• "bir türk uzaylılar tarafından kaçırılsa ne olur?"un cevabını seyirciyi kırıp geçirerek veren, doğal ve sempatik kahraman.
  • istisnasız olarak her söylendiğinde "her türlü halı kilim travel" şeklinde tamamlanma ihtiyacı hissettiren ad soyad kombinasyonu.
  • cem yılmaz'ın şu ana kadar yarattığı en incelikli, en derin karakterdir bence.

    özellikle g.o.r.a' daki şu sahne açıklıyor bunu;

    --- spoiler ---
    arif uzay gemisindeyken cosby show lakaplı lavuk ona iş olur.

    cosby show: merrraba canımm.
    arif: şuna bak sanki sahilde dolaşıyor pezevenk....

    --- spoiler ---

    şimdi diyeceksinizki ne var bunda. işte burda ne var biliyormusun kardeşim; burda bir mahalle adamı var. eski mahalle kültürünü bilen bilir. tatil yöresi dışında filmdeki cosby show gibi giyinenlere etraftan arif ışık tarzı, sayfiye yerimi lan burası göt. adam gibi takıl lan dalyarak tarzı söylemler gelerek kişi mal gibi bırakılır.
  • dunyamizi komutan logar ve sinsi planlarindan kurtarmi$, dunyalilarin logar'in koleleri olmasini engellemi$ gercek kahraman. ikinci i$ olarak turistlere yonelik hali ve kilim dukkani i$letmektedir.
  • sadece g.o.r.a adlı filmde arif ışık olmuş bir karakterdir. az çok greenwich'in doğusunda yaşayan hepimiz gibi fazlaca bireysel, kurnaz ve fırsatçıdır. batılılar gibi kolektivist değildir. filmin başlarında alman arkadaşın "buradan çıkmalıyız" diye isyanını kulak ardı eder. tıpkı diğer doğulu görüntülü insanlar gibi (tesadüf değil)

    sosyal hayatının zirvesini lisede yaşamış milyonlarca erkeğin hala o günlerde kalmış iletişim seviyesini gösterir her hareketiyle. düştüğü her vaziyette haklıdır, haklı olmadığı yerde doğrudur, doğru olmadığında ise çok mühim değildir. lügatında "bilmiyorum" diye bir kelime yoktur. rahatlıkla ışınlanabilir yahut nitro sorabilir kiralamacıya. çok tipik türk insanıdır.

    a.r.o.g filminde ise gayet hıyar biri olmuştur. bilen adam pozisyonunda olması karakteri yok etmiştir adeta. oysa ki taş devrinde de hiç bilmediği bir ortamda olması itibariyle sürekli "üste çıkan" kişiliği işlenmeliydi.

    216 ile son macerasında ise tastamam yok olmuş bir karakterdir. adı ariftir sadece. kurnazlık yerini baştan sona planlı ve ne yaptığını bilen bir hale bırakmıştır.

    yani o uzun süre "tahta" diye ısrar ettikten sonraki yanılgı anında ortaya attığı "götünüzden element uydurmayın" çıkışıdır esasen onu arif ışık yapan. arif karakteri sonraları kaybolmuştur. a.r.o.g'daki futbol mağlubiyeti ve 216'da "döner ama tavuk değil" esprisi hariç, yanılmamıştır çünkü. kabul edilmeden üstü örtülmüş bir yanlışı olmamıştır zira. yani ne bileyim pembe şekerin ameliyat masrafını 100 bin lira olarak tahmin ettiğinde şöyle bir senaryo olabilirdi.
    2-ne kadar istiyorlar?
    a-kesin yüz bin diyecek
    p-100 bin liraymış
    a-dedim değil mi 100 bin diye. hep 100 bin olur çünkü
    p- seyahat masraflarıyla 120 bin oluyor
    a- ama bak ameliyat 100 bin. yanlış değil. dedim yani 100 diye.

    velhasıl, arif v 216 zaten cem yılmaz'ın egosunu tavana vurdurduğu bir iş olmuş. kendini adeta bir inglourious basterds sinsiliğinde mesajlarla yeşilçam efsanesi ilan etmiş. büyük ustalara, büyük filmlere gönderme yaparken, kendi işlerinin hiç birini ıskalamamış, onlara da hep bir selam çakmış. velhasıl, cem yılmaz egosu sonunda arif ışık'ın katili olmuş.
  • türk deyince akla gelen her şeyin insan halidir. sıkıştırılmış ve hayat bulmuş türkiye'dir. başarılı bir sosyolojik analiz sayılabilir. hatta kendisinin abartılı bir genellemenin ürünü olmasının sebebi bile türk insanıyla sıkça bağdaştırdığım hızlı ve öfkeli genellemeye olan eğilim olabilir.
  • garavel: umudunu kaybetme. aradığın güç içinde

    arif: he içinde içinde. öyle ışıkla çık, bi yardım mardım yok, sırf hava .mına koyayim , kepini de s.keceğim
  • en kahraman insan, insan gibi insan...
  • editöre götürdüğü ufo fotoğrafları fake'dir.
  • (bkz: halı)(bkz: kilim)(bkz: travel)
hesabın var mı? giriş yap