• türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu, kurtuluş savaşı başkomutanı, modern türkiye'nin yaratıcısı ulu önder mustafa kemal atatürk'ün hayatını layığıyla anlatan bir film maalesef yok.

    bugüne kadar çeşitli denemeler yapıldı fakat tam anlamıyla fikirlerini, yaptıklarını, başardıklarını özümseyen ve aktaran bir film yok.

    böyle bir lider başka bir ülkede olsa bırakın yerel çapta başarılı bir filmi, dünya çapında bir prodüksiyonla o lideri tanırdık.

    umarım bu eksiklik ve ayıbı en kısa zamanda yok ederiz. devlet destekli büyük bir cast, iyi bir senaryo ile ulu önderimizi dünyaya daha da iyi anlatabileceğimizi düşünüyorum.
  • atatürk'e layık bir toplum olmadığımız için beceremediğimiz iş.
  • kurtuluş ve cumhuriyet serileri dönemlerine göre başarılıydı... ancak yeni teknoloji ile beraber çok daha güzeli çekilebilir diyerek desteklediğim iddiadır.
  • yaptıkları, 2 saatlik bir filme sığmayacağı için gerçekleşen durum. türk tipi 2.5 saatlik dizilerden çekmeye karar verilirse belki bir şeyler çıkabilir.

    bunun için tabii ki derdi para kazanmak olmayan, tarihe geçecek bir şey yaratmak isteyen tv kanalı ve yapımcı lazım. var mı? bence yok.

    hatırla sevgili mesela güzel bir dönem dizisiydi. işe başlarken sonunun nasıl biteceği belliydi. sakız gibi uzatmadılar ve güzel bir şey çıktı ortaya. bahsettiğim dizide de bu taktik izlenilmeli.
  • atatürk'ün hayatını ya da kurtuluş savaşını anlatan film değil de,hakkı vererek çekilmiş;

    - bandırma vapurundaki dört gecesini
    - samsun'a görev emrini aldıktan,16 mayıs hareket tarihine kadar ki hazırlıklarını

    ama en çok; 1923 sonrası ilk 5 yılda yaptığı devrim ve icraatları anlatan kısa döneme dair filmler izlemek isterdim.
  • ata'nın filme ihtiyacı yok be, türkiye cumhuriyeti'nde aklı, bilimi egemen kılan bir lidere belgesel yakışır.

    (bkz: mustafa)

    (bkz: sarı zeybek)
  • (bkz: kurtuluş) dizisini izlemenizi tavsiye ederim. rutkay aziz'den de daha iyi kimse oynayamaz.
  • yapımcıların sanatsal değil de ''ya nasıl daha fazla insan çekeriz'' düşüncesi ile film yaptığından ötürü göremediğimiz film. bir insanın hayatının tamamını sinema filmi ile anlatmanız mümkün değil. sadece çok ufak bir kısmı anlatıp onun hayatına dair bir bakış açısı yakalamanız lazım. bir kere atatürk'e diyalog yazamıyorlar. yazdıkları diyaloglar çok eğrelti duruyor.

    paşamıza uygun olacağına inandığım filmler;
    -dunkirk filmi tarzında bir çanakkale muharebesi filmi yapmak.
    -samsun'a ayak basma ile ilgili bir politik-gerilim yapmak.
    -atatürk'ün içinde bulunduğu buhranı anlatan, cumhuriyetin ilk yıllarını anlatan bir film yapmak.
  • kurtuluş dizisinin üzerine tanımıyorum, daha iyisini izlemedim... filmler gerçekten yeterince iyi olamıyor. gerçeği o kadar karizmatik ki yönetmenler filmin altından kolay kalkamıyor herhalde.
hesabın var mı? giriş yap