• elektrik elektronik mühendisliği ders projesi için bir arkadaşımın yazılım yardımı istemesi üzerine gidip ankara konya sokaktan bir adet ardunio uno, bir adet dht11 aldım. ödevi, dersi olanlar için 50 liraya mal ettiğimi de söyleyim.

    nem veya sıcaklığı ölçüp lcd ekranda yazdıran basit bir proje. ilgilenenler mesaj atsın kodlarını atayım.

    edit : mesaj atamayan çaylakları unuttum.kod burada
  • yeni başlayanlar, c ile bir şekilde zamanında uğraşmış olanlar, bu işlere ayıracak vakti olanlar... bizler için birebir..ledler displayler butonlar havyalar lehimler... tum zerzavatlar tedarik edildikten sonra gucun karanlık dunyasına geçilebilir ve uykusuz geceler başlayabilir...
  • arduino ailesinin amiral gemisi. başlangıç için alınabilecek en iyi board.
    arduino pro mini ile görsel karşılaştırması ve seksi fotoğrafları için tıklayınız.
  • arduino ailesinin, atmega328 mikrokontrolörüne sahip bir üyesidir. 14 dijital 6 analog pine sahiptir.

    daha fazla bilgi için: http://arduino.cc/en/main/arduinoboarduno

    ayrıca (bkz: #24394782)
  • arduino ekibinin arduino duemilanove sonrasında işleri nihayet yoluna koyduğu prototipleme board'u. atmel üretimi atmega328 mikrokontrolcüsünü kullanan uno önceleri usb-serial dönüştürücü olarak ft232rl kullanırken daha sonra bu ihtiyaç için de bir mikrokontrolcü kullanma yoluna gidilmiş ve atmega8u2 ve son olarak atmega16u2 kullanılmıştır.

    arduino'nun standartlaştırdığı ve günümüze kadar getirdiği board yapısını kullanır ve böylece herhangi bir uno modeline standart arduino shield kartları takılması mümkün olur.

    14 dijital g/ç pini ve 6 analog pinine sahiptir. üzerindeki dahili led bir arduino klasiği olarak 13 numaralı dijital pine bağlıdır.

    usb soketi geleneksel ama oldukça sağlam yapıda olan usb type-b'dir. bazı çin malı uno klonlarında micro usb konnektörü bulmak mümkündür. bu soket genelde yazıcı soketi olarak bilinir ve bilgisayarcılar kablosuna da yazıcı kablosu derler.

    board üzerinde harici güç kaynağı bağlamak için standart 2.1 mm iç 5.5 mm dış ebatlarında, merkezi pozitif bir barrel jack bulunur. bu jack üzerinden teoride asgari 6, azami 20 volt'a kadar güç girişi yapılabilir. ancak board üzerindeki gerilim regülatörünün can sağlığı için önerilen 7-12 volt arasıdır.

    genelde klon modelleri kullanılır. klonların iki türü bulunur: smd ve dip. dip yapıda olanlar atmega16u2 usb-serial dönüştürücüsüne ve dip yapıdaki atmega328 mikrokontrolcüsüne kadar orijinal uno'nun kopyasıdır ve aynı şekilde kullanılırlar.

    ancak smd yapıda olanları genelde ch340g usb-serial dönüştürücü çipi kullanırlar ve atmega328'in smd yapıda olanını kullanarak maliyet düşürürler. bu modellerde bilgisayara tanıtmak için küçük bir sürücü yüklemek gerekir.
  • daha bu sabah voltmetre bulamadigim icin kullanarak voltmetre yaptigim islemci
  • bu cihazı ttgv'nin bir projesinden oğlum için edindik. kitin içinden çıkan yan ürünler mi boktan, biz mi çok becerik yoksunuyuz bilmiyorum basit bir kaç düzenek dışında çalışan bir tane sistem yapamadık arkadaş. deli olmak işten değil. robotistan diye bir firma hazırlamış seti. içine bir uyduruk kitapcık koymuşlar ki evlere şenlik. okuyup anlayana nobel ödülü verilebilir.
  • zamanında pic ile harcadığım zamana üzülmemi sağlayan board. arduino uno r3 yeni versiyonu; 14 adet digital ı/o pini, 6 adet analog input pini bulundurur. usb üzerinden programlanabilir ayrıca usb üzerinden pc ile haberleşen uygulamalar rahatlıkla geliştirilebilir. programlaması basittir. bu basitliğin spesifik bir uygulamada işleri zorlaştırdığı söylenmekte ancak amatörler için gerçekten bulunmaz bir nimettir.
  • (bkz: ioturks)
    (bkz: iophy-one)
  • bu sektöre hobi olarak girmeme vesile olacak kart. şu an 0 noktasındayım 3-4 sene devam edebilirsem hangi aşamalarda olacağımı merak ediyorum. bu sektörde bilgi olan arkadaşlardan tavsiyelere açığım her türlü bilgi olur.

    şu an tek pişmanlığım böyle bir şeyi 28 yaşında keşfetmem oldu keşke çok daha önceden farkındalığımız olsaydı. neyse zamanı varmış demek ne yapalım.
hesabın var mı? giriş yap