• galiba siradan bir metres degilmis:

    ...bütün türkiye'nin sustuğu bir gün, o tek başına bir askeri mahkemenin huzuruna çıkmış ve ülkenin devrik başbakanı için, "ben o adamı sevdim" demişti.

    bu alinti can dundar'dan. (bkz:http://www.milliyet.com/…04/02/14/yazar/dundar.html)
  • (bkz: aydan kaya)
    hatta ayhan aydan kaya cilingiroglu seklinde ufak capli bir fis fis ismail cem yilmaz erdogan gonul ulku ozcan tadi yakalanabilir.
  • yassıada olaylarında sanık durumdaki adnan menderes’i aşağılanmasına sadece bir kadın karşı çıkmış ve onurlu bir duruşla “ben onu sevdim” demiştir.. bugün 80 yaşını geçmiş ayhan aydan. sopranoydu aydan ayhan. hapishane yılları sonrası astım krizleri yakasını bırakmayan zarif ve çok zeki bayan.

    av. talat asal bir kitap yazmış, tunç başaran filmi çekecekmiş; filmin adı başvekil olacakmış. ayhan aydan’ı hülya avşar oynayacakmış diyorlar. onurlu ve mert bir kadın olarak anılmaktadır.berin menderes hiçbir zaman hakkında kötü bir söz söylememiştir.bir metres olarak veya bir figüran olarak hiçbir zaman görülmemiştir.

    tek oğlunu elim bir kazada londra’da kaybetmiştir. intiharı denemiştir. başaramamıştır. direnmiştir...

    bu kadar üzüntüye rağmen, ağır astım hastasıdır, hâlâ ayaktadır, halen çeşme’de yaşamaktadır.
  • (bkz: aynur aydan)
  • adnan menderes hakkında tarihte bebek davası diye geçen davanın kaynağı olan, adnan menderes'ten bir çocuk dünyaya getirmek üzere iken doğum esnasında çocuğunu kaybeden kadın...
  • adnan menderes tarafından kendisine tatarım diye seslenilen sevgili.
  • opera sanatçısı.
    hayatta tek isteğinin adnan menderes'ten bir çocuk dünyaya getirmek olduğunu hayatı boyunca dile getirmiş, istemiş kadın. bu isteği mahkeme tutanaklarına şu şekilde geçmiştir;

    "adnan menderes'i 1951'de tanıdım. evli olmasına rağmen büyük bir aşkla sevdim. bütün emelim ondan bir çocuk sahibi olmaktı. bunu başaramadım. ancak hangi vicdansız ana, üzerine titrediği bebeğinin öldürülmesine razı olabilir?"

    aynı şekilde bu isteği 2 defa düşükle sonuçlanmış, üçüncüsünde de bebek dünyaya ters olarak gelmiş ve doğum esnasında kolu kırılmıştı. ne var ki talihsizliğin boyutu sadece bu olmamış. bebek dünyaya gelişinden 8 saat sonra hayatını kaybetmiş. hem bu ruhsal çöküntü hem de menderes'in idamıyla tamamıyle yıkılmış.

    chp'liler o dönemde, menderesle fotoğraflarını yayımlamak için çaba sarfettiklerinde devreye ismet inönü girdi ve yaptıklarının siyaset değil bir insanın özel hayatına müdahele etmek olduğunu söyledi.

    çok güzel bir kadındı.
  • tıpkı atatürk'ün eşi latife hanım gibi, nazım hikmet'in eşi piraye gibi aşkını kimseyle konuşmamış, bunu üzerine kitap yazmamış, anılarını satmamıştır.

    serdar turgut'un yorumu: "evet, biz zamanların kadın gibi kadın olmasını bilenler böyleydi. aşkını anlatmayı utanılacak bir his olarak bilenlerin kuşağından bugüne gelindi işte."

    dip not: biz, bugün bırakın anlatmayı belgeliyoruz, kameraya çekiyoruz.
  • yorgun mayıs kısrakları'nda okuyup tanıdığım enteresan bir kadın... yasak masak, nefis bir aşka imza atmış, izini derin bırakmış bir soprano. magazin basınının gündemine düşmeden, reklam derdi olmadan, kendi hülyasında yaşayıp gitmiş kendine özel bir aşık, riskli bir sevda...

    zor işler bunlar...
hesabın var mı? giriş yap