hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi

  • bir kere boynuz tenine çok yakışıyor mu öncelikle kontrol edin. elin kızı/herifi gidiyor almanya fransa vs ülkelere ilk hafta her zaman seni çok özledim demelerle geçiyor. ardından oraya alıştıkça ya biliyor musun burada çok güzel yerler varmışlar başlıyor.

    maksimum 1 ay. 1 aydan sonra o mesajlaşmalar haftada bir güne düşüyor. burada bana insan gibi davranıyorlar dediği zaman hemen uzaklaşın çünkü seni birisiyle boynuzlamak istiyordur. valla ben boynuzlarımı alman bir çocuk ile sahip oldum ve şu an boynuzlarımı clear men ile yıkıyorum. boynuzlarım adeta ahenkle dans ediyor.

  • merak edenler için sözlükte bulunsun dediğim cv'dir. yalnız kapladığı alan bakımından sözlük serverlarını zorlamaktadır. okuyan çıksın bi zahmet, sözlük kasıyor.

    -1969 yılında ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi'ni ve ankara üniversitesi dil, tarih ve coğrafya fakültesi'nin tarih bölümünü bitirdi.
    - viyana üniversitesi slavistik ve orientalistik bölümü'nde öğrenim gördü.
    - yüksek lisans çalışmasını chicago üniversitesi'nde yaptı.
    - ankara siyasal bilgiler fakültesi'nde "tanzimat sonrası mahallî idareler" adlı tezi ile 1974 yılında doktor, "osmanlı imparatorluğu'nda alman nüfûzu" adlı çalışmasıyla 1979'da doçent oldu.
    - 1982 yılında devletin akademik politikalarına tepki olarak görevinden istifa etti. bu dönemde viyana, berlin, paris, princeton, moskova, roma, münih, strazburg, yanya, sofya, kiel, cambridge, oxford ve tunus üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı.
    - 1989'da türkiye'ye dönerek profesör oldu ve 1989-2002 yılları arasında ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi'nde idare tarihi bilim dalı başkanı olarak görev yaptı.
    - 2002 yılında galatasaray üniversitesi'ne, iki yıl sonra ise bilkent üniversitesi'ne konuk öğretim üyesi olarak geçti.
    - şu anda galatasaray üniversitesi hukuk fakültesi ve bilkent üniversitesi hukuk fakültesinde türk hukuk tarihi derslerini vermektedir.
    - galatasaray üniversitesi senato üyesidir.
    - uluslararası osmanlı etütleri komitesi yönetim kurulu üyesi ile avrupa iranoloji cemiyeti ve avusturya-türk bilimler forumu üyesidir.
    - ilke eğitim ve sağlık vakfı kapadokya meslek yüksekokulu mütevelli heyeti üyesidir.
    - 2005 yılında topkapı sarayı müzesi başkanı oldu.

    ortaylı; türkçe;
    ileri seviyede almanca, fransızca, ingilizce, italyanca ve rusça;
    orta seviyede kırım tatarca, slovakça, romence, sırpça, hırvatça, boşnakça, arapça, farsça, latince, ibranice, bulgarca, antik yunanca, ve yunanca bilmektedir.

    kaynak: vikipedia.

  • öncelikle - ve +, sayıların sayı doğrusu üzerinde bulunduğu yönü belirtir. sayı doğrusunun tam orta noktası olan 0'ı baz alırsak + sayılar 0'ın sağında, - sayılar ise solunda yer alır. sayı doğrusu 2 boyutlu bir çizgiden ibaret olduğu için sağ ve sol haricinde başka bir yönü de yoktur. burada bahsettiğim sağ pozitif yönü, sol ise negatif yönü temsil etmekte.

