hesabın var mı? giriş yap

  • birkac sebebi olan cok mantıklı degisiklik:

    1. et kalınlıgı fazla olan alt ve üst kısımlardaki malzeme miktarını düsürerek maliyeti azaltmak

    2. aynı koli icine daha fazla sayıda adet kola koyarak birim ürüne düsen koli maliyetini ve yine aynı aracta artık daha fazla kola tasındıgından birim adete düsen tasıma maliyetini azaltmak

    3. aynı koli icine daha fazla kola koyarak bakkal gibi koli bazında az ve sayılı adette alım yapan yerlerde satıs rakamlarını arttırmak

    4. pazarlama perspektifinden tüketiciye daha dinamik, rakipten ayrısan yeni bir tasarım özetle yenilik sunmak

    kısaca tam bir win win durumudur. bunu yapan tek coca cola degil bu arada, bazı süt markaları da örnegin dikdörtgen yerine altıgen ve daha uzun kutu tasarımı gibi ürünler cıkarmaya basladılar gecenlerde gözüme carptı.

  • muhtemelen türkiye'ye yapılacak geri göndermedir.

    yalnız isveç devletinden ricam, düzgün mültecileri değil de,
    seçebilirlerse, hırsız, tecavüzcü, barbar tipleri bize göndersinler.

    biz de kırmızı halılı devlet töreni ile karşılarız.
    çünküm bu tarz insanları halkımız baştacı etmeyi çok sever ve onlar da bizden birisi gibi olacağı için rahatça kaynaşırız.

  • 2012 ağustos'unda ilk ameliyatını oldu ablam. ardından; kim olduğunu, nasıl yüründüğünü, çevresindeki her şeyi ve herkesi unutturacak radyoterapi ve halen devam eden kemoterapi geldi. kanserlerin bal porsuğu geçen hafta yeni bir saldırıda bulundu. 1 mayıs günü ikinci kez yattı masaya. ve "bu sefer oldu" dedi doktoru, "bu sefer çok uğraştım, temizledim hepsini" dedi. cumartesi ameliyat sonrası ilk tomografi çekildi ve aynı yerde 3 gün içinde 2 cm büyüme görüldü. şimdi, hastanedeki odasındaki yatağında kızıyla el ele uzanıyor ve ameliyat ekibinin kendisini almaya gelmesini bekliyor. saat 10'da üçüncü kez açacaklar. geçen haftakinde oradaydık ama bu sefer ulaşamadık, çok uzaktayız. kaç kişi okur benim yazdığım bir şeyi hiçbir fikrim yok. ama bunu okuyan herkes, ne olur, neye inanıyorsa, nasıl inanıyorsa öyle yardım etsin. şans dilesin, dua etsin, pozitif enerji göndersin, nasıl biliyorsa. babası öldüğünde 3 aylıktı kız çocuğu, annesi de gitmesin.

  • 01:06'da kameraya nah çeken bir velet içeren film *

    o kadar çok sıcak hava balonu var ki gören de işe balonla gidip geliyoruz sanacak.
    filmi güzel de ülke boktan işte...

  • taksim'in en efendi büfecisi. inanmıyorsanız adını vermeden dolmuş kahyası ahmet abiye "kim oranın en efendi büfecisi" diye sorun. aydın demezse bileklerini keser.

  • yazık lan kaç yaşında adamın düştüğü hallere bak.

    birileri tarafından kullanılmış bir siyasi figürdür binali yıldırım. yazık ettirdi kendisine.

    o birilerinin bu hale düşmesi lazım aslında ama neyse... onun da vakti var.

    edit: fakir yanım üzüldü yine ama oğlunun gemileri geldi aklıma. ağlayın ahlaksızlar.
    edit2: yau tamam vallaha üzülmüyorum, yeşilimi rahat bırakın.

  • yemek yerken -özellikle hızlı bir şekilde yediğimizde- besinlerle birlikte bir miktar havayı da yutarız. hıçkırık ise bu havanın tekrar dışarı atılması için vücudumuz tarafından geliştirilen bir tepkidir. diyafram çok hızlı bir şekilde büzüşür ve hızla nefes almamızı sağlar, bu sırada ses tellerimizin bulunduğu kısımdaki hava bloke edilir ve bu durum ağzımızdan "hıckkk!" şeklinde bir ses çıkmasına sebep olur.
    mideden kaynaklanan bu olayın diyaframla bu kadar yakın bir ilişkisinin bulunma sebebi, bu iki organı kontrol eden sinir hücrelerinin neredeyse iç içe geçmiş olmasıdır. bu yüzden genelde yemek yedikten sonra hıçkırırız, sindirim sistemi durduktan sonra hıçkırık da kesilir.