hesabın var mı? giriş yap

  • bu zihniyet bahçeli 7. cadde'nin adını, aşkaabat caddesi yaptı da ne oldu? değişiklik 10 sene önce yapıldı. 10 sene önce anaokuluna giden çocuklar, bugün liseli oldular arkadaşlarına "7. cadde'de buluşalım" diyorlar. aynısı tandoğan'da da olacak. şehirlerin yönetimlerini kasabalı ve köylüler ele geçirebilir ama şehirleri şehirliler yaşar. ben tandoğan'a tandoğan dersem, orası tandoğan'dır. ben 7. cadde'ye 7. cadde dersem, orası 7. cadde'dir. ben istanbul yolu'na, istanbul yolu dersem orası istanbul yolu'dur(resmi adı fsm bulvarı). ben kimim, ben belediye başkanı mıyım? ben cumhurbaşkanı mıyım? hayır ben şehirliyim, şehir ben nasıl yaşıyorsam o'dur.

    tanım: boşa kürek çekmektir.

  • mantıklı bir durum.

    kadın milleti biz erkekler gibi değil. bizde mesela arz talep dengesi mantıklı. kapitalizmi ruhumuza yedirmişsiz. kadınlardaki durum daha farklı ve karmaşık.

    misal elimizde iki kız olsun. birine didem diyelim, diğerine de irem. didem üç birim güzel irem'se altı birim güzel. siz de altı birimlik bir adamsınız.

    sanıyor musunuz ki irem "bu adam altı birimlik o halde ben bununla naz yapmadan çıkayım" diyecek. ya da didem ben üç birimim en iyisi koşup şunun boynuna bir sarılayım diyecek.

    bok diyecek!

    sonuç olarak her ikisi de yorkshire düşesi olduğundan size yedi bilemedin sekiz birimlik naz yapacak. sanacaksınız ki brijit bardo'nun gençliğinin peşindesiniz.

    o yüzden bir mantıklı erkek türü olarak eforumuzu yedi birimlik zeynep'in peşinden koşarak harcamalıyız. unutmayın ki zeynep'e harcayacağınız eforla, didem veya irem'e harcayacağınız efor arasında çok büyük fark olmayacak.

  • büyük bir sitede oturuyorum, öyle kapıda şeker toplamalara falan hiç rastlamadım kaç senedir. bugün kapı çaldı kimseyi beklemiyordum, 5-6 yaşında bir çocuk şeker topluyormuş. kapıyı açtım, "maalesef bende şeker yok çünkü buraya hiç misafir geleceğini beklemiyordum o yüzden almadım" dedim. evde hiç nakit para da yok şimdi ne yapacağım diye düşünürken çantasından bir tane şeker çıkarıp verdi bana, "şekerin yoksa al bunu o zaman, bir sürü toplarım ben zaten daha" dedi. birkaç sene daha unutmam herhalde bu olayı :)

  • cevabı benim için net (bkz: çalışmam) olan soru cümlesi. resim yaparım, bol bol kitap okurum, basketbol oynarım, kamp yaparım, trekking yaparım, hiking yaparım daha bir dünya hobime bir dünya zaman ayırırım ama asla çalışmam.

    hiçbir şey yapmıyorsam 365 gün yatarım ama yine çalışmam.

  • boykotun başarısız olduğunun iddiası belirli aralıklarla sözlükte gündeme geliyor. gündeme getirenlerin bir karın ağrısı var ki sürekli önümüze sürüyor bu argümanı. boykot eden tek kişi kaldığımı bilsem bile devam edeceğim boykottur.

  • ben de bulaşığı yıkayıp sarı bezi tezgaha serdikten sonra bi cigara yakıp aynen bu şekilde tv'nin karşısına geçiyorum. ama haşortmanla.

    atam ülke kurmuş takımla uzanmış. yaptığı temizliğin de haddi hesabı yok.

    (bkz: kalp)

  • japon imparatorluk ordusunun cin i$gali sirasinda ele gecirdigi nanking $ehrinde gercekle$tirdigi katliam. 1931 de mancurya bolgesinden ba$layan japon ilerleyi$i, 1937 de nanking $ehri kapilarina kadar dayandi. mancuryadan ve dogu cin deki japon i$galinden kacan cinlilerle kalabalikla$mi$ $ehir, fazla direnemedi ve japonlara 25 kasim 1937 de teslim oldu.

    japonlar 6 hafta boyunca sadece asker olduklarindan $uphelendikleri genc erkekler, polisler, $ehir gorevlilerini katletmekle kalmadilar, insan olarak gormedikleri cinlilere inanilmaz i$kenceler yaptilar. subaylar arasinda esirleri en kisa zamanda oldurme yari$malari, sistematik tecavuz ve benzeri igrenclikler, $ehirde bulunan alman elciligi tarafindan belgelendi ve o gunlerin gundeminde yerini buldu.

    ikinci dunya sava$i sonrasi, japonlarin yenilmesiyle, bu katliamin suclusu olarak gosterilen birkac ki$iden 7 si asilarak idam edildi, geri kalanlar ciddi olmayan gostermelik cezalarla kurtuldular. japonlar hala boyle bir olayin varligini kabullenmezler. sadece nanking $ehrinde, 300000 den fazla cinlinin olduruldugu saniliyor.

    nanking katliami kadar igrenc ba$ka bir japon sava$ sucu da, ikinci dunya sava$i sirasinda mancuryada birim 731 olarak bilinen japon askeri ara$tirma tesisinde meydana gelen olaylardir.burasi cinli esirlerin askeri tibbi ara$tirmalar adina canli olarak kesilip incelendikleri bir mezbahadir, buranin suclulari da ayni nanking dekiler gibi fazla bir bedel odemeden kurtulmu$lardir.