buluverdim bikac kere.

  • bugün habertürk köşe yazarının dinlediğini söylediği kayıtla birlikte kesinleşmiş olay. veyis ateşin de ortadan kaybolmasıyla birlikte bütün taşlar yerine oturmuş durumda.

    süleyman soylu belirli insanlardan yüksek miktarlarda rüşvet almak karşılığında devletin adaletini "satıyor".

    hala görevde olması utançtır. türk devletine yakışmaz. acilen görevden alınıp yargıya teslim edilmesi gerekiyor.

    ses kaynağı: https://www.youtube.com/watch?v=n4x9l1jxzic

    edit: kaynak soran arkadaşlar var. köşe yazısı zaten şuan bütün medyada yayılmış durumda. ses kaydı gelince buraya ekleyeceğim. bir iki gün veriyorum kaydın çıkmasına

  • iskoçya viski bölgeleri, aşağıda olduğu gibi bölgesel ve stilistik olarak ayrılır:

    a. speyside bölgesi: iskoçya’nın damıtım tesislerinin üçte birine ev sahipliği yapar. viskiler karmaşık, sofistike ve değerlidir. örneğin aberlour, balvenie, cardhu, glenfiddich, glenlivete, glen moray, macallan vb.

    b.highlands bölgesi (yayla): karmaşık bir lezzet dizisine sahip tam gövdeli, zengin ve sağlam viskilerdir. genellikle dumanlı ve topraklı notalar barındırır. örneğin dalmore, dalwhinnie, glenmorangie, oban vb.

    c.ıslands bölgesi (adalar):normal olarak highlands bölgesi içinde olan bu bölge, çok farklı çeşit notaları içinde barındırır. denize yakınlık dolayısıyla tuzlu viskileri olduğu gibi narenciye notalı viskileri de barındırır. örneğin talisker, scba, jura, highland park vb.

    ç.ıslay bölgesi: normalde en yoğun viskidir. katran benzeri özelliklere sahip, yoğun şekilde kavrulmuş ve tuzlu. örneğin ardbeg, bowmore, caol ıla, lagavulin, laphroaig vb.

    d.lowlands bölgesi (ovalar): ışık gövdeli ve genellikle hafif renkli, tahıl, çimenli ve narin çiçek notaları mevcuttur. örneğin auchentoshan, glenkinchie vb.

    e.campbeltown bölgesi: bu viskiler karakter olarak sağlamdır ve denizin tuzlu süsü taşırlar. örneğin glengyle, springbank vb.

  • bir çok farklı şekilde ortaya çıkabilir kompleks. ama iş hayatım kapsamında gözlemlediğim kadarıyla son derece özgüvenli görünüyorlar dışarıya karşı. oysa bir o kadar da kırılgan olduklarını düşünüyorum. öz güvenleri ve iç huzurları olmadığı için yapılan en ufak şeyi kendi üstlerine alınabiliyorlar. örneğin bir ricalarını mümkün olmadığı için reddederseniz, bunu derhal sevilmediklerine ve kendilerine saygı duyulmamasına yoruyorlar. çünkü hayat onların etraflarında dönüyor. diğer insanlar hep kötü, fena ve onları kullanıyor. iki kelime okuyup alim sanabiliyorlar kendilerini. azıcık köşeye sıkıştıklarında istemeden övünüveriyorlar, yani öyle sırf kendilerini korumak için. temelinde sevgisizlik yatsa da bu sorunun, bu insanlar ne kadar sevilirlerse sevilsinler, kolay kolay değişmiyorlar. zaten sevildiklerine de kolaylıkla inanmıyorlar. çünkü kendilerini sevmiyorlar. en iyisi bir psikoloğa gitmeleri.

  • hani hamburger söyleip yarısını yemeyen kızlar vardır ya. geçen bunlardan biri ile gittim nusr-et'e. etin yarısını tabakta bırakmaya kalktı. tabağı ağzına soktum. servet yatıyor lan orda.

  • "konuşmak istiyorsa senin yazmanı beklemez yazar, sesini duymak istiyorsa arar, görüşmek istiyorsa bir fırsatını bulur, sevmek istiyorsa sana saçma sapan bir anlam yükler kendine bahane yaratır yine sever. insan bu, istese yapamayacağı şey yok ama istememiş demek ki ne yapacaksın? "
    ...