    çarpma işlemi aslında toplama işleminin kısaltılmış şeklidir. 3 x 4 dediğimiz zaman bu 3+3+3+3 veya 4+4+4 dür. yani bir sayının kendisi ile kaç defa toplanacağını ifade eder çarpma işlemi.

    dönelim tekrar sayı doğrusuna. 3 x 4 işleminin sonucu bize sayı doğrusunda bulunduğumuz konumdan kaç birimlik mesafe alacağımızı söyler. sonucumuz + ise pozitif yöne doğru - ise negatif yöne doğru mesafe alırız.

    şimdi -3 x 4 işlemine gelelim.

    -3 yani negatif doğru 3 birim. bu işlemi 4 defa tekrarlar ise sola doğru 12 birim ilerlemişiz demektir. yani sonucumuz -12.

    -3 x -4 işlemine yani problemimizin ana kaynağına gelelim.

    - ve + lar yön belirtir demiştik. her iki sayımızda - olduğu için ilerleyeceğimiz yön şu şekilde olacaktır; negatifin negatif yönüne doğru. somutlaştıracak olursak eğer, yüzünüz batıya doğru olacak şekilde beklediğinizi düşünün. biri size diyor ki tam ters yönde 4 adım ilerle. sonuç ne olacak? doğuya doğru 4 adımlık bir mesafe almış olacaksınız.

    -3 x -4 işleminde de, 3 negatif yöne doğru bakıyor. 4 diyor ki arkadaş bende negatifim o yüzden ters yöne doğru ilerle. ve bu işlemi 4 defa tekrarladığımızda kendimizi pozitif yöne doğru 12 birimlik mesafe almış olarak buluyoruz. yani sonucumuz +12 olmuş oluyor.

  • 2 yıl aradan sonra ilk ve son entryi giriyorum.

    ilk seferinde beceremedim ama bu sefer tecrübeliyim. aylarca içkiden uzak durdum sırf bana cesaret vermesin ve yapamayım diye ve bu uzaklığı atladığım ilk an bu noktada bulunuyorum.

    ne kurtulmaya ne de yaşamaya gücüm var. sadece mutlak huzura ermek istiyorum. türümüzün devamını sağlayamıyorum. belki de aşırı evrimleşip berbat canlılara dönüştük kim bilir. ama ben evrim halkasından çıkarak daha güçlü canlılara yer vermek istiyorum.

    sizleri tanımak, bu ortamın bir parçası olmak güzeldi. mutlulukla kalın. matrixteki bir 1 artık 0 oldu :)

  • sevgili dostum, yürüyüş yapmaktan hoşlanan insanlar büyük keyif yaşarlar ama bunun yanında çok başka faydalar da edinirler. mesele nelerdir bunlar kısaca bakalım

    fiziksel sağlık için yararları: düzenli yürüyüş, kalp ve dolaşım sistemi sağlığını iyileştirir. kan dolaşımını artırarak kalp-damar hastalıkları riskini azaltır ve kan basıncını düzenler. ayrıca kilo kontrolüne yardımcı olur, yağ yakımını artırır ve kasları güçlendirir. yani sağlığına faydalı, bedava ve her zaman yapabileceğin ve yararları bilimsel kanıtlanmış bir spor arıyorsan işte sana yürüyüş. pahalı ekipmanlara veya lüks spor salonu üyeliklerine de ihtiyacın yok.

    zihinsel sağlık ve stres azaltma: her gün düzenli yürüyüş yapmak, stresi azaltmanın yanı sıra zihinsel sağlığını da iyileştirir. yürüyüş sırasında vücut endorfin denen bir hormon salgılar ve hormon ruh halini ve modunu yükseltir ve stresi azaltır. aynı zamanda bu yürüyüşü doğada yapabilirsen çevre faktörleri sayesinde zihnin ekstra sakinleşir ve dinginlik oranın yükselir. bu sebeple iş hayatında öğlen tatillerinde veya iş çıkışı eve dönerken şöyle bir yarım saat yürüyebilsen stres topu haline dönmez ve stresten aşınmazsın. bil ki stres bedeninin ve zihninin en büyük düşmanıdır ama ilacı da basittir. yürüyüş dostum.

