hesabın var mı? giriş yap

  • google (bkz: deepmind)'ın yapay zeka alanındaki son duyurulan model ailesi.

    üç farklı modeli bulunan gemini'nin(ultra, pro ve nano) her bir modeli farklı ihtiyaç ve kapasitelere yönelik tasarlanmış. ultra modeli, en karmaşık görevler için kullanılacakken, pro modeli geniş bir görev yelpazesinde ölçeklendirme için, nano ise daha çok cihaz içi(muhtemelen android telefonlar, işletim sistemlerinde) görevler için tasarlanmış. en dikkat çekici özelliği ise çok modelli olması. yani hem text hem de image datasını modele tek bir tensor olarak atacak(anladığım kadarıyla)ve birden çok çıktıya dönüştürebilecek. kod üretiminden metin ve görsel birleştirme yeteneklerine kadar oldukça geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. ayrıca çok dilli diyalog oluşturma gibi özellikleri de bulunuyor. gemini'nin bu özellikleri, ai dünyasında yeni bir dönem olabilir. çünkü bir çok benchmarkda, şu an piyasada bulanan en iyi model olan (bkz: open ai)'ın gpt4 modelinden daha iyi sonuç ortaya koymuş. üzerine multimodel yapısı da anlattıkları kadar varsa, büyük bir fark da yaratabilirler. üzerine google hayvan gibi server kapasitesine, bu konuda kendi özel çiplerine sahip olduğu, şirketin elinde bulundurduğu datanın ucu bucağı olmaması(sadece benden 25gb toplamışlar) da eklenince neler çıkar neler. insan meraklanmadan edemiyor.

    13 aralık'tan itibaren google ai studio ve google cloud vertex ai aracılığıyla uygulamalara entegre edilebilenecekmiş. bekleyip göreceğiz...

    temenni not: inşallah google'ın yok fişini çektiği bilmem kaçıncı projesi olmaz.

    benchmark için twitter linki

    duyuru videosu

    meraklısına web site

  • hes santrali patlaması ile alakalı durmayan elim olay.

    siyasi ve duygusal faktörlerden uzak amatör olarak yaptığım araştırmalar gösteriyor ki; bozkurt ilçesin ezine çayı üzerine kurulmuş ebru regülatörü ve hidroelektrik santrali oldukça küçük. arkasında biriktirdiği su en fazla iki olimpik havuz miktarında. bu hes patlasa ya da kapakları açılsa, böyle bir suyun debisini ve yönünü ancak önemsenmeyecek kadar etkiler.

  • bu başlığa cevap geçtiğimiz yüzyıl yaşamış alman bir fizikçiden gelsin o zaman,

    'dostoyevski bana tüm bilim adamlarından daha çok şey vermiştir'-albert einstein

  • sayısı ile ters orantılıdır eğer 2 yaprak nane varsa tabaklar kare ve küçüktür hesabı iyi giyimli garson getirir ve sağlam girer.

    15-20 yaprak varsa köy kahvaltısı yapıyorsunuzdur 10-15 lira hesap gelir.

    ama yok 1 avuç nane varsa kesin köy evindesiniz para vermessiniz hatta çıkışta elinize poşetle meyve sebze süt tutuştururlar.

  • 3,5 yaşındaki kuzu televizyondan koparılmaya çalışılırken;

    '' yaşamat için çizdi film izlemeye ihtiyacım var. yüralarımı* geliştiriyor. ''

  • çoluğumuz, çocuğumuz, halamız teyzemiz, kaynımız eltimiz var. şahsın kendinden 20 yaş küçük biriyle halk içinde dodah dodağa öbusmesini gınıyoh.

  • illumınati.org'daki inanılmaz mantık hatası

    1. ülkeler arası saat farkı var. türkiye'de saat 00:00'a geldiğinde 7 aralık oluyor ama, amerika'da olmuyor. bunun açıklamasını borçlusunuz piçler.
    (dokunmatik portakal ?, 06.12.2011 23:27)

    2. @3 sana bırakıyorum
    (amuhaaa ?, 06.12.2011 23:28)

    3. @4 geç babam
    (orda bir dede var uzakta ?, 06.12.2011 23:28)

    4. onu biz ayarladık sen takma kafana
    (illuminati genel sekreteri ?, 06.12.2011 23:29)

    entry-nick kombosuna bak arkadaş*