hesabın var mı? giriş yap

  • kral 5nci charles dönemi, ingiltere'nin garipliklerle geçen bir dönemiydi. (bkz: evanjelizm). dönemin inanç ve ahlaki dokusu da söylencelerin gerçeklik sıfatı kazanlmasına katkı sağlıyor olmalı. kral kendi de biraz garipti. hayatı boyuınca ingilizceyi öğrenmeyi reddetti ve karısını 32 yıl hapiste tuttu.
    neyse konumuz bu değil.
    1726 eylülünde kadının biri tavşanlar doğurmaya başladı. yerel hekim john howard olayı ciddiye aldı. hadiseyi ükle çapında araştırmak üzere bilim insanlarını göreve çağırdı. kral'ın yapacak çok bir işi yoktu ki olayı araştırmaya bizzat kendi adamlarını kralın özel cerrah ve anatomisti nathanael st. andre ve galler prensi özel sekreteri samuel molyneux'ü yolladı.

    mary onlara hamile kaldığında canının tavşan eti çektiğini, çok yediğini ve sonra rüyasında tavşan doğurduğunu gördüğünü söyledi. bunlar işi sıkıya aldılar ve tavşanların akciğerlerini kesip suya attılar. ciğerler yüzdü. bundan yapılacak basit çıkarıp tavşanların akciğerlerinde hava olduğu idi. bu da ancak doğumdan önce dış dünyayla karşılaşmış olduklarında mümkün olabilirdi. ama uzmanlarımız nedense bunu göz ardı ettiler. 29 kasımda kadını alıp londra'ya getirdiler. mary birden bire kamuya malolmuş bir figüre dönüştü. gerçi tavşan doğumları durmuştu ama mary açısından işler yolunda görünüyordu. sonunda sir richard manningham adındaki ünlü tıp adamı gelerek kadının uterusunu açıp bakmayı önerdi. opeerasyon önerisi aslında bir blöftü. mary hemen yelkenleri indirdi. rahmine tavşanları ünlü olmak ve kraldan bir kaç kuruş koparabilmek adına kendisinin soktuğunu itiraf ediverdi.
    kadini kisa süreyle hapse attılarsa da sonradan serbest bırakıldı. olansa ona safça inanan iki bilimadamına oldu. john howard and nathanael st. andre'nin kariyerleri son buldu. http://www.museumofhoaxes.com/mary_toft.html

  • "ankara'da olduğun sürece artık ankara'da ben de varım" cümlesinin apaçık bir tehdit olduğunu idrak edemeyenlerin beğenmediği rezalettir.

  • series x'in fiyat farkını hak ettiği karşılaştırma.

    - series x'in gpu'su: 12.14 tflops (rdna 2)
    - series s'in gpu'su: 4.06 tflops (rdna 2)*

    sx'in gpu'su 3 kat daha güçlü. 1080p ekran bile kullansanız, s ile x arasında 60 fps, 120 fps veya grafiksel iyileşme gibi farklar oluyor.

    - series x ram miktarı: 16 gb
    - series s ram miktarı: 10 gb

    sx'in ram farkı 4k çözünürlük için. fakat fark biraz fazla tutulmuş. dmc 5'in series s versiyonunda ray tracing olmaması muhtemelen vram farkıyla alakalı. gelecekte, gerek gpu gerek ram kaynaklı olarak, bu tür durumlar yaygınlaşabilir.

    mesela unreal engine 5 demo'su series x'te 2k@30 fps çalışıyordu. ileride onun gibi, grafiği çözünürlük ve fps'nin önüne koyan bir oyun yapılırsa series s'te ciddi kısıntı gerekir.

    - series x depolama boyutu: 1 tb (802 gb kullanılabilir)
    - series s depolama boyutu: 512 gb (364 gb kullanılabilir)

    bu da önemli bir fark. tabii harici depolama ekleme imkanı var; ancak next-gen upgrade'i alan oyunlar şu an sadece seagate'in nvme ssd kartlarıyla oynanabiliyor. normal usb sürücüler sadece eski nesil oyunları oynatmaya veya next-gen olanları saklamaya yarıyor.

