• ortalıkta covid yok her şey dış güçler çip takacaklar safsatalarıyla gezenlerin tamamı için geçerli olan durum. covidden ölen sevdiklerinizin büyük çoğunluğunun dolaylı yoldan katilleri bunlar.

    salgın başladığından bu yana bir defa bile maskesiz gezmedim gün içinde alkol kolonya falan ellerimi sürekli dezenfekte ettim. 2 yıllık pandemi döneminde grip bile olmadım. bunların artık yazdıklarına, argümanlarına denk geldikçe okuduğumdan mıdır nedir ben de konuyu ciddiye almamaya başladım ve 2 hafta önce 2 gün maske kullanmadım. 5 gündür pozitifim ve hastalığı ilk 2 gün ağır sonraki günler her gün vücudun başka bir yerinde şiddetli ağrı olacak şekilde sürprizli bir şekilde geçiriyorum. tam bitti nekahat dönemine girdim diyorsun bir daha yatırıyor. ronaldinho gibi yatırıp kaldırıp yatırıyor mk. hasta yatalak adamı öldürür lan bu. hafife almamak lazım.

    not: 3 çin aşılıyım.
  • sende içten içe katil yaradılışlıymışsın, bırak şimdi.
  • aşı olanlarla olmayanların pandemiden farklı etkilendiğini görmediğim için katılmadığım önerme. saçmalamayı kesin artık. fakülteden hocam çift doz aşılı ve sağlıklı bir adamdı; covid19 yüzünden rahmetli oldu. tanıdığım bir patoloji profesörü üç doz aşılıydı; aynı şekilde vefat etti. bunlar yanında aşı olmayan arkadaşlarım grip gibi atlattı. dolayısıyla kimse bilim falan demesin. bilime inanıyorum ama gözlerimin gördüğüne inandığımdan daha çok değil.

    not: aşı karşıtı değilim. covid19 aşılarının daha çok yol alması gerektiğini düşünenlerdenim.
  • oksijensizliğe bünyesi full + full adapte olmuş yazar beyanıdır.

    sen oksijensizliğe o kadar alışmışsın ki,bünyen bir anda o kadar oksijeni görünce terse gelmişsin yazar kardeş.

    seni her ay 1 doz mrna aşısına,4 kat maske takmaya,üstüne siperlik takıp şu uzay elbiselerinden giymeye davet ediyorum.

    gör bak,hiçbir şeyin kalmayacak...
  • maske karşıtıyım, ancak katil olduğumu düşünmüyorum. maskeyi ilah gibi görmekten vazgeçin artık. daha salgının ilk günlerinde "sağlıklı insanların maske takmasına gerek yok" diyen profesörler değil miydi? ne oldu da sokağa çıkma yasakları bitti, tüm kısıtlamalar kalktı da bir tek maske devam ediyor? hiç sorguladınız mı? çünkü "salgın devam ediyor" algısını oluşturmak için. bu ülkede en iyi korunan, maskesini takan, ve 4 aşısını olan, yanına negatif test sonucu olmayan kimsenin yaklaşamadığı sayın cumhurbaşkanı bile covid oldu. daha maskenin ne koruyuculuğundan bahsediyorsunuz? 2020 yılından bu yana türkiye'de sokakta bile maske taktırdılar insanlara ve ona rağmen salgın artarak devam ediyor. ha bu arada aşı karşıtı değilim 3 doz biontech oldum, ama maskenin koruduğuna dair kesinlikle inancım yok. vücudun tüm açık yerlerinden (göz dahil) giren bir virüs için burun ve ağzı kapatmak yeterli olmaz. sadece mesafe korunarak maskesiz yaşanabilir. maskeler nasıl bir malzemeden imal ediliyor, hangi hijyenik şartlarda üretiliyor, kim nasıl paketliyor biliyor musunuz? ciğerlerimizin temiz havaya ihtiyacı var.
  • toplumun oldukça büyük bir kesimine karşı çok bariz bir suç içeren ifadedir. savcılığa yapılacak bir şikâyete ve hatta belki bir savcının okumasıyla re'sen başlatacağı bir soruşturmaya bakar. bir kişi veya kesime "potansiyel katil" ithamında bulunmak öyle basit bir iş değildir.
  • bu açıdan bakılırsa maske olsun olmasın sokağa çıkan her insan potansiyel katildir gibi sapıkça bi mantık ortaya çıkar. maskenin %100 korumadığını hepimiz biliyoruz. o zaman aldığınız her nefes birine korona bulaştırma ihtimalidir. bu durumda maske takan da biraz katil oluyor.
  • merak etme annem herkes biliyor kimin katil olduğunu

