• insanin hareket ozgurlugunu elinden alan, kasindiran ve ozellikle geceleri uyutmama ozelligi ile cehennem azabi yasatan aparat.
  • kaşınmalara karşı, biz uzmanlar kurulu, dar ve yakın yerler için 3 numaralı tığı, derin yerler için örgü şişini öneriyoruz. lakin abartmayınız, içerilerde bir yerleri kanatırsanız, tersten görürsünüz.
  • iyi bir tespit aracıdır. ilk kez 1852 yılında mathijsen tarafından kullanılmıştır. nasıl elde edilir derseniz (caso4)2h2o yapısında olan alçı(yani anhidroz kalsiyum sülfat) tozunun gözenekli sargı bezine yapıştırılması ile elde edilir ve kuru olarak 7.5-10-15 cmlik rulo yapılmış şekilde bulunur. suyla temas ettirince bu anhidroz kalsiyum sülfat, hidrate kalsiyum sülfat a dönüşür toz halindeki alçı solid kristal haline dönüşürken ısı açığa çıkar. arkadaşlar burada önemli bir nokta var. alçı doğrudan cilt üzerine sarılmaz. kesinlikle ciltle temas etmemeli bunun için altına önce bi aparat geçirir sararsınız. sonra alçıyı uygularsınız.( bu arada bahsettiğimiz tıbbi olarak kullanılan alçı aman yanlış anlaşılmasın)
  • kontrol manyağı insanları bile yola getirecek bir deneyim yaratıyor ayağa yapılanı. çakılıp kalıyorsun kanapeye, artık o hırs hırs planladığın bütün aktiviteleri/çalışmaları deden yapar diyor kader sana.
  • hayata vurulan pranga
  • özellikle ayağınız alçıya alındıysa, ağırlığı sebebiyle pek çok kere dengenizi kaybetmeye ve sendelemenize yol açan ortopedik unsur.
  • alçı taşının pişirilip toz durumuna getirilmesinden elde edilen madde....
    bu madde bi sürü işe yarar elbet... ne bileyim biblo yapılır, tablo yapılır vs falan yani...
    ama benim ilgi alanıma giren kısmı şu an sol kolumu sarıyor olması. :(
  • lekesi ilik suya alternatif olarak ilik sirkeye batirilmis bir parca bezle silinmek suretiyle de cikan madde.
  • caso4 .2h2o--> caso4. 1/2 h2o + 3/2 h2o

    alçıya katılan klörürler (nacl, kcl) ve sülfatlar suyun bir kısmını kendilerine bağlayarak sertleşme süresini kısaltırken; asetat ve sitratlar (boraks) sertleşme süresini uzatır. ayrıca gereğinden fazla tuz eklemek de sertleşme süresini uzatır.

    bir de sert alçı vardır; beyaz alçının 123 c da2-3 atm basınç altında, otoklavda 5-7 saat süresince yakılmasıyla elde edilir. sert alçıda su/tuz oranı 30 cm3 suya 100 gr tozdur.
  • hizli sertlesmesi icin icine tuz eklenir.karistirilmasi icin bole once su konulur sonra yeteri miktarda alci tozu bole eklenir.vibratörler vasıtasıyla alci karisiminin icinde hava kabarcigi kalmasi onlenebilir.
hesabın var mı? giriş yap