hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.

  • hâlâ almamaya devam ediyorum. 10 yıl sonra sebebini gerçekten unutsam bile almamaya devam edeceğim muhtemelen.

    belki pınar'ın umurunda değildir. onun umurunda olmaması da benim umurumda değil.

  • ust edit: apple group facetime sunucularini kapatti. bunun sorunu cozmesini bekleniyor ama hala group call yapabildigini belirten hesaplar var. sunuculari kapatmak sorunu cozmeyebilir. facetime'i kapali tutmakta fayda var.

    kucuk yorum: bu durum bize kanitliyor ki telefonlarimizin dinlenmesi ve izlenmesi soylendigi gibi 'imkansiz' degil. herhangi bir izin, giris ve onay olmadan bu yasanabiliyorsa bu dinlemeler icin altyapi aslinda ziyadesiyle hazir demektir.

    an itibariyle herkes, apple facetime destekleyen bir baska cihazi arayip karsi tarafin acmasini beklemeden ses duyabiliyor. goruntu alinmasi konusundan bahseden twitter hesaplari da var.

    apple bu hafta duzeltecegini duyurdu. o zamana kadar telefonlarinizdaki ve ipadlerinizdeki facetime ozelligini tamamen kapatmayi dusunebilirsiniz.

    ornek: https://twitter.com/…tatus/1089967572307640325?s=21
    detaylar: https://9to5mac.com/…01/28/facetime-bug-hear-audio/

    evde denendi, dogrulandi. her apple cihaz eksiksiz bu tehlike altinda suan. kotu bir saka ve istenmeyen durumlar yasanmadan cevrenizdeki herkese durumu iletmenizi oneririm.

    facetime'i devre disi birakmak icin: ayarlar -> facetime -> onayi kaldirin

  • yazıcısı olduğum inşaat takım odasındaki bilgisayarın mouseunun bozuk olması, değiştirilmesi için bölük komutanına defalarca hatırlatmam, kaynak yok diye sürekli ertelenmesi, sonunda cinnet geçirip kendi cebimden mouse almaya karar vermem ( bilgisayar kullanırken cidden kafa bozuyor o bozuk mouse) takım komutanının " uygun olmaz " diyerek teklifimi reddetmesi.
    inşallah bu yazıyı yazarken sorun çıkm

  • bade işçil'in zengin ve güzel tiki kız rolüyle oyunculuk sınırlarını zorlamasıyla saygımı kazanmış dizi. bade, oyunculuğuyla adeta gerçek hayatta da zengin ve güzel tiki kız olduğuna inandırıyor bizi. ayrıca golf kulübünün girişinde karşılaştıkları sahnede bade'nin, kuzey'le güney'in kardeş olduğunu öğrenince "tahmin ettim" demesiyle de gregor mendel'e selam çakmış dizidir. kardeşlerden biri norveçli balıkçı, diğer pakistanlı gazeteci gibi, ben bile hala emin değilim kardeş olduklarına, ama o şak diye anladı. özetle saygımı kazanmış dizidir diyebilirim.

  • herkesin de keşfeti sanat fişman, yalancı köpekler sizi. ulan hepiniz sanatseversiniz, kültür mantarısınız da bu ülke neden bu halde.