• mümtazer türköne'nin ingiltere'de basılan kitaplarındaki takma adıdır.

    (bkz: siyaset'teki intihal/#27066255)
  • mümtaz bir şahsiyetin kendisinden kendisinden "geniş olarak yararlandığı" insan. (bkz: #27061827)
  • mümtazer türkönenin kitaplayını araklayıp kendi adına kitap bastırmıştır. hırsız yani.
  • siyasi ideolojiler isminde siyasetle ilgilenen herkesin evinde bulundurması gereken, yanlı olmayan bir kitaba sahiptir.
  • siyaset biliminde kapsamlı bir tanıma imza atmış, tarihsel, kültürel, sosyolojik, teknolojik, ideolojik ve ekonomik düzlemlerde siyasetin etkisi ve siyasetin bu kavramlara olan etkisini hem geçmiş, hem yakın tarihteki örneklemelerle ve hatta örneğin kendisini özneleştirerek onun üzerinden tanımlaştıran, benim için siyaseti kafanızı karıştırmadan yalın bir düzlemde anlatan başarılı akademisyen yazar.. hem siyasi ideolojiler hem de küresel siyaset kitabını tam bitirememekle birlikte az buçuk okumuş biri olarak tavsiye ederim.. bu tür mevzuları seviyorsanız kitaplığınızda muhakkak bulunsun.. ıhtiyaç duydukça bakılacak kaynaklardan biridir kendisi..
  • (bkz: felix kitap) tarafından (bkz: siyaset), (bkz: siyasetin ve uluslararası ilişkilerin temel kavramları), (bkz: siyasî ideolojiler) kitapları yeni edisyonlarından yeni çevirilerle basılmıştır. (bkz: küresel siyaset) ise eski çevirisiyle basılmıştır. kitaplarının yeni edisyonlarında, türkiye'de yayınlanmış olan eski edisyonlarına göre değişiklikler bulunmaktadır ve kitaplar son edisyonlarından yapılmış yeni çevirilerle okunabilir.

    incelemek isteyenlere:
    siyaset için tık1 ve tık2
    siyasetin ve uluslararası ilişkilerin temel kavramları için tık2
    siyasî ideolojiler için tık1 ve tık2
    küresel siyaset için tık1 ve tık2
  • siyaset bilimi alanındaki kitaplarının birçok okulda ders kitabı olarak okutulduğu akademisyen yazar. özellikle siyasi ideolojileri açıklarken takındığı objektif tavır sayesinde kitabı okurken kalemimi elimden bırakamıyorum. yalnız kitapların türkçe çevirilerinin berbatlığı nedeniyle orjinal dilinde okumakta fayda var.
    kuhn'un siyasi ideolojiler hakkındaki görüşlerine değindiği bir kısım ;

    ''according to kuhn, the natural sciences are dominated at any time by a single paradigm; science develops through a series of 'revolutions' in which an old paradigm is replaced by a new one. political and social enquiry is, however, different, in that it is a battleground of contending and competing paradigms. these paradigms take the form of broad social philosophies, usually called 'political ideologies': liberalism, conservatism, socialism, fascism, feminism and so on. each presents its own account of social existence; each offers a particular view of the world. to portray these ideologies as theoretical paradigms is not, of course, to say the most, if not all, political analysis is narrowly ideological, in the sense that it advances the interests of a particular group or class. rather, it merely acknowledges that political analysis is usually carried out on the basis of a particular ideological tradition. much of academic political science, for example, has been constructed according to liberal-rationalist assumptions, and thus bears the imprint of its liberal heritage.''
  • kendisini, ingilizcenin en az kullanılan, unutulmuş, öğretilmeyen ve çok daha bilindik eş anlamları olan kelimelerini kitaplarında kullanmaya adamış bir zat.
  • (bkz: bb101 yayınları) tarafından neredeyse bütün kitapları yeniden çevrilen ve çevrilmekte olan siyaset bilimi konusunda en önde gelen yazarlardan birisi.

    benim merak ettigim şey; bu tür kitapların yeni versiyonlarının alınması mutlaka gerekir mi ? bende eski versiyonları var. yenilerini almamak ne kaybettirir ?
  • siyaset kitabinin 4. baskisinin turkcesi var ise alabilirim sizden yardimci olabilecekler yesillendirirse sevinirim
hesabın var mı? giriş yap