    kemik ve eklem sağlığı: düzenli yürüyüş, kemik yoğunluğunu artırır ve özellikle osteoporoz riskini azaltır. ayrıca eklem sağlığını korur, esnekliği artırır ve eklem ağrılarını azaltır. özellikle diz ve kalça gibi büyük eklemleri güçlendirir. şöyle bir etrafına bakarsan çoğu insanın oram buram ağrıyor dediklerine şahit olursun. sebebi hareketsizliktir eğer sadece düzenli yürüyüşü becersen kemiklerinle ve eklemlerine alakalı bir çok sorunu daha başlamadan çözersin.

    bağışıklık sistemini güçlendirme: şimdi bak yürüyüşün en büyük faydalarından birisi de bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. düzenli egzersiz, vücudunu enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirir ve hastalıklara yakalanma riskini azaltır. ayrıca metabolizmayı hızlandırır ve vücudu toksinlerden arındırır. yani başın gripten nezleden ve alerjiden kurtulmuyorsa bağışıklık sistemin hapı yutuyor demektir. bu bağışıklık sistemi senin en büyük dostundur ona yardımcı olmak için en büyük destek spordur ve en basiti de yürüyüştür. hastalanmamak için kavanoz kavanoz vitamin yutacağına azıcık yürü dostum.

    uykuyu düzenleme: uykusuzluk meselesi en yaygın problemlerden bir tanesi. insanlar stres veya başka sebeplerden doğru dürüst uyuyamıyor ve uyumak için tonla ilaç içiyorlar. bunu yapmak yerine basitçe yürüyüş yapmak, uyku kaliteni artırır ve uyku düzenini düzenler. düzenli egzersiz yapanlar, hareketsiz patateslere göre genellikle daha derin ve dinlendirici bir uyku çekerler. bu da gün içinde daha enerjik olmanızı sağlar ve genel olarak sağlığınızı iyileştirir. yani iyi bir uykunun sırrı "hemensızbitol" hapları değil şöyle cıvıl cıvıl bir otuz dakika yürümektir.

    evet dostum sen de bir yürüyüş sevenler klübü üyesi değilsen üye olmak için gördüğün gibi bolca sebebin var. hemen şimdi bu yazıyı okuduktan sonra her gün minimum yarım saat yürüyeceğim diyerek kendine söz ver. telefonundaki adımsayarla kendini ölç. hocam ben yürürken sıkılırım boşa zaman harcamak gibi geliyor diyorsan onun da çözümü var. kanalımda seni geliştirecek onlarca video var ortalama uzunlukları 40 dakika. tak kulağına kulaklık ve hem yürü hem beni dinle. video bitince zaten 40 dakika yürümüş olacaksın. hocam seni ne dinleyeceğim güzel müzik açar dinlerim diyorsan o da güzel sen yeter ki yürü.

    işte kanal burada
    https://www.youtube.com/aydinserdarkuru

    hadi bakalım doğru yürüyüşe
    not: hocam kendisi yürüyor mu acaba derse kanıtı ınstagram profilimde. her gün mutlaka bir yürüyüş storyisi atarım. bir bak istersen.

    sevgiler

  • akhisar geçen sene 1 kere yendi şampiyonluktan etti, 2.yi yendi kupadan etti 3.'de küme düşürecek aq çocukları

  • dünyanın sayılı ekonomileri arasındayız, pandemide başka ülkere tonla yardım gönderebiliyoruz, savaştan kaçan suriyeli - afgan milyonlarca göçmene kucak açacak gücümüz var ama ülkemiz yanarken bakın altını koyu yapıyorum ülkemiz... pamuk eller cebe sayın halkım.

    gerçekten bravo. imanla başlayıp ıban ile bitiriyoruz yıllardır.

  • nasıl ki bir insana telefon numaranızı vermek ona size günün her saatinde ulaşma hakkını tanımıyorsa onun günlük hayattaki rutinlerini takip etme olanağını da tanımaz.