hesabın var mı? giriş yap

  • katar'da 5.5 sene yaşamış ve çalışmış birisi olarak bu soruya cevap vereyim.
    katar'ın gerek rüşvet gerekse tehditle bu kupayı almaya çalışmasının öncelikli sebebi, reklam. adamlarda para bok. manhattan yarımadası'ndaki tarihi the manhattan hotel'in bile %49'u, bu adamlara ait. peki arap yağı bol bulup da orasına burasına sürmeden durur mu? durmaz.
    yıllar yılı sen hangi ülkedeydin sorularına katar diye cevap verdikten sonra her seferinde 2. cevabı da otomatik verirdim. 2. soruya o kadar alışmışım.
    -katar nerdeydi ya?
    -dubai var ya, onun yanı(bkz: swh)
    işte bu sebeple adamlar, türkiye'nin gsmh'sinin yarısına yakını harcayarak(yasal olarak harcadıkları, rüşvetleri sayarsak, rakam çok daha büyük) aldığı dünya kupasını bu sebeple aldı. tabi bu görünen kısım. muhtemelen desteklediği islami terör örgütlerinden gelen parayı aklama yöntemi, aynı zamanda da onları fonlama yöntemi olarak da kullanılmıştır. yoksa kim bilecek senin havaalanı yolu üstündeki marriott hotel'i ve çevresini kaç riyale renove ettiğini.
    gelelim asıl konuya. katar'ın fifa'ya ve kendi ülke içine stadları pazarlama şekli şu. stadlar komple bölünüp parçalanıp, tekrar birleştirilebilir nitelikte. bu yüzden portatif ve dönüştürülebilir. fifa organizasyonu bittiğinde, bu stadları parçalayıp, afrika'daki evsiz, fakir insanlara ev yapacağız. bir kısmını da bir sonraki fifa ev sahibinin ülkesine yollayacağız. ha dediklerini yaparlar mı, yaparlarsa ne kadarını gerçekten ihtiyacı olan insanlara yollarlar, o kısmın detaylarına hakim değilim. yalan sçyleyip söylemediklerini de bilemiyorum. türkiye'de ise bu duyurunun duyulmamış olmasına biraz şaşırdım. herkes rüşvet alan birkaç kişiyi suçlarken, rüşvet verenlere tek laf söyleyen olmaması da can sıkıcı.
    bu kupada suudi arabistan, arjantini yendi lan. arjantin topa sahip olma %70, suudi %30. arjantinin pas sayısı, suudların 2 katı. sonra ortaya çıktı ki messi de suudlarla anlaşmış. ama sorarsan goat. ulan dünyanın en iyi futbolcusu ünvanını almışsın. neden bu ünvanı kirletirsin be andaval. ama aynı herif vergi kaçakçılığından da yargılandı tabi.

  • iv. murat koydugu yasaklara uyulup uyulmadigini bizzat kendisi kontrol etmeye merakli bir padisah oldugu için yine bir gün kiyafet degistirerek bir sandala biner. amaci sahil seridinde içki içilip içilmedigini kontrol etmektir. iv. murat'i tanimayan sandalci arada bir cebinden bir sise çikartip yudumlamaya baslayinca padisah sorar :

    - "nedir o içtigin ? "

    sandalci bekri mustafa'nin ta kendisidir; kendini kolay ele vermez.

    - "kuvvet surubu" der. "ben bundan iki yudum çekince kendimi aslan gibi hissediyorum. kürek çekmek viz geliyor".

    padisah tadina bakmak isteyince, bekri mustafa, nasilsa denizin ortasindayiz, bizi kim yakalayacak, diye düsünüp siseyi uzatir. padisah iki yudum alir almaz kükrer :

    - "bre zindik ! bu sarap. sarap içmeyi yasakladigimi bilmiyor musun ?

    bekri mustafa sasirir :

    - "sen kimsin ki içkiyi yasakliyorsun ?" der.
    - "ben iv. murat'im !.." yanitini alinca bekri mustafa küregi kaptigi gibi ayaga firlar
    - "simdi atarim seni denize, daha iki yudum aldin, kendini iv. murat sanmaya basladin. iki yudum daha alsan, dünyayi ben yarattim diyeceksin".

  • eski akp milletvekili hakan şükür'ün üyelikten atılmamasıdır. bir beşiktaşlı olarak beni hiç ilgilendirmez ancak düne kadar bu adamı meclise çıkaran akp'ydi. gelip kimseye şimdi atar yapmaya hakkınız yok.

    siz bi şey yapınca kandırıldık ama başkaları yapınca hain. oldu canım.

  • 2019 yılında kızı ölmüş bir babaya bile her türlü işkenceyi yapacak kadar ahlaksızlaşmış, kendi bekaları dışında gözleri hiçbir şeyi görmeyen insan müsveddelerin son icraatı. yazıklar olsun rabia'nın ve babasının tüm bedduları üzerinizde olsun.

  • galatasaray'ın maçlarını kaçırmaksızın izliyorum, bununla birlikte maç özetleri ve yorumların olduğu programlar ile yazılı ve görsel medyada galatasaray'ı sürekli takip etmemle kız arkadaşımın kendisinden daha çok takımıma vakit ayırdığımı iddia ederek bana yönelttiği soru.

    durdu ve ciddi ciddi 'ben mi galatasaray mı?' dedi.

    -ilk yarı sen ikinci yarı galatasaray

    dedim. güzelim ilişki yarıda kaldı. daha sonra da kendi evine giderek aşkımızı tatil etti, alt bitti.

  • parti kursa tek başına iktidar olur. oyum senin cuğara içerken yahut coplanırken.

  • yıllardır her gördüğümde selam verir laf atarım*, bir tane bile kabasabasına rastlamadım..

    oturduğum sitede selam verdiğimde alınmadığı çok olur.. üstü-başı temiz, eğitimli, belli bir sosyal görmüş geçirmişlikte olması beklenen insan müsveddeleri.. ama bu civanmertlerin bırakın selamı almamayı, karşılık verirken gülümsemeyenine bile rastlamadım.. hepsi aslan parçası..

    selamınızı, iyi dileğinizi eksik etmeyin onlardan..