• soruyu tersten sormak lazım. akp başa gelsin diye enkaz haline getirilmiştir bu ülke. mevcut siyasi olanakların hepsi, akp yükselişine temel hazırlamak için, el birliğiyle tüketilmiştir.
  • enkazı değil enkazın ardından hızla toparlanan ve geleceğe güvenle bakan, artık şehit haberi gelmeyen bir ülkeyi devraldı. aynı ülkeyi; doların rekorlar kırdığı, kimsenin (akp li yandaşlar hariç) gelecekten umudunun kalmadığı, binlerce gencimizi ve insanımızı terör sebebiyle şehit verdiğimiz, gerçek bir enkaza çevirdi. gerçek budur.

    edit: t a m a m
  • önceki hükümetin uygulamaya aldığı ekonomi politikasına birebir devam etmiştir fakat bu acı reçetenin tüm günahını iktidarı devraldığı eski hükümete iteklemiştir. 1999 depreminde geçici olarak çıkan ötv vergileri 17 yıllık akp döneminde kalıcı hale gelmiştir. devlete ait tüm varlıkları (tüpraş, türk telekom, petkim, madenler, limanlar, taşınmazlar, kağıt ve şeker fabrikaları) satmış buna rağmen ekonomik göstergeler 2001 krizi seviyesine gerilemiştir.
  • enkazdan özelleştirilmemiş kamu iktidasi teşebbüsleri çıktı,
    enkazdan geçici deprem vergileri çıktı..
    enkazdan cumhuriyet rejimi çıktı,
    enkazdan parlamento sistemi çıktı,
    enkazdan laik anlayış çıktı,
    enkazdan devlete ait madenler ve değerli araziler çıktı,
    enkazdan parsel parsel satılmamış topraklar çıktı,
    enkazdan işçi sendikaları ve grev hakları çıktı,
    enkazdan terörsüz bir ülke çıktı,
    enkazdan uluslararası ilişkileri dengeli bir politika çıktı,
    enkazdan özerk trt, ysk, tübitak çıktı.
    enkazdan bağımsız anayasa mahkemesi, yargıtay, danıştay ve sayıştay çıktı,
    enkazdan biat etmeyen üniversite rektörleri çıktı,
    enkazdan güçlü türk ordusu çıktı,

    evet, görüldüğü gibi enkaz devraldınız. nihayetinde yine o enkazın altında kalacaksınız..
  • bu ülkede normal bir şekilde iktidarın el değiştirdiği bir dönem var mı ki? ya da normal bir şekilde koltuğunu devreden siyasetçi var mı? tabi ki de yok.
  • 95 yillik enkazi kaldiran parti degil mi bu?
  • cehaletin en uç noktasına örnek iddia. enkazı devralan ecevit hükümetidir. akp ise kemal derviş tarafından sabit kurdan dalgalı kura geçirilerek ani ve çok derin krizleri engellenmiş, dünyanın en sağlam bankacılık sistemlerinden birine geçirilmiş, cari açığı dolar bazında şu ankinin 100’de biri kadar olan, hızla düşmekte olan faiz ve enflasyona sahip, 40 yıllık stagflasyonun bitirildiği, sağcılar tarafından milyon (evet milyon) katına çıkarılmış doların en az 10 yıl dayanabilecek kadar dizginlendiği, ayrıca fetullah gülen’in terörle yargılandığı için abd’ye kaçmak zorunda kaldığı, pkk terörünün de sıfıra indirildiği bir ülke devralmıştır.

    malesef ülke cehaleti yüzünden tüm bu başarıları akp’nin başarısı zannetti yıllarca. içinde bulunduğumuz sıcak paranın artık akmadığı dönemde akp’nin gerçekte ne olduğu ortaya çıkmıştır, görmek için son yıllardaki dolar kuruna bakmak yeterlidir. (bkz: #tamam)
hesabın var mı? giriş yap