    - cpu ve ssd hızı olarak x ile s arasında fark yok denebilir.

    kısaca, bütçe kısıtlamanız yoksa series x'e fark vermekten çekinmeyin. ayrıca, series s'in üzerine sadece 100 dolar ekleyerek playstation 5 digital edition alınabileceği unutulmamalı. series x'e yakın bir gpu ve daha üstün i/o arabirimini, dualsense ve exclusive avantajıyla birleştiriyor.

    * farklı mimarili gpu'ları kıyaslarken faydalı olacak bilgiler:

    (bkz: #116230478)
    (bkz: #115792803)

  • dünyanın tartışmasız en iyi keskin nişancısı idi . finlandiyalıdır. aslında bir çiftçi olan simo hayha , 1939-1940 arası finlandiyayı işgal eden ruslara karşı savaşmıştır. elinde bir adet 28 model mosin nagant tüfeği olmasına rağmen dokuz ayda 505 rus askerini öldürmüştür. 1 nisan 2002 de 96 yaşında vefat etmiştir.

  • dingilin biri istanbulun yerlisi kadim bir kültürleri olan rumlar ve ermenileri, çölden gelen suriyelilerle karşılaştırmış. çok cahilsiniz çok.

    edit: mesaj patlaması yaşıyorum. hala adamlar, 50 yıl önce beyoğluna bile takım elbise kravatla çıkan rumlarla, bugün zeytinburnu sahilde deve güreşi yapan afganları bir tutuyor.

  • gerizekalılara gereksiz gelebilir. türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu iddiasında bulunan bir camianın resmi yayın organından beklenen tepkidir.

    helal olsun diyorum. bu dönemde, bu baskıda resmi olarak bu tepkiyi verebilmek yürek ister.

  • üşengeçlikten parfüme nasıl geldin amk

    edit : başlık sahibi şöyle bir msj attı ;

    - amk ifadesi hakaret içeriyor söylemek istedim, bu da suçtur biliyorsun. kaldır onu bitsin problem

    beyler avukat olan filan varsa ne olur taktik.

    edit 2 : eksik olmasınlar bir çok avukat arkadaş yazdı bilgilendirdi ve istişarelerde bulunduk. ortak kararımız gençliğimi yaktıgım yönünde oldu. uzun bir süre beni göremezseniz ne olur üzülmeyin. davası için savaştı dersiniz. dik durdu eğilmedi dersiniz.

    selam ve dua ile.

  • şu an pek kimse farkında değil ama sonuçları acı olacaktır. beyler bayanlar hayırlı olsun. sgk'lıysanız ( ki emekli yada değil muhtemelen öylesiniz ) yarından itibaren doktor size bir ilaç yazdığınızda ecazenede şu durumla karşılaşacaksınız:

    eczacı size yüzde 30 ile yüzde yüz arasında ekstra bir ilaç katkı payı çıkaracak. çünkü sgk size bir ilaç yazılmışsa o ilaca eşdeğer ( eşdeğer olayı elbette pek çok ilaçta yalan ) ilaçlar içinde en ucuzunu size sözde bedava vermeyi teklif edecek.

    fark ödemek istemiyorsanız o sözüm ona eşdeğer ilacı alacaksınız ( doktorunuzun size yazdığı ilacı değil ), ha illa ben doktorun bana yazdığı ilacı istiyorum derseniz o zaman pamuk eller cebe.

    akp'nin sağlık kazıkları ndan en yenisi ve irisi bu.

    varsa merak eden sgk'nın bu uygulamayla yıllık olarak tasarruf (!) etmeyi planladığı paranın büyüklüğünü ( elbette sgk'nın tasarruf ettiği para siz değerli arkadaşlara girecek olandır ) o paranın miktarı yaklaşık:

    450 ile 500 milyon lira. ( yazı ile dörtyüzelli ile beşyüz milyon ).

    hayırlı olsun.

  • siz çocuksunuz, siz bilmezsiniz, geçmişi biliyonuz mu... ulan hiç mi değişmez cümleleriniz be, hiç mi başka bir bok bilmezsiniz amk zombileri.

  • "bu hükümet olmasaydı akademisyen olamazdım" şeklinde bir beyanda bulunmuş şahıs.

    en azından gerçekten bilimden anlayan, bilime önem veren ve kurumlarını buna göre düzenlemiş bir toplumda akademisyen olamayacağının farkında olması güzel bir şey.