• bir yazının altında gördüğüm hoş bir tabirdir.

    gerekirse abd'yi dünya haritasından sileriz!

    (bkz: gerekirse abd yi dünya haritasından sileriz)

    türk silahli kuvvetleri dünyanin en güçlü ordusudur!

    türk ordusu türk milletiyle bir bütünlük içerisindedir ve türk ordusunun elinde bulundurdugu dünyada emsali olmayan 8500 km'ye kadar her türlü biyolojik, kimyasal, nükleer başlık takılabilen özel füzeleri vardır, okyanuslara göndereceğimiz 5 deniz altı ile abd'yi haritadan silecek güçteyiz. abd güçümüzün farkında olduğu için, türkiye'ye savaş açamaz buna güçü yetmez, yıllardır tek yaptığı veya diğer bir tabirle yapabildiği, türkiye'de gelişen terör faaliyetlerine gizlice el altından destekleyerek türkiye'yi zayıflatmaya çalışmaktadır. buradan soydaşlarıma söyleyeceğim şudur türk silahli kuvvetlerine güveniyoruz, destekliyoruz, ordumuzun güçünün bilincindeyiz, başımız dik ölümüne ilerleyeceğiz. türk ordusu ile abd ordusunun güçünü resmi rakamlara dayanarak kıyaslamak ve abdnin resmi rakamlarda daha fazla silaha sahip olması türk milletini abd karşısında ümitsizleştirmesin, çünkü türk ordusu kendi çıkarlarını koruma adına, elinde bulundurduğu veya geliştirdiği emsali olmayan silahları tsk'nin resmi organlarında haklı olarak dünyaya bildirmiyor.

    kitle imha silahları ve ağır konvansiyonel silahların denetimine ve imhasına yönelik çabalar soğuk savaşın sona ermesini izleyen yıllarda da devam etmiş, bu faaliyetler avrupa konvansiyonel kuvvetler antlaşması , kimyasal silahlar sözleşmesi, füze teknolojisi kontrol rejimi ve wassenaar düzenlemesi gibi uluslar arası rejimi ve antlaşmalar vasıtasıyla resmiyet ve işlerlik kazanmıştır.

    yapılan araştırmalar 1989-1995 yılları arasında dünyada patlak veren 96 çatışmadan 91'nin çoğunlukla etnik nedenlere dayalı iç savaşlar olduğunu bu savaşlarda genelde küçük veya hafif silah olarak tabir edebileceğimiz sistemlerin kullanıldığından dolayı bu olay bm gündemine taşınmıştır.

    söz konusu araştırmalar neticesinde ortaya çıkan tablo, küçük ve hafif silahların denetimi konusunun 90'lı yılların başlarından itibaren bm'nin gündemine girmesine ve bu alanda bm'nin liderlik rolü üstlenmesine yol açmış ve denetimlerin artmasına neden olmuştur.

    bu bağlamda, ordumuzun elindeki var olan bütün silahlarını dünyaya bildirmesi, ülkemize karşı bazı yaptırımlara neden olacağı için tsk’nın resmi sitesinde elimizdeki silahların tümü haklı olarak listelenmemektedir. ordumuz zannedildiğinden daha güçlüdür, dünyanın hiçbir bölgesinde üretilmeyen yüksek teknolojiyle yapılmış silahlarımız mevcuddur.

    tsk’nın dünyanın en güçlü ordu olmasının etkenlerinden biri asker sayısının yüksek oluşu ve hareket kabiliyeti geniş dünyanın her bölgesinde, farklı iklimlerde, ağır doğa sartlarında ölümüne savaşacak tugaylari ve tümenleri olduğu içindir.

    türk milletinin gözünü nükleer ve kimyasal silahlar korkutamaz, bir nükleer bombanın alacağı can taş çatlasa 100 ile 150 bin arasındadır. bu ülkede ölmeye hazır milyonlar var.

