• il mostro gibi inanılmaz güzellikte bir esere hayat vermiş gruptur.
  • maria and the violin's string adlı şaheseri yapmışlardır.
  • "shining silver skies(2006)" ve "ashram(2002)" adlı iki albüme sahip klasik müzik yapan fransız bir grup. özellikle çellonun varlığı müziği ağırlaştırmaktadır. tek başına klasik tanımından ziyade klasik-doom demek daha doğru olur bu grup için.
    dinlenesi en süper parçaları: spirit of the rising moondur.
  • hindistan'da eskiden (ne kadar eskiden bilmiyorum) kocası ölen bir hindu kadın için 3 seçenek varmış, kocasının küçük erkek kardeşiyle evlenebilir, kocasının tabutuyla birlikte yakılır ya da ömrünün geri kalanını "ashram" denen dulların mecburen kaldığı evlerde geçirebilirmiş.

    alâkalı: deepa mehta, 2005, "su"
  • dinlememiş olan insanların çok şey kaybettiği harika bir grup... özellikle insan sesine hasret kalındığı vakitlerde dinlenirse o keman sesi her şeyin daha güzel olmasını sağlayabilir. acılıdır evet melodileri, ama insan sever acıyı; mutlu eder eninde sonunda.
    5 steps..., elizabeth, lullaby, last kiss, tango para mi padre y marialuna, shining silver skies,fragile,elisewin; yok en iyisi siz her şarkılarını dinleyin bu böyle olmayacak.
  • shining silver skies albümleri ile birlikte yeni web siteleri de hizmete girmiştir.

    http://www.ashramusic.com/
  • (bkz: luigi rubino)
  • 2001 yılı for my sun albümünü çıkararak müzik piyasasına giren, neoclassical grup.
  • ashram hinduizmde dharma anlayışı içinde yer alan yaşamın 4 aşamasını anlatan sistemdir.

    1. brahmacharya(öğrenci): kişinin erken yaşamına tekabül eder ve kendini öğrenmeye verdiği dönemdir.
    - bu dönemde kişiler bekar hayatı sürer ve karşı cinsle ilişkilerden kaçınılır.
    - bir guru'nun okulunda yaşamaya başlar, guru öğrencilere akıl hocalığı yapar.
    - bilim, felsefe, yazı gibi konularda eğitim alınmasının yanında kişisel disiplin gibi ahlaki konularda da eğitim alırlar.
    - ergenlik sonuna yakın (mesela 25 yaş gibi) bu aşama sona erer.

    2. grihastha(evlilik hayatı): öğrencilik hayatının bitimi ve evlenmeyle bu aşamaya geçilir. bu aşama;
    - eşe karşı sorumluluklar
    - evi geçindirmenin sorumluluğu
    - çocuklu bir aile olmak
    - çocukları büyütmek ve eğitebilmek
    - dharmasının yüklediği ahlaki ödevlere uygun aile hayatı
    gibi ana unsurlardan oluşur. insan hayatının toplum açısından en önemli dönemidir. yaklaşık 50 yaş civarına kadar sürer.

    3. vanaprastha(emeklilik hayatı): kişinin ailedeki sorumluluklarını yeni jenarasyona yani yetiştirdiği çocuklarına devredip kenara çekildiği ve daha çok tavsiye veren, hayat deneymi olan bilge rolünü üstlendiği yaştır. ormana çekilme olarak da geçer. hindu kültüründe ormanın anlamı çok büyüktür. nirvanaya ulaşma, aydınlanma, meditasyon gibi ruhsal gelişmeler genelde ormanda doğayla bütünleşerek gerçekleşir. kişiler bu dönemde tutkularını bir kenara bırakır, ruhsal dinginliğe ve özgürleşmeye kavuşmayı hedefler yani mokshaya konsantre olur.

    4. sannyasa (feragat dönemi): öğrencilik aşamasını geçmiş herkes bu döneme geçebilir. aile ve emeklilik hayatını yaşamak zorunda değildir. guru okullarında eğitimden sonra kalıp hayatını moksha'ya adayan dindarlar gibi. bu dönemde kişi materyal hayatın getirdiği bütün tutkulardan, isteklerden, gerekliliklerden kendini çeker, artık bunlar bu kişiler için anlam ifade etmez. öelene kadar ruhani bir hayat sürerler.

    ashram, her ne kadar hinduizm ve hinduizmden geçerek budizm gibi inanış veya yaşam biçimlerinde geçen bir sistem olsa da aslında coğrafya, kültür veya din farketmeksizin her insanın yaşam döngüsünü genelleyerek özetleyen bir sistem olduğunu görmemiz çok çarpıcı. bu da doğu felsefesi veya dinlerinin batı psikoloji bilminden çok daha önce insanı çözmüş olmasının ve onlara ışık tutmuş olmasının ipuçlarını veriyor.
  • italya'nın neo-klasik müziğe kattığı en güzel gruplardan biri.
hesabın var mı? giriş yap