    https://www.gazeteduvar.com.tr/…-etti-haber-1540820

    insanlar kibirlerinden kurtulup iki yıldır aptal yerine konduklarını, salgın abartısının tamamen politik bir dümen olduğunu kabullendiklerinde çok değişik şeyler olacak..
  • maske takmayanın cinayete teşebbüsten yargılanması gerek
  • bazen öyle şeyler okuyorum ki ciddi olduğuna inanamıyorum. olan biteni algılamakta gerçekten sıkıntılarınız var sanırım, çok üzgünüm.

    kendi çevresinden örnek verip aşının yeterince etkili olmadığını iddia eden var mesela, dünya çapında on binler, hatta yüz binler üzerinde yapılan araştırmalardan çok kendi çevresindeki 5-10 vakadan karar veriyormuş. kronik rahatsızlıklar, hastanın öz ve soy geçmişleri, hastalığın nerede tutunduğu, ne şartlar altında yaşadığı, hatta ve hatta hastalığı nasıl bir virüs yüküyle kaptığı gibi birçok kriter varken kendi çevresinde bu detayların birçoğunu bilmediği vakalar üzerinden "oo daha çok yolunuz var ağbi ya, olmuyor böyle" diyor, çok enteresan. hastalığı nasıl geçireceğine dair net, kesin bir öngörüde bulunmak imkansızken bilim dünyası da olabildiğince temkinli yaklaşarak herkese aşı yaptırmaya çalışıyor. aşıya rağmen vefat edenler de var ne yazık ki ama mesela benim 50-60 yıl boyunca sigara içen 75+ küsur yaşındaki babaannem covid'i yoğun bakıma düşmeden atlattıysa bunun aşı sayesinde olduğuna eminim. benim karantinam da bu pazartesi bitti, grip gibi atlattım ama aşı sayesinde mi, bağışık sistemim güçlü olduğu için mi yoksa omicron varyantı daha zayıf olduğu için mi hafif atlattım bilmiyorum, geriye dönük olarak bunu bulmak da mümkün değil zaten. hasta olmadan önce de riske etmek istemediğim için aşı yaptırdım, yine olsun yine yaptırırım, bu kadar basit.

    maske konusunda ise doğru düzgün televizyon seyretmeyen ben bile kaç kez enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının "maske, hasta kişinin hastalığı yaymasına engel olur" dediğini duydum. peki hasta olan herkes bunun farkında mı? asemptomatik bir şekilde sadece taşıyıcı olarak geçirmediğini biliyor musun? türkiye gibi toplumsal bilincin yerlerde olduğu bir ülkede herkese gönül rahatlığıyla güvenebiliyor musun gerçekten? bunları bir sorun kendinize. toplumsal kurallar en geri zekalı, en sorumsuz insana göre belirlenir ne yazık ki, trafik kurallarından pay biçebilirsiniz. aklınıza gelecek en basit şeyleri bile akıl edemeyen milyonlar olduğu için her şey kurala bağlanıyor.

    işin hukuki boyutuna gelirsek, bir insana ölüme yol açan, hatta sekel bırakan hastalık bulaştırmak zaten cezai müeyyidesi olan bir durum. sizin art niyetli olmamanız yaptığınız şeyin kötü sonuçlar doğurabilme ihtimalini ortadan kaldırmıyor ne yazık ki. covid'den vefat eden herkes bu hastalığı birilerinden kaptı, bunu belirlemek mümkün değil ama bu, ciddi bir sorumluluk. birinin ölümüne neden olma ihtimali sizi korkutmuyorsa veya dünyada öyle veya böyle milyonlarca insanın ölümüne neden olan bir hastalık için "ne olacak yea? grip gibi işte" diyorsanız insani değerlerinizi gözden geçirin derim.

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap