hesabın var mı? giriş yap

  • an itibariyle başbakan david cameron tarafından gerçekler açıklanmış, ailelerden özür dilenmiştir. seneler sonra ailelerin ısrarlı mücadelesiyle açılan dosyalarda polisin kanıtlarla oynadığı ve liverpool taraftarlarının herhangi bir suçu olmadığını söyleyen cameron, bu durumun ülke adına da bir utanç olduğunu söyledi.

    ibret alınması gereken bir mücadele. 20 küsür senelik uğraş ve adaletin yerini bulması.

  • karikatür gibi bir adamdan bahsedeceğim şimdi size, babamdan. ahlak değerleri yerlerde, çok kolay yalan söyleyebilir ve para için yapmayacağı hiçbir şey yok. ben ortaokula gidene kadar çocuklara harçlık verildiğinden falan hiç haberim yoktu. kış günü herkes evde şapka ve montla oturuyor zannediyordum. normali böyleymiş gibi hani. gözünüzde yeteri kadar canlandıysa hikayeye geçiyorum.

    iş çıkışı nasıl olduysa babamın canı kola içmek istemiş. büyük bir markete girmiş. eskiden kola kapaklarından hediye çıkıyordu şimdi de öyle mi bilmiyorum. aklına şahane bir fikir gelmiş. kolaları tek tek açıp kapaklarına bakmak.

    1, 2, 3……8,15,20…. derken güvenlik farketmiş. kavga dövüş açtığı bütün kolaları aldırmışlar.

    o gün babam bir kamyonet dolusu kolayla eve geldi. odanın birine dizdi kolaları kimseye de vermedi. bir sene boyunca şerbet gibi kola içti. bu konu hakkında konuşulmasını da yasakladı. çünkü yaptığından değil, ava giderken avlandığı için utandı.

    edit: bu kadar ilgi göreceğini hiç düşünmeden yazmıştım. çok fazla mesaj alıyorum bunun için bir anı daha yazma ihtiyacı doğdu :))

    babam bir gün 200 gr kıyma alırken kasapta etin çok pahalı olduğu kanaatine varıyor. “ineği kendim alsam bütün mahalleye kasabın yarısına bile satsam kar ederim” diye düşünüyor. çiftçilik yapan bir akrabamızdan o zamanın fiyatıyla 12 liraya inek alıyor. aldığı yerde kestiriyor.

    geriye etleri satma kısmı kalıyor. hatırladığım kadarıyla ilkokul öğretmenim bile ucuz et almak için evimize gelmişti. annem günlerce konu komşuya et satmaya çalıştı. evin her tarafı torba torba et doluydu.

    12 liralık inek babamın hesapladığı gibi kar getirmedi. 11 lira gibi bir fiyata bütün etleri sattı inek aldığı akrabayla da hayatı boyunca konuşmadı.

    çünkü hesaplarına göre kar etmeliydi, kar edemediği için kazıklandığını düşündü.

  • bence akp il, ilçe başkanları, gençlik kolları, kadın kolları, ülkü ocakları başkanları vs bu siparişte zorunlu tutulmalı. hepsine zorla sipariş verdirilmelidir. bu arada sosyal medyada destek mesajı atan ünlüler, gazeteciler de bu siparişte zorunlu tutulmalıdır. hatta para peşin alınmalıdır.

  • olmadı bir de asgari ücretlilerin maaşları da bağışlansın mı mal?

    engelle
    başlıklarını engelle

    edit: çoluğu, çocuğu, iti, köpeği, trolü ne varsa doldurdunuz buraya bak ne oldu?
    ayrı bi mal da mesaj atmış asgari ücretli emekçi/işçi, memur yiyici. memur amipmiş. memur alın teri dökmezmiş.
    baktım resim yapıyomuş.
    ben 15 yıldır ssk, bağkur, emekli sandığı her gün 8-17 hasta bakmışım,
    bu da benim yıllarca her kuruma verdiğim vergilerle okumuş, resim yapmış asalak.
    daha da vereyim istiyor. daha da vereyim ki resim yapsın. devlete millete 1gr faydası olmamış gelmiş hekime amip diyor.
    parazit, asalak demek istiyor ama amip diyor. beyninde amipin hücre sayısı kadar hücre var onu da buna kullanıyor.
    adı da son karetta karetta

  • hayatını kaybettiği açıklanan salyangoz :(

    2 yaşındayken ölen bu salyangoz bilim dünyasının yakından takip ettiği bir hayvan.

    peki neden basit bir salyangoz bilim dünyasının böylesine dikkatini çekti?

    kabuğundaki spiral diğer salyangozlardan farklı olarak saat yönünün aksine dönen ve yaşadığı 'trajik aşk üçgeni' ile gündeme gelen jeremy, 2 yaşında hayatını kaybetti. ancak bilim dünyasının yakından ilgilendiği jeremy'nin arkasında yavru bıraktığı açıklandı.

    kabuğundaki spiral yapı diğer salyangozlardan çok daha farklı. normalde saat yönüne dönen kabukların aksine kendisi tam tersi yöne dönen bir kabuk yapısına sahip. milyonda bir olarak nitelendirilebilecek bu farklılık sebebiyle bilim adamları aynı farklılığa sahip bir eş arayışına girmişler salyangoz jeremy için. çift cinsiyetli salyangozlar hem dişi hem erkek üreme organına sahipken bu bile işi kolaylaştırmamış ve koskoca bilim dünyası sadece 2 tane eş adayı bulabilmişler jeremy için.

    işte asıl dram burada başlıyor :)

    jeremy için ayarlanan bu iki salyangoz jeremy'ye sırtını dönmüş ve kendileri çiftleşmiş :( koca yürekli jeremy ise ebevenylik duygularına yenik düşmüş ve bu çiftin çocuklarına kendisi bakmış :(

    hal böyleyken haziran ayında talihsiz salyangoz jeremy için bir eş adayı daha bulunmuş ve çiftleşmiş. buna rağmen yavrulayamayan jeremy, bilim adamları için tam bir hayal kırıklığı olacakken ölümünden kısa bir süre önce yumurtaları çatlıyor ve yavruları ortaya çıkıyor.

    peki bilim dünyası solak bir salyangozun yavrularının peşine neden böylesine düştü?

    farklı bir spiral yapıya sahip olan bu salyangoza bu durumu hangi genin veya genlerin sebep olduğunu bulmak ve spiralin yönünün vücudun sağ ve sol yarısıyla ilişkisi olduğunu bulmak açısından oldukça önemli. burdan insan vücudunun ve beyninin sağ ve sol yarısına dair bilinmeyen noktaları aydınlatabileceğine inanılıyor.

    bakalım koca yürekli jeremy kadar yavruları da bilim tarihini heyecanlandırabilecek mi, takipteyiz.

    kaynak