    gerektiğinde 20 milyon feda eder bu vatan için. türk milleti tutsak olmaktansa ölmeyi tercih eden bir millet olduğunu tarih sayfalarına kazımıştır. türk devletiyle böyle bir güç denemesine yeltenecek bir ülke yoktur, amerika bile bunun bilincindedir, türkiye’ye direk savaş açmaya yeltenemediği için dolaylı yönden türkiye’deki terör örgütlenmelerine destek vermiştir. fakat her zaman türk ordusunun demir yumruğu kafalarına balyoz gibi inmiştir ve inmeyede devam edecektir.

    diyelim ki: amerika türkiye’ye nukleer güç gösterisinde bulundu, bu üçüncü dünya savaşının başlaması anlamına gelir. o zaman orta doğuda bulunan amerikan orduları ve başta israil olmak üzere ilk taarruz edilecek nokta haline dünüşecektir, ordumuzun gerçekleştireceği kara harekatını engellemeleri söz konusu bile değildir. bizim ordumuzun diger ordulardan farkı milletiyle bir bütünlük içerisinde tek yumruk halinde olmasıdır. diğer devletlerin ordularındaki sözde askerler paralı askerlerdir hepsi ana kuzusudur, bir amerikan askeri coca colasız cepheye gitmez, bunların hepsi kıytırıktan askerdir, parmağı kanasa hemen askerliği bırakmak için bölüğüne başvurur, televizyon ekranlarında boy boy ağlayan amerikan askerleri görüyoruz iste bunların yapısı budur. türk askeri ise 50 gün aç kalsa açlıktan öleceğini bilse savunduğu siperi bırakıp gitmez çanakkale savaşlarında yüzlerce bunun gibi örnekler vardır.

    gerekirse abd'yi dünya haritasindan sileriz!!!

    amerikan köpeklerinin neyi var ?

    ey amerika! aklını başına al
    ordularını dağıtırım, uşaklarını yamulturum
    türk’e düşman olana, türkçü vurur darbeyi
    sıkıyorsa gel, dene çanakkaleyi
    çanakkalemiz etten duvar
    amerikan köpeklerinin neyi var?

    burası türk’ün ata yurdu
    türkçülerin sembolüdür bozkurt’u
    askerlerimiz tepelerde, bekliyor nöbette
    etten duvar ördük, türkiye’nin her yerinde
    hamburger çocuklarının sözü, çöl bedevilerine geçer
    türkçüler boyun eğmez, seni ezer geçer

    anadolunun merkezi, aksaraydır kalesi
    milyonlar burada, süngülerimiz hazırda
    elli milyon militanim var
    amerikan köpeklerinin neyi var?

    68 savaşan atsiz

    "muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" başbuğ atatürk
  • ataturk icin zaman zaman kullanilmis tabir. kaynak uludagsozluk'tur (benden bilmeyin)

    --- spoiler ---

    cumhurbaşkanı ismet inönü'nün genelkurmay başkanı fevzi çakmak'a atatürk'ün ölümü dolayısıyla yazdığı mesaj:

    mareşal fevzi çakmak
    genel kurmayın sayın başkanı,

    atatürkün ebedi hayata intikalini, onun hazarda veseferde arkadaşı olan size ve sanlı orduya taziyet ederim. sevgili başbuğ atatürkün hatırası karşısında acımız teselli bulmaz derecede derin ve duygularımız samimi şükran ve tazimle meşbudur.
    tarih :18 kasım 1938
    kaynak:aynı tarihli ulus gazetesi.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
    atatürke gönderilen bir bayram telgrafı:
    30 ağustos zaferini cumhurun celik ordusuna örnek olarak yaratan ulu başbuğ atatürk'ü kutlar, candan saygılar sunarım.

    türk silahlı kuvvetleri adına
    fevzi çakmak
    genel kurmay başkanı

    kaynak: 31 ağustos 1935 tarihli ulus gazete
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
    atatürkün istanbul ocağına gönderdiği telgraf metni:

    vatana yüksek seciyeli ve metin ruhlu gençler yetişrmesini temenni eylediğim istanbul türk ocağının başbuğluğunu büyük bir iftiharla kabul ediyorum. genç arkadaşlarıma teşekkür ve selamlarımın tebliğini rica ederim.
    tbmm reisi
    başkumandan gazi mustafa kemal.

    kaynak: 4 mart 1923 tarihli hakimiyet-i milliye gazetesi 1.sayfası

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap