hesabın var mı? giriş yap

  • elektriği ve suyu doğal kaynakları korumak için değil de kışın tatile çıkabilmek için boşa kullanmamak gerektiğini çocuklarına öğütleyen bir annenin yaptığı pek duyarlı paylaşımdır.

  • anasinin karninda 9 ay durup da hiz tumsegine gelindiginde kisilik bozuklugu gosterenlere inat ozellikle yapilmasi gereken eylemdir. gerekirse geri vitese takip heyecan yaratmak da bir alternatiftir. arabada yasli, hasta, bebek vs olabilir. ayrica o hiz tumseginin konma amaci yayaya yol da verilebiliyor olabilir. ama memlekette hiyar bol.

  • twitterda bir kız bununla ilgili bir twit atmış. arkadaş da kendi düşünmüş gibi başlık açmış.

    işte o twit !!11

    edit: arkadaş da başka yerlerden çalmış. bu kutudan bende de var. erkek de değilim tarz meselesi. ne ekmeği yendi konunun durduk yere.

  • kimin olduğunu hatırlamadığım bir karikatürde vardı (sanırım yiğit özgür'ündü). şöyle bir şeydi:

    arşimet elindeki tasta newton'un yanına gider...
    arşimet : lan olm buraya bak burayaaa!! suyun kaldırma gücünü buldum!
    newton: peki bu ne bu elimdeki? (elinde elma tutmaktadır)
    arşimet: vay ipneee... yerçekimini mi buldun lan?
    newton: heralde.. sabah graham aradı.. o da bişey bulmuş ama söylemedi
    arşimet: aradı mı? nasıl aradı?!
    newton: lan bi dakka!!
    arşimet , newton: vay ipne! telefonu bulmuş!

  • bir-iki tane yeni bilgi de filmde göreceğimiz yeni canavarlarla ilgili.

    ilk defa comic-con fragmanında gördüğümüz ve bu fragmanda da arz-ı endam eden kocaman kuyruklu, kocaman gözlü o kocaman yaratık, çin mitolojisinden gelme zouwu. inanışa göre güçlü ve adil imparatorların hüküm sürdüğü dönemlerde ortaya çıkarlarmış :

    http://animagos.com.br/…t/uploads/2018/07/zouwu.png

    yaratıkla ilgili daha detaylı bilgi için şu linke başvurabilirsiniz : (bkz: zouwu)

    yine ilk defa comic-con fragmanında görülen ama bu fragmanda göremediğimiz, faltaşı gibi bembeyaz gözlere sahip, şeytani görünüşlü olan o kedi gibi şeyler de gerçekten kedi ama matagot kedileri...fransız mitolojisinden gelme bu hayvanlar genelde görünüşleri gibi şeytani ruhlu oluyorlarmış ama aralarda iyilik yapanlarına da rastlanırmış :

    https://vignette.wikia.nocookie.net/…20180721194925

    bu arada bu sahnede kedileri yönlendiriyormuş gibi görünen beyaz saçlı kadının adı da melusine'miş. avrupa efsanelerinde adı geçen melusine'ler, kutsal kaynaklı nehirlerin sularının dişi ruhları olarak biliniyorlar. olwen fouere tarafından canlandırılan bu karakter fransız sihir bakanlığı'nda çalışan, etrafında bu hayvanları gezdirmesine bakılırsa önemli bir şeyleri korumakla görevli olan biri :

    https://pbs.twimg.com/media/ditifzax0auyjtz.jpg

    her iki fragmanda da görülen, newt'in su altında üstüne bindiği yosunlarla kaplı bir at gibi görünen yaratık tahmin edebileceğiniz gibi bir kelpie. kendileri bir ingiliz su iblisi olur. tatlı huyları ve tavırlarıyla üstüne binmesini sağladığı kişileri suların derinliklerine çekerek orada yiyip yutmalarıyla bilinirler :

    https://cdn.potterish.com/…odolago-redessociais.jpg

    ve son olarak en son fragmanda, newt'in üfürdüğü sarı dumanların arasından hayalet gibi çıkagelen yarı saydam yaratık da bir japon su iblisi olan kappa. insan kanıyla beslenen bu yaratık balık pullarına sahip bir maymuna benzer ve başının tam ortasında içinde su taşıyan bir boşluk bulunur :

    https://images.pottermore.com/…_and_creature_wm.jpg

  • operasyon beş gün önce yapıldı, ama nedense hulusi akar herkes uykudayken, gecenin bu vaktinde kameralar karşısına geçti. ben bu işin içinde büyük skandallar olduğunu düşünüyorum.

    erdoğan çarşamba günü ulusa sesleniş konuşması yapacağını duyurmuş, büyük bir müjde vereceğini söylemişti. kimileri o müjdenin rehine kurtarma operasyonu olacağını iddia ediyordu. aklımda deli sorular.

  • bizzat fiziki zarar görmek gerekmiyor. kültürümüz, tarihimiz, etnik yapımız zarar görüyor. milli sermayemiz zarar görüyor. hadi şimdiki zamanı geçtim, çocuklarımızın geleceği zarar görüyor. bunu görmeyen, birkaç on yıl sonra türklerin azınlık duruma düşmesini ön göremeyip çocuklarını ateşe atanlar en çok zarar görenler ama farkında değiller.

  • bir arkadaşım bu durumu bildiğinden aynı yüzüğün pahalı olanıyla ucuz olanını yaptırıp, gerçeğini veriyor kıza. 1 ay falan sonra versene yüzüğü bir bakayım deyip ucuzuyla değiştirmiş el çabukluğuyla. kız hala pahalı olanı taktığını sanıyormuş. kızlar ayık olun azucuk la.

  • havalimanına yakın bir otelde çalışıyorum ismi lazım değil. patlamadan 1 saat sonra vardiyam başlarken otelin müdürü yanımıza geliyor ve odaları normalde sattığımızın neredeyse 2 katı fiyatına satmamızı istiyor. bunları söylerken de yüz tipi pek bir heyecanlı ve güleç. patlamadan mağdur olanlar, kalacak yeri olmayanlara yüksek fiyattan oda satmak için heyecanlı adam.

    yani bu fırsatçılık sadece taksicinin değil. ülkenin insanın mayası bu. ben asıl beklenen büyük istanbul depreminde olacakları düşünmeye çalışıyorum da dehşete düşüyorum. muhtemelen insanlık onurunun en dibine tanık olacağız.